Intergemeentelijk GIS-coördinator

Het team GIS (Geografisch Informatie Systeem) van IOK ondersteunt de interne werking van IOK en gemeentebesturen in de regio in het domein van (geo)data, ruimtelijke analyses, kaartvisualisaties en digitale toepassingen. Dit dynamisch team van intergemeentelijke GIS-coördinatoren is op zoek naar versterking.

Je functie
– Je werkt als GIS-coördinator zowel voor IOK als bij enkele gemeentebesturen.
– Je trekt de ontwikkeling van het GIS en geodatabeheer:
o Je werkt aan een langetermijnvisie inzake geo-informatiebeheer, maar begeleidt tegelijk gemeentelijke verplichtingen en quickwins in dit domein.
o Je begeleidt diensten en projectleiders in het uitdenken en implementeren van toepassingen.
o Je doet prospectie van de markt aangaande noodzakelijke investeringen, ondersteunt het beslissingsproces en begeleidt de implementatie.
o Je verwerft kennis aangaande relevante wetgeving, je capteert beleidsontwikkelingen, je volgt technologische ontwikkelingen op en vertaalt deze naar de dagelijkse werking.
– Je staat in voor de begeleiding van het GIS-gebruik en databeheer:
o Je vormt het interne en externe aanspreekpunt voor GIS- en geodata-gerelateerde zaken.
o Je staat in voor sensibilisering en kennisontwikkeling van de medewerkers door hen op enthousiaste manier te coachen in het GIS.
o Je ondersteunt het actueel beheer van geodatabanken.
– Je draagt bij aan de voorbereiding van het intergemeentelijk GIS-overleg en neemt hier actief aan deel.
– Je kan ingeschakeld worden bij de werking van Slimme Regio Kempen waarbij je kennis en inspiratie over digitalisering, slimme technologie e.a. verzamelt en deelt met collega’s en lokale besturen, en/of projecten in dit domein binnen de regio opvolgt.

Je profiel
– Je bent in het bezit van een masterdiploma, bij voorkeur een opleidingsrichting met aandacht voor ruimtelijke analyse, GIS of databeheer. Of je hebt een bachelor-diploma en een postgraduaat Geo-ICT en door je specifieke opleiding/ervaring ben je in staat om mee te denken op masterniveau.
– Je beschikt over een sterk analytische en leergierige geest en gaat innovatie niet uit de weg. Je bent in staat om op korte tijd een aanzienlijke hoeveelheid informatie te verwerken en te synthetiseren.
– Kennis van GIS-software (zoals QGIS,…) is aangewezen. Ervaring met courante 2D- en 3D tekenpakketten (zoals AutoCAD, …) is bovendien een pluspunt.
– Affiniteit met digitaliseringstrajecten, slimme technologie en databeleid vormen een meerwaarde.
– Je hebt zin voor initiatief en werkt sterk resultaatgericht.
– Je bent verantwoordelijk, betrokken en een echte teamplayer met een sterk organisatievermogen.
– Je bent vertrouwd met de werking van openbare besturen en sterk in de omgang en communicatie met gemeentelijke medewerkers. Je hebt daarin een participatieve en inspirerende leiderschapsstijl. Je kan overtuigen en kan op een (klant)vriendelijke manier informatie geven en bekomen.

Wij bieden je
– een voltijdse arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur;
– aantrekkelijke loonvoorwaarden (wettelijke baremaschalen A1a-A3) aangevuld met tal van andere voordelen zoals maaltijdcheques van 8 euro, ecocheques, gratis hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, cafetariaplan met de mogelijkheid tot fietslease, …;
– een aangename work-life balance met glijdende werkuren en extra verlof– en feestdagen;
– een afwisselende en zelfstandige job binnen een stabiele en groeiende organisatie die, met het oog op de toekomst, investeert in haar mensen en ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling.

Word jij onze nieuwe collega?
We zijn benieuwd naar jouw talent en ervaring, ongeacht je leeftijd, afkomst, genderidentiteit of fysieke beperkingen. Voel je je aangesproken door onze vacature? Aarzel niet en solliciteer via onze website www.iok.be/vacatures ten laatste op 9 maart 2022.

Selectieprocedure
We doen een preselectie op basis van CV en motivatiebrief. Slaag je erin ons daarin te overtuigen van je enthousiasme en competenties, dan nodigen we je uit voor een kennis – en visietekst op 17 maart, een selectiegesprek op 30 maart in de namiddag en assessment center in de week van 4 april.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*