Evenementen

Dit semester

BR Launch 4 – 15/03/2023

Een BR Launch is de ultieme gelegenheid om één op één te netwerken met bedrijven in een gezellige sfeer. Tijdens deze avond komen een aantal bedrijven zichzelf presenteren en vertellen over hun werking, missie en visie. Nadien voorzien we vanuit LBK een netwerkingsreceptie met drank- en eetgelegenheid. Hier krijgen studenten de mogelijkheid om vragen te stellen over de werking, werksfeer en rekruteringsvormen van de aanwezige bedrijven.

We hebben dan ook een vierde BR Launch voor jullie in petto! Op 15 maart zijn jullie welkom in de Aula van de Tweede Hoofdwet om naar enkele interessante bedrijven te komen luisteren die ons wat meer vertellen over hun werking, activiteiten en doelen. Het wordt een Duitse avond met bijhorende (en gratis!!) hotdogs op de receptie, die start om 19u00. Om 20u00 zal de eerste spreker starten. Na de presentaties zal er nog een moment zijn om de vertegenwoordigers van de bedrijven enkele vragen te stellen. Tot dan!

Jobbeurs – 21/03/2023

Iedereen is van harte welkom op onze Jobbeurs die zal plaatvinden op 21 maart 2023 in de Sportoase. Om 11u openen onze deuren en hebben studenten de mogelijkheid om met de bedrijfsvertegenwoordigers te netwerken, zich te informeren en vragen te stellen. De aanwezige bedrijven komen uit heel verschillende sectoren, zodat hopelijk iedereen zijn interessegebied tegenkomt.

Bekijk zeker onze jobbeurs pagina om te zien welke bedrijven jullie zullen ontvangen!

BR Launch 5 – 27/03/2023

De laatste BR Launch van het jaar komt weeral dichterbij! Op maandag 27 maart komen 4 bedrijven voor een laatste keer een presentatie geven in de aula van de tweede Hoofdwet. De deuren openen om 19.30 en de presentaties starten om 20.00. Daarna verwennen we jullie met pizza’s, vers gebakken in de ovens van het theokot tijdens de receptie!

Afgelopen evenementen

Career evening 1 – 17/10/2022

Onze allereerste Career Evening van het jaar vond plaats op 17 oktober 2022 en was in samenwerking met Right Management. Samen organiseerden we een workshop over het beheer van je eigen LinkedIn-profiel. LinkedIn is het grootste online sociale netwerk, gericht op professioneel gebruik. Maar hoe kan je een sterk profiel creëren? Hoe slaag je erin om opgemerkt te worden door de juiste mensen? Right Management gaf ons hier een uitgebreid antwoord op en leerde ons de fijne truckjes van de applicatie aan!

BR Launch 1 – 24/10/2022

Op maandag 24 oktober 2022 kwamen Sweco en Ab InBev op onze eerste BR Launch staan. Zij kwamen meer vertellen over de werking, doelstellingen, visie en missie van hun bedrijf. Na de presentaties was er tijd voorzien om vragen te stellen en te netwerken met de vertegenwoordigers van de bedrijven, vergezeld met typisch Belgische hapjes, drankjes en de beertasting van Ab InBev.

Meet the future – 9/11/2022

Op deze avond kwamen 6 enthousiaste alumni een korte lezing geven over hun afgelopen carrieretraject sinds ze afstudeerden. De onderwerpen van deze projecten varieerden enorm. Erna hielden we een receptie in de Baarr waar de studenten vragen stelden aan de sprekers, met een hapje en een drankje erbij!

Career evening 2 – 16/11/2022

Vele studenten krijgen hun diploma bijna in handen, maar weten nog niet goed welke weg ze uitwillen. Voor hen was deze workshop ‘Bijna afgestudeerd als Bio-ingenieur! Wat nu?’ ideaal!

Wat stond op de planning?
– Een interactieve sessie waarbij ze samen met andere studenten en de loopbaancoaches van KU Leuven Stuvo in gesprek gingen over de arbeidsmarkt.
– Verschillende vragen die ze in groep bespraken, zoals:
o Welke ideeën hebben ze over de arbeidsmarkt? En komen deze overeen met de realiteit?
o Hoe maken ze een juiste keuze? En wat is ‘juist’ eigenlijk?
o Wat kunnen ze dit jaar al doen om zich goed voor te bereiden op hun (eerste) job of vervolgstudie?
– Inspiratie om hun (studie)loopbaan uit te stippelen.
– Een overzicht van de uitstroombegeleiding die KU Leuven Stuvo en jouw faculteit aanbiedt.

BR Launch 2 – 21/11/2022

Onze tweede BR Launch was geen gewone! Tijdens deze Consulting BR Launch presenteerden BCG en Bain over hun dagelijkse werking, visie en missie. Erna genoot iedereen van de netwerkingsreceptie in het Griekse thema waar de studenten hun vragen konden stellen en met de sprekers konden netwerken.

Career evening 3 – 29/11/2022

Solliciteren in 2023, gebeurt dat nog? Hoe is de wereld van solliciteren veranderd voor young graduates? Wat is de impact van de digitale revolutie op het sollicitatieproces? Hoe kunnen we de mogelijkheden in de arbeidsmarkt ontdekken?

In deze workshop werd solliciteren eens van een andere kant belicht. Sodeva Consulting and Development gaf de deelnemers inzichten over hoe werkgevers en selectiekantoren hun rekruteringsstrategie opzetten om young graduates aan te trekken. Enkele handige tips and tricks in de wereld van solliciteren werden prijs gegeven alsook hoe studenten zich voorbereiden op een solicitatiegesprek.

 

BR Launch 3 – 21/02/2023

Meet the market – 08/03/2023

Meet the Market vormt een informeel alternatief voor jobfairs, recruiting-events etc. We nodigen de masterstudenten van bio-ingenieur uit om op een gezellige receptie een babbeltje te slaan met jonge mensen in het werkveld. Dit gaat om alumni van verschillende afstudeerjaren, waarbij we een zo groot mogelijke range aan afstudeerrichtingen en jobs proberen te laten zien.