Ingenieur Hydraulische Studies Aquafin

Ben jij een ingenieur met kennis of interesse voor hydraulica? Wens jij mee in te staan voor het conceptueel ontwerp van het structureel beheer van onze rioleringsnetwerken? Beschik jij over een onderzoekende houding in combinatie met oplossingsgericht denkvermogen?

Dan ben jij de geknipte ingenieur hydraulische studies die wij zoeken!

Wat doet een Ingenieur Hydraulische Studies?

Als ingenieur hydraulische studies sta je in voor het conceptueel ontwerp en het hydraulisch en structureel beheer van rioleringsnetwerken (collectoren, rioleringen, pompstations,…).
Je ontwikkelt een toekomstvisie voor elk van je gebieden en geeft die vorm door verbeteracties te formuleren en projectvoorstellen ter optimalisatie van het netwerk te definiëren. Hierbij hou je rekening met megatrends zoals bevolking aangroei en klimaatverandering en overleg je met andere belanghebbende partijen (rioolbeheerders, waterloopbeheerders,…).

Je bent verantwoordelijk voor het opmaken en beheren van hydraulische studies. Een hydraulische studie bestaat uit een inventarisatie en opmeting van de bestaande rioleringsinfrastructuur en de opmaak van een hydraulisch computermodel van het bestaande en toekomstige netwerk. Voorkomen van wateroverlast en beperking van ecologische impact zijn hierbij de hoofddoelen. Je coördineert de studiebureaus die deze studies opmaken. Tijdens de looptijd van de studie bewaak je de timing, het budget en de technische kwaliteit van de studie en overleg je met alle belanghebbende partijen: de interne opdrachtgever, gemeentebesturen, andere rioolbeheerders, vergunningsverleners en collega’s die het bestaande netwerk exploiteren.
Je volgt actief de werking op van de aan jou toegewezen netwerken. Je analyseert het globale functioneren en onderzoekt hydraulische, ecologische en structurele knelpunten in samenwerking met de operationele teams . Op die manier krijg je inzicht in de performantie van het netwerk en de risico’s op wateroverlast.
Ten slotte maak je projectportfolio’s op met oog op uitbouw van de lange termijn en de optimalisatie van het rioleringsnetwerk. Je maakt daarvoor gebruik van de beschikbare GIS-rioleringsdatabanken, hydraulische modellen en structurele toestandskaarten.

Wat verwachten we van jou?

Je bent een ingenieur met een degelijke kennis hydraulica of bent gelijkwaardig door voldoende uitgebreide en relevante ervaring.
Klantgericht werken is je tweede natuur. In je dagelijks handelen ga je op zoek naar een duurzame relatie met de klant en tracht je service te leveren die voor de klant echt het verschil maakt.
Dankzij je assertiviteit en diplomatische communicatieskills slaag je erin om anderen te overtuigen. Je beschikt daarnaast over een commerciële ingesteldheid.
Je sterke analytische en conceptuele skills vul je aan met een stevige dosis creativiteit. Out-of-the-box denken schrikt je niet af.
Je hebt een goed organisatievermogen, bent proactief en behoudt steeds het helikopterzicht.
Je werkt pragmatisch en met je enthousiasme zoek je steeds naar een manier om het beoogde resultaat te bekomen.
Op basis van je zin voor initiatief en de autonomie die je krijgt, neem je sterk jouw eigen verantwoordelijkheden op.
Je draagt kwaliteit en zorg voor het milieu hoog in het vaandel en brengt deze zienswijze ook over aan interne en externe stakeholders.
Je bent bereid je regelmatig te verplaatsen binnen jouw werkgebied.

Wat mag je van ons verwachten?

Ontdek dit op onze jobsite: https://www.aquafin.be/nl-be/jobs/ingenieur-hydraulische-studies-regio-kempen-limburg

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*