Samenwerken met LBK

LBK voor bedrijven / Evenementen

Algemene informatie

Wat doet een bio-ingenieur?

De term bio-ingenieur is een zeer breed begrip. Algemeen tracht een bio-ingenieur enerzijds technologie toe te passen op levende systemen, maar anderzijds ook principes uit de natuur te introduceren in de technologische wereld.

De bio-ingenieurswetenschappen omvatten zeer diverse en uitgebreide disciplines zoals de chemische industrie, bionano- en sensortechnologie, voedings- en farmaceutische industrie, biomedische toepassingen, biotechnologie en genetica, landschapskunde en ruimtelijke planning, landbouwkundige innovatie en economie, milieutechnologie en duurzaamheid, bio-informatica en nog veel andere. Al deze verschillende facetten worden weerspiegeld in onze dertien masterrichtingen.

Kortom, wegens zijn brede inzetbaarheid, zijn uitgebreide academische kennis en zijn mogelijkheid tot analytisch en probleemoplossend denken, zal een bio-ingenieur steeds een aanwinst zijn voor uw bedrijf.

Over LBK Bedrijvenrelaties

De werkgroep bedrijvenrelaties vertegenwoordigt alle studenten bio-ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven in het bedrijfsleven. Onze missie is om studenten te helpen bij de ontwikkeling van hun toekomstige carrière en de perfecte omgeving te creëren voor bio-ingenieurs in spe om zich zowel op persoonlijk als professioneel vlak te kunnen ontplooien. Zo willen we de meer dan 700 masterstudenten die binnenkort hun eerste stappen in het bedrijfsleven zetten zo goed mogelijk begeleiden bij het vinden van een kwalitatieve job of stage door hen in contact te brengen met verschillende bedrijven.

.

Samenwerken met LBK 

Onze studenten zijn gretig om u te leren kennen! Onze afstudeerders zijn actief op zoek naar een kwaliteitsvolle job om na hun opleiding een lonende carrière te beginnen. Daarnaast willen veel studenten die de overgang van bachelor naar master maken, al werkervaring opdoen door middel van een stage van vier tot zes weken in een bedrijf. Een samenwerking met LBK is een ideale manier om uw bedrijf in de kijker te plaatsen en zowel net-afgestudeerde bio-ingenieurs als bio-ingenieurs in spe te ontmoeten en rekruteren.

Evenementen

Initiatieven zoals onze jobbeurs en BR launches vormen unieke gelegenheden om uw bedrijf kenbaar te maken bij deze gemotiveerde studenten, professoren en alumni. Bekijk onze pagina evenementen voor meer informatie.

Website en ‘Company of the Month’

De LBK website is een drukbezocht platform binnen onze studentenvereniging met meer dan 100 000 bezoeken van 17 000 unieke bezoekers. Op deze site bestellen de studenten hun studieboeken, kunnen ze inschrijven voor evenementen, vinden ze een overzicht van de activiteiten,… De hoge functionaliteit en intensief gebruik van deze website maken dat dit een ideaal platform voor publiciteit is.

Als bedrijf van de maand, zal het logo van uw bedrijf een prominente plaats op de home pagina van onze site krijgen en dit gedurende een volledige maand. Door op het logo te klikken zal een pagina verschijnen met alle informatie over uw bedrijf. U bepaalt wat er op deze pagina staat en welke boodschap u brengt. Korte video’s of andere interactieve elementen zijn zeker welkom. Ook uw vacatures worden op deze pagina getoond.

Vacatures

Bent u op zoek naar een bio-ingenieur om uw bedrijf een man of vrouw sterker te maken? Dan kan u op onze site een vacature plaatsen door het vacatureformulier in te vullen. Er zijn aparte formulieren voor jobs en stages, u kan deze openen met de knoppen hieronder. Verder kan u ook een Premium vacature kopen. Deze plaatsen we extra in de schijnwerpers op de site (meer info hierover via bedrijvenrelaties.verantwoordelijke@lbk.be). Vergeet niet ons iets te laten weten wanneer uw vacature niet meer beschikbaar is zodat we deze kunnen verwijderen.

Mail uw vacatures naar: bedrijvenrelaties.verantwoordelijke@lbk.be

Meer informatie?

Ons team wilt u graag verder helpen met de zoektocht naar bio-ingenieurs. Bent u geïnteresseerd in een samenwerking of heeft u nog vragen? Contacteer ons op bedrijvenrelaties.verantwoordelijke@lbk.be.