Cursusdienst

Bij de cursusdienst kan je sommige handboeken, cursusteksten en slides kopen. Wij verkopen ook handboeken die je bij de Acco kan aankopen, maar aan een betere prijs (zelfs met de korting die je bij Acco krijgt als aandeelhouder!). Let op, we verkopen niet alle cursussen en handboeken, voor sommige vakken moet je sowieso naar de Acco. De slides en cursusteksten die wij aanbieden, krijgen wij door de proffen doorgestuurd en deze laten wij dan drukken. Deze cursusteksten en slides zijn niet te koop bij de Acco. Je kan in de cursusdienstkelder ook labojassen, codices, fietslampjes, LBK-pullen en dissectiesets kopen.

Opmerking:  Koop zeker je Acco-aandeel aan in onze cursusdienst!

Openingsuren: eerste semester 2022-2023

1e bac

Di  27/09  16u30-18u00 (jarig in januari-maart)
Di  27/09  18u00-19u30 (jarig in april-juni)
Do 29/09  16u30-18u00 (juli-september)
Do 29/09  18u00-19u30  (oktober-december)

2e bac
Di   04/10  15u30-18u00 & 18u30-21u00 

3e bac
Ma  03/10  18u00-20u00
Wo 05/10  16u00-18u00  

Masters
Do  06/10  12u30-13u30  & 18u30-19u30  

Vergeet niet, je kan enkel met bancontact betalen

 

Kan je op deze momenten niet naar de cursusdienst komen? Geen probleem, de komende weken zullen we nog vaak open gaan.

Voordat je cursussen en andere dingen kan komen ophalen moet
je deze online besteld hebben. Dit is belangrijk omdat we een goede schatting
moeten maken voor het aantal af te drukken cursussen. Als je de deadline, 22
september, niet haalt, is dit geen probleem. Het zou dan kunnen dat het wat
langer duurt voor alles is toegewezen! Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd
hoe je reservaties kan maken bij de cursusdienst.

  • Klik bovenaan deze pagina op de knop ‘Naar de cursusdienst’.
  • Klik rechtsboven op ‘Aanmelden’ en log in met je Toledo-gegevens.
  • Bij ‘Studierichtingen’ schrijf je je in voor je richting (voor starters: Bachelor in de bio-ingenieurswetenschappen (Leuven)—Fase 1). Bij ‘Vakken’ staan al je verplichte vakken nu automatisch geselecteerd.
  • Voeg eventueel andere vakken toe onderaan bij ‘Andere vakken toevoegen’ (voor starters is dit meestal niet nodig).
  • Bovenaan via je account bij ‘Mijn reservaties’ duid je aan welke cursussen en boeken je wil.
  • Bevestig met ‘Reserveer’.

Let op! Cursussen kunnen ten vroegste vanaf 13 september besteld worden. Controleer regelmatig, er worden soms nog nieuwe cursussen bij op gezet.

Je kan ter plekke met Bancontact betalen.

De cursusdienst bevindt zich in de kelder van het LBI, in de hal achter de oude (rood/paars) houten deur bij de fietsenstalling aan de voorkant van het LBI. Let op: deze deur fungeert sinds dit jaar als in- en uitgang, er worden dus geen rijen meer gevormd doorheen het LBI! Onderstaand plannetje geeft wat verduidelijking voor wie het LBI nog niet zo goed kent.

UPDATE: Door de coronamaatregelen zal de circulatie dit jaar anders verlopen. De deur die normaal alleen als uitgang fungeert zal nu zowel ingang als uitgang zijn zodanig dat er zo min mogelijk mensen in het gebouw staan.

Bij de start van het academiejaar kan je bij de cursusdienst ook LBK-lidkaarten kopen. Het is niet verplicht zo’n lidkaart te kopen, tenzij je deel wilt uitmaken van het presidium. De reden hiervoor is dat je als lid van het presidium ook officieel lid van LBK moet zijn. Aan deze lidkaart zijn vele voordelen verbonden (zie hieronder). De lidkaart van LBK kun je bestellen samen met je boeken en cursussen en wordt aangegeven als “Membership”. Voor studenten die op Erasmus zijn is er een verkoopmoment in het tweede semester. 

 Voordelen van deze lidkaart:

  • Je krijgt korting bij Color Image: als lid betaal je slechts €0,03 per zijde om in zwart/wit af te drukken in plaats van €0,10-0,04 per zijde als niet lid (afhankelijk van het aantal pagina’s).
  • Je krijgt korting bij onze cursusdienst: 5% op cursussen en 7% op handboeken.
  • Ook LBK-evenement zoals TD’s en cantussen zijn voordeliger voor leden.

Ik begin aan mijn eerste jaar, moet ik dan ook mijn cursussen bestellen? Ja, je moet je cursussen bestellen! En liefst aan het begin van het semester en niet pas in de blok!

Vanaf wanneer kan ik mijn cursussen bestellen? Vanaf 13 september.

Er staan geen prijzen bij mijn cursus, is deze dan gratis? Jammer genoeg niet nee. De prijzen van cursussen en boeken worden pas ingevuld als die geleverd zijn.

Ben ik verplicht alles aan te kopen via de cursusdienst? Je bent niet verplicht alles aan te kopen bij de cursusdienst, maar als je besteld hebt, moet je de cursussen wel komen ophalen.

Wanneer is de cursusdienst open? Dit staat bovenaan op deze pagina. De cursusdienst is open gedurende het hele semester, maar naarmate het semester vordert, neemt ook het aantal cudimomenten af.

Staat het antwoord op je vraag niet vermeld in de FAQ of elders op deze pagina? Mail dan je vraag of probleem samen met je r-nummer naar cursusdienst@lbk.be.