Kandidatuur Hanne Ottenbourgs

Functie

Baarrboekhouder

Motivatie

Al van in het begin van mijn studies Bio-ingenieurswetenschappen was de Baarr mijn favoriete plaats voor ontspanning tussen en na de lessen. Nog voor het eerste semester in Leuven begonnen was, had ik er al veel over gehoord. Op onthaalweekend vertelden de ouderejaars dat we daar zeker zo snel mogelijk eens naar toe moesten gaan. Dat deed ik dan ook en de eerste namiddag van het semester ging ik samen met een paar nieuwe vrienden van onthaalweekend er een kijkje nemen. We voelden ons er meteen welkom en dat is een van de leukste dingen aan de Baarr. Het is een plek waar iedereen zich onmiddellijk thuis voelt en dat is ook wat ik volgend jaar wil bereiken.

Wat is voor jou de bestaansreden van LBK?

LBK is een vereniging die alle studenten Bio-ingenieurswetenschappen samen brengt. Het is een kring die iedereen thuis wilt laten voelen en waar vriendschappen voor het leven ontstaan. Het maakt niet uit waar je interesses liggen, want de georganiseerde evenementen zijn heel gevarieerd zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Ook helpt het studenten door hulp te bieden bij hun studies en contacten te leggen binnen de verschillende jaren. Zelfs na je studies kan je nog steeds gebruik maken van de goede relaties tussen de kring en bedrijven om zo op zoek te gaan naar een job.

Waar moet LBK over 5 jaar staan? En welke dingen moeten verbeterd worden om daar te geraken?

Na de Gnorglverbouwingen is het tijd voor LBK om uit te kijken naar nieuwe projecten. Eerst en vooral denk ik natuurlijk aan de Baarr. Die kan wel enkele renovaties gebruiken. De vloer achter de toog is aan vervanging toe en een laagje verf zou de Baarr opnieuw frisser doen lijken. Er moeten geen grote veranderingen plaatsvinden, want de Baarr is een unieke plek die dezelfde gezellige sfeer moet blijven uitstralen. Bedrijvenrelaties is één van de punten waar LBK zich volop voor moet inzetten. Ze bieden een grote financiële bijdrage en zijn interessant voor afgestudeerde bio-ingenieurs. Door onze professionele houding tegenover bedrijven verder te verbeteren, zullen die meer geïnteresseerd zijn. Een grotere jobbeurs kan hier ook een bijdrage aan leveren. Door meer evenementen te organiseren met andere Leuvense kringen kunnen we nieuwe, goede contacten maken. Andere kringen kunnen ons veel bijleren en zij leren ons kennen als meer dan een groep ‘boeren’.

Welke rol speelt jouw gekozen functie binnen LBK?

Een leven zonder corona is weer in zicht. Meer dan ooit hebben studenten nood aan sociaal contact. Na afgelopen jaar is het belangrijk om iedereen weer samen te brengen. De Baarr is een ontmoetingsplaats waar iedere student welkom is. Eerste bac studenten die vorig jaar maar enkele weken de tijd hebben gehad om elkaar te leren kennen, kunnen hier samen komen om de draad weer op te pikken. Het is ook een plek waar je op elk moment van de dag terecht kan. In de ochtend om samen uit te kateren na een goed feestje, in de middag om een broodje te eten tussen de lessen door en ’s avonds om je te amuseren met vrienden. De Baarr trekt veel verschillende types studenten aan: bachelors, masters, internationals, afgestudeerde bio-ingenieurs… Daarom is het heel interessant om nieuwe contacten te leggen. Ook kunnen er veel tips en ervaringen tussen de verschillende jaren uitgewisseld worden. Om dit alles mogelijk te maken, is het natuurlijk heel belangrijk om de Baarr vlot te laten draaien en leuke, vernieuwende evenementen te organiseren. Daar is de functie als boekhouder van groot belang. De financiën van de Baarr goed in het oog houden en op die manier zorgen voor inkomsten voor de kring behoort tot de belangrijke taken van de boekhouder. Net zoals het onderhouden van een goede relatie met de faculteit en het regelen van de verhuur.

Welke zaken binnen jouw functie kunnen verbeterd worden? Op welke zaken binnen deze functie zou jij je volgend jaar willen focussen?

Zoveel mogelijk mensen bereiken en verwelkomen in de Baarr is één van de belangrijkste zaken waarop we volgend jaar willen inzetten. Hoe meer studenten er naar de Baarr komen, hoe meer winst er kan gemaakt worden. Dat willen we realiseren door de gekende evenementen zoals bijvoorbeeld Chouffe en Bitterballen opnieuw te kunnen organiseren, maar ook nieuwe evenementen introduceren is een van de doelstellingen van volgend jaar. Als boekhouder wil ik de financiën van de Baarr goed beheren. De prijzen in het oog houden en aanpassen indien nodig. De Baarr vlot en efficiënt laten draaien is uiterst belangrijk en dat kan alleen maar bevorderd worden door een goede samenwerking met de verantwoordelijke. Inbraken in de Baarr mogen niet meer gebeuren. Dit moet voorkomen worden door te kijken hoe we de Baarr extra kunnen beveiligen. Steeds op een correcte manier afsluiten is hierbij al heel belangrijk.

Waarom ben jij de geschikte persoon voor deze functie? En waarom zou jij geschikt zijn als lid van het dagelijks bestuur?

De Baarr is een plaats waar ik vanaf mijn studies bio-ingenieur graag tijd doorbreng. Na vele jaren genieten van de gezellige avonden, de leuke evenementen en lekkere pintjes die de Baarr me gegeven heeft, is het tijd om iets terug te doen. Een jaar tapper zijn in de Baarr was een begin, maar nu ben ik klaar om een grotere verantwoordelijkheid op te nemen. Vier jaar leiding bij de Chiro heeft me geleerd om samen te werken in groep en evenementen te organiseren. Ik wil steeds dingen bijleren en ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Dat is waarom ik volgend jaar heel graag Baarrboekhouder zou willen worden. Met deze functie kan ik veel bijleren over financiën en nog meer groeien in het coördineren van een team. De samenwerking met de opkomend Baarrverantwoordelijke zie ik helemaal goedkomen. Ward en ik hebben elkaar beter leren kennen op Erasmus in Wenen, waar we een heel sterke band hebben opgebouwd. We hebben dezelfde visie over wat we volgend jaar willen bereiken met de Baarr en willen er samen alles aan doen om deze doelstellingen te verwezelijken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*