Samenwerken met LBK

LBK voor bedrijven / Evenementen

Jobbeurs

Onze jobbeurs zal dit academiejaar plaatsvinden op 21 maart 2024. Hier krijgt uw bedrijf de kans om zich een hele dag voor te stellen aan onze studenten en pas afgestudeerden met behulp van een bedrijfsstand. De aanwezige bedrijven kunnen een grote doelgroep studenten bereiken, waaronder ongeveer 150 laatstejaarsstudenten en 200 doctorandi. Deze doelgroep wordt nog verder uitgebreid met jonge alumni. Over de hele dag krijgen we meer dan 500 studenten over de vloer. De deelnemende bedrijven worden opgenomen in onze bedrijvengids, waar ze zich nogmaals kunnen voorstellen op twee kleurenpagina’s van A5-formaat. Deze wordt verdeeld onder de studenten op de dag van de jobbeurs. Iets dat uw bedrijf niet wil missen? Reserveer snel een plekje! 

Benieuwd naar enkele sfeerbeelden van onze vorige jobbeurs? 

BR Launches

Een BR Launch is de ultieme gelegenheid om één op één te netwerken in een gezellige sfeer. Tijdens deze avond komen er een 3 à 4-tal bedrijven zichzelf voorstellen aan de studenten. U krijgt de kans om gedurende 20 minuten een presentatie te geven over de missie en visie van uw bedrijf en alles daarrond. Nadien voorzien we vanuit LBK een netwerkingsreceptie met drank- en eetgelegenheid. Dit biedt de mogelijkheid om vragen van enthousiaste studenten en doctorandi te beantwoorden met betrekking tot de werking, werksfeer en rekruteringsvormen van uw bedrijf. Stuur zeker een mailtje naar bedrijvenrelaties.verantwoordelijke@lbk.be als uw bedrijf één van onze BR Launches wil bijwonen!

  • BR Launch 1 – 9 oktober 2023
  • BR Launch 2 – 30 oktober 2023
  • BR Launch 3 – 21 november 2023

 

Career Evenings

Bij onze studenten proberen we professionaliteit te creëren door het organiseren van verschillende Career Evenings. Deze workshops trainen de soft skills van onze studenten en focussen op het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden. Met soft skills mikken we op alle competenties die niet op theoretische kennis berusten en die we dus vaak niet (of in zeer beperkte mate) op de schoolbanken leren. Het betreft vooral zaken zoals presenteren, vergaderen, onderhandelen… Allemaal skills waar elke werkende ingenieur dagelijks mee geconfronteerd wordt, maar die nergens in het curriculum aan bod komen. Door het organiseren van een heel gamma aan workshops stomen we bio-ingenieurs klaar voor de arbeidsmarkt. Heeft u interesse om te komen spreken op een van onze Career Evenings? Stuur gerust een mailtje naar bedrijvenrelaties.verantwoordelijke@lbk.be!

  • Career Evening 1 – 16 oktober 2023
  • Career Evening 2 – 6 november 2023