Kandidatuur Lander Van Belleghem

Functie

Gnorglverantwoordelijke

Motivatie

Ik wil opkomen als Gnorglverantwoordelijke voor de ervaring, de verantwoordelijkheid, het leren van sociale skills en samenwerken met een team. Persoonlijk ben ik bereid om tijd en moeite te steken in het verbeteren van de nieuwe Gnorgl en er alles aan te doen om het een succes te maken. Door de moeilijkheden met de buurt gaat een verhoogde waakzaamheid nodig zijn en hiervoor ga ik eerst mijn stewardcursus opnieuw nemen zodat ik zelf weet wat mag en kan. Daarna zal ik dit aan het team terugkoppelen zodat ze met vragen altijd naar mij kunnen komen. Ik zit al twee jaar in het Gnorglteam en vind de sfeer van Gnorgl een essentieel deel van de kring. Deze wil ik dan ook behouden met behulp van teambuildings en andere activiteiten doorheen het jaar. Zo hoop ik samen met het team de Gnorgl altijd klaar te hebben voor feestjes en rustige avonden. Ook ken ik het opkomende team persoonlijk en heb enorm veel zin in het volgende jaar omdat ik weet dat we goed gaan samenwerken.

Wat is voor jou de bestaansreden van LBK?

LBK zorgt voor de samenhang binnen de faculteit ‘Bio-ingenieurswetenschappen’. Het zorgt voor het vergemakkelijken van de studie via academische hulp door onderwijs, de cursusdienst, PAL,… Dit is allemaal zeer belangrijk voor studenten om zich thuis te voelen in hun studie. Ook is het voor velen, die het nodig hebben, een veilige plek waar ze terecht kunnen met al hun vragen. Niet enkel voor de studies is het belangrijk maar ook op sociaal vlak geeft LBK steun aan studenten. Veel mensen komen van ver om bio-ingenieur te studeren en samen met onthaal en door de vele feestjes en andere activiteiten geeft LBK een mogelijkheid om andere mensen te leren kennen. Zo voelen mensen zich snel thuis binnen Leuven en krijgen ze mentale steun. Ook willen wij met het opkomende team klaar staan voor mensen die de effecten op de mentale gezondheid na corona voelen. We willen de studenten bijstaan waar het nodig is en hen doorsturen naar professionelen wanneer het hiervoor tijd is.

Waar moet LBK over 5 jaar staan? En welke dingen moeten verbeterd worden om daar te geraken?

Binnen 5 jaar hoop ik dat LBK een stabiele kring is die zoals vandaag studenten bij elkaar brengt en verder helpt. Eveneens hoop ik dat de Gnorgl volledig af is, nog steeds in goede staat verkeert en dat er een goede samenwerking is met de buurt en politie. Hiervoor moet er nu al naar een goede medewerking en een vlotte communicatie tussen al de betrokkenen worden gestreefd. Ook zal hopelijk het imago van LBK binnen de bedrijven aangepast worden zodat ze ons als meer dan enkel boeren beginnen te zien. Zo krijgen de chemische en wiskundige richtingen ook hun herkenning. Hopelijk zal LBK tegen dan overal bekend staan als de ‘Leuvense Bio-ingenieur Kring’, de naam die vanuit BR gepromoot wordt. Nog iets wat uitgewerkt en ingevoerd moet worden is het toekomstig poefsysteem dat hopelijk volgend jaar al volledig en optimaal functioneert.

Welke rol speelt jouw gekozen functie binnen LBK?

De Gnorglverantwoordelijke is een belangrijk aanspreekpunt binnen het dagelijks bestuur over alles dat met de Gnorgl te maken heeft. Dit kan zijn via communicatie naar de tappers toe maar ook als een aanspreekpunt voor tappers zelf. De buurt en politie gaan ook belangrijk worden de volgende paar jaren. Zij zullen vooral contact hebben met mij als er problemen zijn. Hiervoor moeten regels goed nageleefd worden en stewards van de nodige informatie voorzien worden zodat er geen geluidsoverlast gaat zijn en we alles wat we aan de buurt beloven ook naleven. Naast het takenpakket van de Gnorglverantwoordelijke ben ik ook deel van het fakhuis en daarom een aanspreekpunt binnen de volledige kring. Ik moet dus zorgen voor een goede sfeer met de medebewoners. Dit kan gaan van advies geven aan andere tot helpen bij kleine dingen waarvoor ze hulp nodig hebben. Samenwonen met hen gaat een belangrijk deel zijn voor de goede samenwerking van het team.

Welke zaken binnen jouw functie kunnen verbeterd worden? Op welke zaken binnen deze functie zou jij je volgend jaar willen focussen?

De buurt heeft al vaker hun ontevredenheid laten blijken en ik hoop dat hun klachten in de toekomst zullen stoppen. Het gaat tijd en inspanningen vergen langs beide kanten. Hopelijk kunnen we een goede samenwerking tussen beide partijen hebben. Voor ons gaat het belangrijk zijn om altijd de afgesproken regels accuraat na te leven. Ook met de nieuwe Gnorgl hoop ik in de toekomst meer aantrekkelijk te zijn voor niet bio-ingenieurs. De oude fakbar lag vroeger verder van het centrum maar hopelijk komen nu ook anderen studenten op onze fakbar af. Maar zelf met deze nieuwe mensen hoop ik de gezelligheid en de hechte band tussen onze studenten te tonen en behouden net zoals in de vorige Gnorgl. Niet enkel gaan we andere studenten aantrekken maar ook de eerste- en tweedejaars gaan nog geen Gnorgl gekend hebben. We hopen dit dan ook snel te veranderen door speciale laagdrempelige feestjes te organiseren die naar hen toe gericht zijn. Dit jaar is een ideale kans op verbetering waarbij we oude tradities kunnen behouden en nieuwe kunnen invoeren. Nieuwe ideeën gaan besproken worden met het Gnorglteam en de rest van het dagelijks bestuur, alles ligt op tafel. Zo zullen klassiekers zoals de ‘Proffentap’ en ‘Proef en Buis’ hoogstwaarschijnlijk blijven maar met de nieuwe Gnorgl kunnen ook veel andere ideeën uitgewerkt worden doordat er nu meer plaats is. Ook zal de Gnorgl nu een mogelijke cantusplek worden waardoor een goede voorbereiding hierop ook belangrijk is want ook de cantussen zijn een belangrijk deel van de kring en de sfeer errond. Doordat we nu bij AB-Inbev zitten in plaats van Maes hoop ik ook verder te bouwen op deze samenwerking om de relatie tussen onze leverancier en LBK goed te houden.

Waarom ben jij de geschikte persoon voor deze functie? En waarom zou jij geschikt zijn als lid van het dagelijks bestuur?

Ik ben bereid de verantwoordelijkheid die samenhangt met de functie op te nemen. Hiervoor zal ik vaak in de Gnorgl aanwezig zijn om vragen te beantwoorden van tappers en van anderen. Samen met de boekhouder zal ik teambuildings organiseren binnen de mogelijkheden van corona. Ook vertrouw ik erop dat ik kan samenwerken met de rest van het opkomende team en tijd maak voor de vergaderingen. Ik heb al een gesprek gehad met de huidige Gnorglverantwoordelijke die mij informeerde dat er na feestjes of andere avonden opgekuist moet worden en ik zal deze taak op mij nemen en dus indien nodig de Gnorgl kuisen tot/in de ochtend.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*