Kandidatuur Amelie Remmerie

Functie

Secretaris

Motivatie

Goede communicatie is de basis van een goede werking. Dat leerde ik onder meer binnen verschillende werkgroepen van LBK. Ook binnen het presidium en tussen de kring en de studenten is helder communiceren de voorwaarde voor een goede verstandhouding. Het is ook cruciaal om duidelijk te maken wat we doen. Afgelopen jaar heeft extra duidelijk gemaakt hoe essentieel het is om – vooral online – ons verhaal te blijven vertellen en daarbij alle bio-ingenieurstudenten te blijven betrekken.

Wat is voor jou de bestaansreden van LBK?

LBK zorgt voor de ondersteuning van het studenteleven van de bio-ingenieursstudenten en doet dat met zowel academische als ontspannende initiatieven. De kring zorgt in eerste instantie voor een goede communicatie tussen faculteit, universiteit en studenten – waarbij ze de stem van de studenten vertegenwoordigt. Met de cursusdienst zorgt LBK ervoor dat cursussen beschikbaar en betaalbaar zijn voor elke student. Samen met de faculteit organiseert de kring initiatieven die studenten aanzetten om het beste te halen uit hun opleiding, zoals Go Global. Daarnaast zorgt LBK ook voor een warme en vertrouwde omgeving voor elke student door evenementen en activiteiten te organiseren waarbij iedereen welkom is – denk aan het koor of de verschillende sportteams.

Waar moet LBK over 5 jaar staan? En welke dingen moeten verbeterd worden om daar te geraken?

Ik hoop dat over 5 jaar de kring nog steeds staat voor een warme, sociale en behulpzame kring. Niet enkel voor de studenten die betrokken zijn bij LBK, maar ook voor de studenten daarbuiten. Hiervoor kunnen er meer laagdrempelige activiteiten georganiseerd worden. Ik denk dat we volgend jaar ook een unieke kans krijgen om ons imago te versterken en zelfs nog te verbeteren voor de nieuwe studenten. Zij hebben de afgelopen twee jaar nog niet veel van LBK gehoord. Dit geeft ons de kans om het ‘sektegevoel’ en de nadruk op alcohol te verleggen naar een meer open en professionele kring. De professionalisering en de toekomstige naamsverandering van de kring zullen duidelijk maken dat onze studierichting de afgelopen jaren veel diverser is geworden. Om de professionalisering en activiteiten beter kenbaar te maken, zal er meer ingezet worden de sociale media activiteit van LBK. Wat ik zeker wil behouden is het gevoel dat leeftijd geen belang heeft en dat vriendschappen over alle jaren heen worden gesmeed.

Welke rol speelt jouw gekozen functie binnen LBK?

De secretaris is de verantwoordelijke van de werkgroep communicatie en lid van het dagelijks bestuur. Als lid van het dagelijks bestuur is het mijn taak om een benaderbaar aanspreekpunt te zijn voor alle studenten. Zo kan ik hun meningen en standpunten overbrengen naar de rest van het dagelijks bestuur. Ook wil ik mij inzetten om alle studenten die de afgelopen twee jaar weinig hebben kunnen doen, te betrekken bij de activiteiten. Als verantwoordelijke van de communicatie sta ik in voor het imago en de activiteiten van de kring op sociale media. Dit imago zal, door verder te bouwen op de stappen die twee jaar geleden zijn gemaakt, een verandering ondergaan. Hierbij zorgt communicatie voor de bekendmaking van de opkomende naamsverandering naar het breder publiek. Wat natuurlijk ook niet mag worden vergeten is dat LBK volgend jaar zijn 135 jaar bestaan viert. Hierbij horen verschillende activiteiten waarvoor buzz gemaakt moet worden – misschien zelfs een speciale Floreat editie.

Welke zaken binnen jouw functie kunnen verbeterd worden? Op welke zaken binnen deze functie zou jij je volgend jaar willen focussen?

Zoals al eerder aangehaald, bepaalt mijn functie dat ik verantwoordelijk zal zijn voor de verhoging van onze activiteiten op sociale media. Dit zal niet enkel gericht zijn naar leden van LBK maar naar alle bio-ingenieurstudenten. Aangezien 25% van de studenten aan onze faculteit internationale studenten zijn, zullen er ook meer Engelstalige berichten geplaatst worden. Ook is het de bedoeling om in de Floreat meer artikels te plaatsen die gericht op het studentenleven, met aandacht voor onder andere het mentaal welzijn, het kotleven, ecologische tips, enzoverder. Omdat bio-ingenieurs het toonbeeld zouden moeten zijn voor andere richtingen, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een duurzame manier om de Floreat te drukken. Omdat niet alleen tekst, maar ook beelden en vormgeving belangrijk zijn, zoeken we een grafische verantwoordelijke in de werkgroep communicatie.

Waarom ben jij de geschikte persoon voor deze functie? En waarom zou jij geschikt zijn als lid van het dagelijks bestuur?

Ik ben twee jaar een actief lid in LBK en heb in verschillende werkgroepen gezeten zoals logistiek, 2de bac presidium en onthaal. In deze twee laatste werkgroepen zorgde ik mee voor de communicatie. Hiernaast schrijf ik ook wedstrijdverslagen van mijn amateurszaalvoetbalteam voor de supporters. In de verschillende werkgroepen heb ik geleerd hoe belangrijk communicatie is. Daarom zou ik graag instaan voor de communicatie van de besluiten op de vergaderingen maar ook voor de communicatie binnen mijn eigen werkgroep. Ik vind betrouwbaarheid en aanspreekbaarheid essentieel en wil dit ook uitstralen naar alle studenten toe. Op die manier wil ik de studenten die LBK nog niet goed hebben leren kennen, betrekken en de kans geven om hun mening te geven. Deze eigenschappen zijn volgens mij belangrijk voor een communicatieverantwoordelijke en dagelijks bestuurslid.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*