Bij de cursusdienst kan je sommige handboeken, cursusteksten en slides kopen. Wij verkopen ook handboeken die je bij de Acco kan aankopen, maar aan een betere prijs (zelfs met de korting die je bij Acco krijgt als aandeelhouder!).  Let op, we verkopen niet alle cursussen en handboeken, voor sommige vakken moet je sowieso naar de Acco. De slides en cursusteksten die wij aanbieden, krijgen wij door de proffen doorgestuurd en deze laten wij dan drukken. Deze cursusteksten en slides zijn niet te koop bij de Acco. Je kan in de cursusdienstkelder ook labojassen, codices, fietslampjes, LBK-pullen en dissectiesets kopen.

Werking tweede semester 2020-2021

We gaan het tweede deel van de paasvakantie in en nog redelijk wat mensen moeten hun bestelling komen ophalen! We doen daarom nog twee keer open: de eerste twee weken na de paasvakantie telkens op woensdag om 16u30. Je zal kunnen inschrijven voor een tijdslot op zondag om 12u voor het eerste halfuur (als deze tijdsloten vol zitten, zetten we nog extra momenten open).

Er zijn nog handboeken die nog steeds niet geleverd zijn door de Brexit. Als deze niet binnen zijn voor het einde van de tweede week, zullen we zeker nog een cudi-moment organiseren om deze af te halen.

Openingsuren: tweede semester 2020-2021

De openingsuren van het tweede semester zullen begin februari online komen. Op de cursusdienst site kun je de openingsuren ook vinden!

Voordat je cursussen en andere dingen kan komen ophalen moet je deze online besteld hebben. Dit is belangrijk omdat we een goede schatting moeten maken voor het aantal af te drukken cursussen. Als je de deadline, woensdag 16 september, niet haalt, is dit niet noodzakelijk een probleem. We bestellen sowieso wat meer, maar als er te veel mensen niet besteld hebben kan het zijn dat je nog enkele dagen op je cursussen moet wachten (mensen die op tijd besteld hebben, krijgen wel sowieso hun cursussen). Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je reservaties kan maken bij de cursusdienst.

  • Klik bovenaan deze pagina op de knop ‘Naar de cursusdienst’.
  • Klik rechtsboven op ‘Aanmelden’ en log in met je Toledo-gegevens.
  • Bij ‘Studierichtingen’ schrijf je je in voor je richting (voor starters: Bachelor in de bio-ingenieurswetenschappen (Leuven)—Fase 1). Bij ‘Vakken’ staan al je verplichte vakken nu automatisch geselecteerd.
  • Voeg eventueel andere vakken toe onderaan bij ‘Andere vakken toevoegen’ (voor starters is dit meestal niet nodig).
  • Bovenaan via je account bij ‘Mijn reservaties’ duid je aan welke cursussen en boeken je wil.
  • Bevestig met ‘Reserveer’.

Let op! Cursussen kunnen ten vroegste vanaf 7 september besteld worden. Controleer regelmatig, er worden soms nog nieuwe cursussen bij op gezet.

Als we de exacte prijs van de cursussen en handboeken weten (dat is pas na levering) zal je een mail krijgen waarin een rekeningnummer staat waarop je het bedrag moet storten. Met het overschrijvingsbewijs kun je dan je bestellingen komen afhalen aan de cursusdienst.

De cursusdienst bevindt zich in de kelder van het LBI, in de hal achter de oude (rood/paars) houten deur bij de fietsenstalling aan de voorkant van het LBI. Let op: deze deur fungeert sinds dit jaar als in- en uitgang, er worden dus geen rijen meer gevormd doorheen het LBI! Onderstaand plannetje geeft wat verduidelijking voor wie het LBI nog niet zo goed kent.

UPDATE: Door de coronamaatregelen zal de circulatie dit jaar anders verlopen. De deur die normaal alleen als uitgang fungeert zal nu zowel ingang als uitgang zijn zodanig dat er zo min mogelijk mensen in het gebouw staan.

Bij de start van het academiejaar kan je bij de cursusdienst ook LBK-lidkaarten kopen. Het is niet verplicht zo’n lidkaart te kopen, tenzij je deel wilt uitmmaken van het presidium. De reden hiervoor is dat je als lid van het presidium ook officieel lid van LBK moet zijn. Aan deze
lidkaart zijn vele voordelen verbonden (zie hieronder). De lidkaart van LBK kun je bestellen samen met je boeken en cursussen en wordt aangegeven als “Membership”. Voor studenten die op Erasmus zijn is er een verkoopmoment in het tweede semester. 

Voordelen van deze lidkaart:

– Je krijgt korting bij Color Image: als lid betaal je slechts €0,03 per zijde om in zwart/wit af te drukken in plaats van €0,10-0,04 per zijde als niet lid (afhankelijk van het aantal pagina’s). Als je naar hun website gaat, kun je zelfs nu in de lockdown een print opdracht doorgeven en dit dan gaan afhalen tussen 10u en 12u30.

– Je krijgt korting bij onze cursusdienst: 5% op cursussen en 7% op handboeken

 

– Ook LBK evenement zoals TD’s en cantussen zijn voordeliger voor leden

– Op onze limited edition merchandise (lbk.be/merchandise) krijg je als lid ook nog eens korting: op een bierpot bijvoorbeeld
bespaar je €5

Ik begin aan mijn eerste jaar, moet ik dan ook mijn cursussen bestellen? Ja, je moet je cursussen bestellen! En liefst aan het begin van het semester en niet pas in de blok!

Vanaf wanneer kan ik mijn cursussen bestellen? Starters kunnen vanaf 7 september cursussen bestellen, voor de andere jaren maken we de site zo snel mogelijk in orde.

Er staan geen prijzen bij mijn cursus, is deze dan gratis? Enkel kladpapier en Acco-zakken zijn gratis bij de cursusdienst. De prijzen van cursussen en boeken worden pas ingevuld als die geleverd zijn.

Ik heb nog geen mail gehad voor betaling, is dit normaal? Indien je op tijd besteld hebt, zal je die mail krijgen. Het kan zijn dat dit pas een dag op voorhand gebeurt. Controleer dus steeds je inbox en spam en kom niet naar de cursusdienst als je nog niet betaald hebt.

Ben ik verplicht alles aan te kopen via de cursusdienst? Je bent niet verplicht alles aan te kopen bij de cursusdienst, maar als je besteld hebt, moet je de cursussen wel komen ophalen.

Wanneer is de cursusdienst open? Dit staat bovenaan op deze pagina. De cursusdienst is open gedurende het hele semester, maar naarmate het semester vordert, neemt ook het aantal cudimomenten af.

Staat het antwoord op je vraag niet vermeld in de FAQ of elders op deze pagina? Mail dan je vraag of probleem samen met je r-nummer naar cursusdienst@lbk.be.