Kandidatuur Elias Muys

Functie

Internationaalverantwoordelijke

Motivatie

Na bijna 3 prachtige jaren in Leuven als bio-ingenieur student en actief LBK’er, zou ik graag mijn steentje willen bijdragen om deze kring werkende (levendig?) te houden. Nu ik ook bijna een jaartje onthaal achter de rug heb, merk ik zelf dat ik een stap verder wil zetten. Samen met de rest van dit fantastische team zou ik ervoor kunnen zorgen dat mijn medestudenten zich even hard thuis voelen en amuseren als ikzelf deed. Zeker nu studenten een jaar afscheid hebben moeten nemen van de Baarr, Gnorgl en ze elkaar amper konden ontmoeten, besef ik maar al te goed wat LBK allemaal was en voor me deed. Bovendien moet het voor de internationalen nog veel zwaarder geweest zijn, helemaal alleen in een lockdown te zitten in een land waar je bijna niemand kent. Daarom zou ik volgend jaar deze functie van internationaal graag op mij willen nemen. Voor de internationale die hier al een jaar zitten maar nog steeds door corona nog niet veel volk kennen en voor de nieuwe internationalen die nog niemand kennen en hun eerste stappen in Leuven nog moeten zetten. Voor hen wil ik graag een opvangnet zijn en ervoor zorgen dat ze zich thuis voelen in Leuven en in de studentenkring LBK. Bijkomend wil ik ook een gemakkelijk te benaderen persoon zijn tussen de faculteit en de kring voor allerhande vragen. Ik kijk er dan ook zeer hard naar uit om deze mensen te verwelkomen in LBK en met hen een fijne tijd te beleven.

Wat is voor jou de bestaansreden van LBK?

Volgens mij is LBK opgericht om het leven van de studenten bio-ingenieur eenvoudiger te maken. Dit start al vanaf dag 1 in Leuven wanneer onthaal en internationaal de studenten verwelkomt, rondleidt en helpt bij de start van hun studentenleven op kot. Vervolgens staat LBK gedurende heel hun studententijd paraat door het verkopen van boeken, bezitten van een examenwiki en het zorgen voor een optimale communicatie tussen student en faculteit. Tenslotte helpt LBK bij de relaties tussen de studenten en de toekomstige bedrijven. LBK zorgt niet alleen voor de nodige ontspanning van de student in de Baarr en de Gnorgl er worden ook talrijke top evenementen georganiseerd door de leden van sport , feest, cultuur en noem maar op. Al deze activiteiten liggen aan de basis van goede vriendschappen, met een hecht groepsgevoel wat dan ook leidt tot een gemotiveerd praesidium.

Waar moet LBK over 5 jaar staan? En welke dingen moeten verbeterd worden om daar te geraken?

Op korte termijn lijkt het me vooral belangrijk om de schade die de coronacrisis veroorzaakt heeft bij de studenten terug goed te maken. Door de zware maatregelingen tijdens deze pandemie zijn er veel studenten die de band met LBK verloren hebben of er überhaupt nog niets van ervaren hebben. Daarom vind ik het zeer belangrijk dat er volgend jaar meer fysieke activiteiten georganiseerd worden door alle werkgroepen om vooral aan de eerste jaren te laten zien wat LBK voor hen kan betekenen. Hopelijk kunnen we dan van LBK terug 1 gezellige hechte vriendengroep maken. Op lange termijn hoop ik dat we ons imago nog iets meer kunnen verbeteren dit wordt al gebeurd door de naamverandering van Landbouwkring naar Leuvense bio-ingenieurs kring ook hoop ik dat we LBK iets meer kunnen professionaliseren dit doormiddel van een meer uitgebreide BR. Tenslotte hoop ik nog een betere integratie van de internationalen binnen LBK.

Welke rol speelt jouw gekozen functie binnen LBK?

De functie van de internationaalverantwoordelijk is dat hij/zij instaat voor het ontvangen en begeleiden van mensen die hier hun master komen doen of hier op Erasmus komen. Het is zijn/haar taak om ervoor te zorgen dat ze zich zowel thuis voelen in Leuven als binnen LBK. Dit door het organiseren van tal van activiteiten de week voor het academiejaar begint met het internationaal team en DB. De rest van het jaar worden er nog activiteiten door internationaal georganiseerd apart of met andere werkgroepen. Hij/zij is ook verantwoordelijk voor de communicatie overdracht tussen het internationaalteam en PV en DB. Ook is de internationaalverantwoordelijk zijn taak het voor het begeleiden en medeorganiseren GO-global evenement waarin hij/zij studenten informeert over erasmus mogelijkheden. Bovendien communiceert hij/zij ook met de internationalen op de LOKO work meetings en internationale faculteitsverantwoordelijke en zal deze informatie ook overbrengen naar de DB en PV vergaderingen.

Welke zaken binnen jouw functie kunnen verbeterd worden? Op welke zaken binnen deze functie zou jij je volgend jaar willen focussen?

Ik zou volgend jaar graag de focus willen leggen op het beter integreren van de internationalen binnen LBK. Er zijn jaarlijks talrijke internationalen die bio-ingenieur komen studeren jammer genoeg integreren ze niet zo talrijk in LBK. Ik wil daarom dit jaar daar zoveel mogelijk verandering in brengen en de kloof tussen internationalen en de rest van LBK te dichten. Ik zou dit vooral willen doen door meer samen te werken met andere werkgroepen zoals Baarr, Feest en Gnorgl. Op deze manier tracht ik meer geëngageerde internationalen binnen LBK te brengen. Dit zou niet alleen plezanter zijn voor de internationalen maar dit zal de communicatie tussen faculteit en de internationale verbeteren wat hun algemene Erasmus/master-experience aangenamer zou maken. Ook zou ik meer focus willen leggen op de mentale gezondheid. Corona is voor iedereen zwaar maar voor de mensen op die hier hun master alleen deden was het waarschijnlijk nog zwaarder. Ik zou dit proberen doen doormiddel van enquêtes en doormiddel van een buddyproject of iets gelijkaardig om de drempel te verlagen.

Waarom ben jij de geschikte persoon voor deze functie? En waarom zou jij geschikt zijn als lid van het dagelijks bestuur?

Ik vind dat ik geschikt zou zijn voor deze functie omdat ik reeds ervaring heb met een gelijkaardige functie als onthaal, beide functies draaien vooral rond het verwelkomen en engageren van een groep mensen in LBK. Ik heb mij dit jaar zeer hard geamuseerd en ingezet voor onthaal maar door corona konden we heel veel activiteiten niet laten daarlaten die hopelijk volgend jaar met de internationalen wel mogelijk zijn. Bovendien ben ik sociaal en werk ik zeer goed samen in teamverband daarbij ben ik ook zeer enthousiast in het ontmoeten van deze internationalen en hoop ik veel bij te leren. Tenslotte ben ik ervan overtuigd dat we met het huidige DB-team er een top jaar van gaan maken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*