Sport

Home E Activiteiten E Sport

Sport

Doorheen het academiejaar staat Werkgroep Sport in voor het organiseren van tal van ontspannende sportevenementen.

In het eerste semester wordt er eerst en vooral gefocust op de 24 urenloop. Dit is het grootste studentenevenement van het jaar waarbij verschillende Leuvense studentenverenigingen het tegen elkaar opnemen in een 24 uur durende estafettewedstrijd. Jaarlijks strijden wij, als LBK, om de 3e plaats. Doorheen het semester zijn er ook wekelijkse woudlooptrainingen waarbij we in verschillende groepen (afhankelijk van tempo en afstand) een duurloopje doen. Iedereen is meer dan welkom.

Indien een ploegsport zoals volleybal, voetbal of basketbal meer iets voor jou is, kan je een LBK mannen- of vrouwenteam versterken voor de Interfacultaire beker. Hierbij nemen verschillende kringen het tegen elkaar op in sportwedstrijden.

Als kers op de taart sluiten we het eerste semester af met de LBK Snowtrip. Deze vindt plaats tijdens de lesvrije week na de eerste examenperiode, een niet te missen skireis!

Met ‘Sport in de kijker’ zetten we enkele keren per semester een nieuwe of minder bekende sport letterlijk in de kijker door studenten de kans te geven deze sport ook eens uit te oefenen met de gepaste begeleiding. In het tweede semester wordt er bovendien nog Survival of the Student georganiseerd.

Meer informatie is terug te vinden op de Facebookpagina LBK Ontspanning. Ook worden de evenementen steeds aangekondigd in de wekelijkse Humus.