Advisor Sustainability and Export

De Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) zoekt naar aanleiding van de zwangerschap van een medewerker versterking van haar team voor de periode van 1.07.2024 (startdatum kan vervroegd worden) tot en met 31.01.2025 met een (m/v/x) Advisor Sustainability and Export: Master in de bio-ingenieurswetenschappen / bio-wetenschappen .

Over BCZ

Op een gemiddelde dag consumeert maar liefst 80% van de Belgen tenminste één zuivelproduct (zoals melk, kaas, yoghurt, boter). Vind jij – net als 93% van de bevolking – zuivelproducten lekker? Wil je bovendien meewerken aan de verdere verduurzaming van de zuivelsector? Dan is een job bij BCZ iets voor jou!

De Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ), gevestigd in Leuven, vertegenwoordigt de Belgische zuivelondernemingen op nationaal en internationaal vlak. BCZ staat in contact met de overheid en met maatschappelijke organisaties. De zuivelindustrie is één van de belangrijkste sectoren van de voedingsindustrie.

Functieomschrijving

Je stuurt lopende nationale projecten inzake de verduurzaming van de zuivelsector aan. Daarnaast volg je nationale en internationale ontwikkelingen inzake duurzaamheid, relevant voor de zuivelsector, op. Je volgt proactief het beleid op het vlak van uitvoer van zuivelproducten op en begeleidt zuivelbedrijven in geval van
(sanitaire) exportmoeilijkheden.

Je informeert en adviseert de zuivelondernemingen. Je vertegenwoordigt de Belgische zuivelindustrie in overleg met stakeholders, beleid en voedselagentschap FAVV, en in de Europese zuivelfederatie.

Profiel

Master in de bio-ingenieurswetenschappen / bio-wetenschappen

Je bezit één van de hierboven genoemde diploma’s, bij voorkeur met specialisatie voeding of landbouw. Je bent communicatief, zowel mondeling als schriftelijk. Je legt vlot contacten en bent service minded. Zowel zelfstandig als in team sta je sterk. Je bent hands-on en flexibel in een omgeving met veel en uiteenlopende
uitdagingen. Je neemt initiatief en je werkt zelfstandig. Je kan professioneel communiceren in het Nederlands, Frans en Engels.

Wat mag je verwachten?

Wij voorzien een opleiding on the job (begeleid door de huidige expert in het relevante domein). Je komt terecht in een boeiende, afwisselende en uitdagende job die jou interessante contacten biedt en ruimte laat voor initiatief.
Je kan je kennis over de voedingsindustrie en ontwikkelingen op het vlak van het nationaal en Europees voedingsbeleid verruimen. Wij bieden een contract van bepaalde duur met een motiverend verloningspakket.

Interesse?

Wil je ervaring opdoen in de kennis verrijkende omgeving van een federatie, solliciteer dan op deze job tegen uiterlijk 12 mei 2024. Stuur je sollicitatiebrief met CV naar BCZ-CBL vzw, via ilonka.van.hoof@bcz-cbl.be met vermelding “VACATURE” en word deel van het jonge dynamische BCZ-team. Voor bijkomende info kan je terecht op www.bcz-cbl.be, LinkedIn of 0476/968707.

Meer informatie?