Kandidatuur Anouk Gulix

Functie

Gnorglboekhouder

Motivatie

Ik denk dat iedereen er unaniem mee eens is dat LBK een soort van 2e familie is. Ook al was ik in het begin niet meteen ‘diehard LBK’, toch ben ik altijd en overal met open armen ontvangen. Ik heb jarenlang kunnen genieten van deze studentenvereniging dus mijn grootste motivatie is dat ik ook mijn steentje wil bijdragen zodat de volgende generaties dezelfde ervaring hebben. In mijn 3e bachelor heb ik mij geëngageerd in de werkgroep onthaal en ondanks het corona jaar heb ik er enorm van genoten, maar ook enorm veel bijgeleerd. Vanaf toen is de bal aan het rollen gegaan en mijn interesse voor de interne werking steeds meer en meer gegroeid. Tijdens de zomer heb ik mee helpen verbouwen in de Gnorgl en de massale hulp die vanuit alle hoeken kwam om onze geliefde fakbar tot een goed einde te brengen was nogmaals een bevestiging dat LBK één hecht team vormt. Deel uitmaken van het Gnorgl team, als Gnorgl boekhouder, zal een uitdaging zijn maar ook een heuse eer aangezien het een primeur is voor onze nieuwe fakbar (die hopelijk eindelijk opengaat). Ik werk zelf al jaren in oud bruin café waar ik al ettelijke frisse pintjes hebt getapt. Ik ben altijd wel benieuwd geweest hoe het ‘achter de schermen’ van een café in zijn werk gaat. Als jobstudent is dit niet van toepassing daarom is de interesse naar Gnorgl boekhouder des te groter. Mijn economisch/-bedrijfstechnische kennis is tot nu toe zeer beperkt, maar ik ben 100% bereid om het boekhouden naar mijn hand te zetten. Ik ben van mening dat dit ook later een grote meerwaarde zal zijn. Ondernemen en creatieve evenementen uitwerken is een van mijn specialiteiten. Binnen de functie van Gnorgl boekhouder heb je veel vrijheid voor een eigen inbreng (speciale promo’s, themafeestjes,…), alsook het onderhandelen en deals sluiten met handelaars. En last but not least…de mensen die mij kennen zullen beamen dat ik sinds dag 1 geïnteresseerd ben in bier brouwen (vandaar dat ik major levensmiddelen doe). Contacten leggen met grote brouwers zoals AB InBev, alsook met kleinere lokale brouwers is de kers op de taart.

Wat is voor jou de bestaansreden van LBK?

LBK vormt een vangnet voor alle bio-ingenieursstudenten op allerlei vlakken. M.a.w. de studentenkring zorgt ervoor dat het leven van een bio-ingenieur student gemakkelijker en meer aangenaam is. De kring biedt begeleiding op vlak van studie door Onderwijs en Cudi, sociale ondersteuning door Baarr avonden/Gnorgl feestjes/TD’s van Feest/activiteiten van Onthaal, buitenlandse ervaringen door internationaal en cultuur en noem maar op. De studentenkring is zodanig samengesteld dat er hulp geboden wordt op zo goed als elk vlak. Als 2e belangrijk aspect vind ik dat onze studie meer en meer van belang is de dag van vandaag. Zoals elke prof het in de inleidende les zegt: “Jullie zijn de toekomst!” Wij zijn zoveel meer dan enkel boeren, wat door de professionalisering aan het licht gebracht wordt. Een belangrijke bestaansreden is dus dat LBK onze studie representeert naar de buitenwereld toe.

Waar moet LBK over 5 jaar staan? En welke dingen moeten verbeterd worden om daar te geraken?

Ik vind dat de kerngedachte van de kring goed zit. Ons hart zit bij de studenten en dat zou over 5j nog steeds onze nummer 1 focus moeten zijn. Aandacht voor het mentale welzijn komt hier ook bij kijken. Op dat vlak is er zeker nog ruimte voor verbetering. Het is een probleem dat al jaren aan de gang is, zeker in een zware studie zoals bio-ingenieur, maar sinds de corona crisis is dit probleem openlijk naar voren gebracht. Als dagelijks bestuur moeten wij hier oplossingen naar zoeken zoals het buddy-project en enquêtes. De komende generaties zullen hier mogelijks meer gevoelig aan zijn dus het is nu het moment daar aandacht aan te vestigen. Een verbetering, die al enkele jaren aan de gang is, is de professionalisering. De start is gemaakt, maar komende jaren zijn net zo belangrijk om een professionele omgang eigen te maken. Dat BR hierin een belangrijke rol speelt is duidelijk, maar ook de Gnorgl is hierbij van belang door een professioneel imago uit te schijnen naar de buurt toe. Binnen de functie van Gnorgl boekhouder is het vanzelfsprekend dat ik bijdraag aan de financiële status van LBK. Het zou natuurlijk mooi zijn als we over 5j financieel ‘stabieler’ zijn en ik zal, samen met de andere werkgroepen, mijn best doen om het financieel verlies te minimaliseren. Als laatste puntje vind ik dat wij als bio-ingenieurs het goede voorbeeld moeten geven aan andere kringen om meer duurzaam te zijn. Kleine veranderingen zoals herbruikbare bekers en afval zoveel mogelijk reduceren zijn een grote stap naar de toekomst toe.

Welke rol speelt jouw gekozen functie binnen LBK?

De Gnorgl is een belangrijke ontmoetingsplaats voor de bio-ingenieursstudenten. Samen met de Gnorgl verantwoordelijke is het onze taak dat alle studenten zich welkom voelen in de Gnorgl. Onze fakbar is een zeer belangrijke bron van inkomsten, zeker volgend academiejaar als het studentenleven terug op volle toeren loopt en de opgelopen achterstand ingehaald wordt (lees pintjes drinken met de maten). Het beheren en overzicht bewaren van de inkomsten, uitkomsten en de stock is de belangrijkste functie van de Gnorgl boekhouder. Want hoe je het ook draait of keert, zonder centjes in het laatje kan de kring niet verder bestaan/uitbreiden. Om het voor studenten zo voordelig mogelijk te maken is het natuurlijk onvermijdelijk dat er verlies gedraaid wordt (zeker als er ook nog huur betaald moet worden), de Gnorgl boekhouder moet erop toezien dat dit in de mate van het mogelijke wordt beperkt. Communicatie met de andere financiële functies is hierbij ook zeer belangrijk om de financiële status van de kring in evenwicht te houden. Samen met de Gnorgl verantwoordelijke moeten we naast de zakelijke aspecten ook een werkgroep leiden. Duidelijke afspraken maken, teambuildings organiseren, tap -en steward cursussen regelen horen hier allemaal bij. Tenslotte ben ik van mening dat Gnorgl boekhouder een belangrijke functie is, maar in de toekomst geleidelijk aan herzien zal worden wanneer cash volledig verdwijnt in het dagelijks leven. Uiteraard zal de boekhouder zijn cruciale functie behouden aangezien het dan, naast de kassa tellen, nog steeds taken zal uitvoeren zoals stock tellen, onderhandelen met brouwers, creatieve promo’s uitwerken, betalingen met kaart beheren en controleren.

Welke zaken binnen jouw functie kunnen verbeterd worden? Op welke zaken binnen deze functie zou jij je volgend jaar willen focussen?

De boekhouding in de eerste jaren van het nieuwe pand zal een voorbeeld zijn voor de jaren die daarop volgen. Het kan dus beter vanaf de eerste keer zo goed mogelijk zijn. Aangezien de huidige boekhouding op gegevens van de oude fakbar en op goed gevoel gebaseerd is, zal het eerste jaar een ‘trial and error’ proces zijn. Maar de gegevens zijn desondanks zeer belangrijk voor jaren die nog volgen. Ik zou me dus focussen op het creëren van een uniform boekhoudsysteem in samenspraak met de Baarr boekhouder en penningmeester. Op die manier zal alles zo vlot en eenduidig mogelijk verlopen. Een tweede belangrijk focuspunt is zorgen voor een beter poefsysteem. Voorlopig zijn er al prille ideeën voor het koppelen van de poef aan de LBK-lidkaart. Zo wordt het probleem van zatte grappenmakers die poefen op naam van iemand anders die niet aanwezig was die avond of het gebrek aan gegevens opgelost. Er zijn natuurlijk ook nadelen aan dit systeem: elektronica die crasht, het is niet efficiënt genoeg en gaat niet vlot vooruit, etc. De combinatie van zowel een papieren poefsysteem en het scannen is een optie die verder uitgewerkt zal worden door het huidig en opkomend Gnorgl team. Als derde focuspunt ben ik ervan overtuigd dat als er een moment is om nieuwe tradities in te voeren, dat volgend jaar zal zijn. Bij nieuwe tradities denk ik aan originele promo’s, themafeestjes, checklist en strenge controle voor de opruim van de fakbar. Belangrijk om te vermelden is dat de grote openingsweek van de Gnorgl zeker een belangrijk agendapunt vormt dat tijdig uitgewerkt zal worden. Het vierde focuspunt is natuurlijk zorgen voor een fijne sfeer binnen de werkgroep. Mijn vijfde en laatste focuspunt is het mede verantwoordelijk zijn voor een goede verstandhouding met de buurt. Als dit betekent dat we op bepaalde vlakken een compromis moeten sluiten dan zal dat ook gebeuren. Het pand verliezen weegt uiteraard veel zwaarder door dan het eventueel herzien van ‘uitdehandloop’ feestjes.

Waarom ben jij de geschikte persoon voor deze functie? En waarom zou jij geschikt zijn als lid van het dagelijks bestuur?

Zoals eerder aangehaald, hou ik van creatieve dingen uitstippelen en dingen te organiseren wat ik zowel binnen deze functie als binnen het dagelijks bestuur kan doen. Ik ben iemand die verantwoordelijk, ondernemend en leidinggevend is wat vanzelfsprekend is voor een boekhouder/lid van db. Omdat ik niet tegen half werk kan en altijd 100% ergens voor wil gaan heb ik ook de bewuste keuze gemaakt om mijn hobby (waarover ik wekelijks terug naar Limburg moest) een jaar op pauze te zetten. Ik ben niet bang om mijn mening te zeggen en zowel in het geval van het stewarden, wanneer er iemand moet zijn die rechtvaardig maar ‘streng’ kan optreden tegen regelbrekers, als in het geval van db komt dit goed van pas. Ik ben een sociaal persoon (communication is key) en ook iemand die zorgt voor wat sfeer in de groep wat in beide gevallen van pas komt. Kortom denk ik dat we een zeer capabele en toffe opkomende ploeg hebben waarin ik zeker een meerwaarde kan zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*