Kandidatuur Steven Volders

Werkgroep

Sport

Leden werkgroep

Ben Van Hemelen, Nele Moons, Loes Daelemans, Jolien de Mars, Ine de Bot, Ellen Sleurs, Gilles Vanbeylen

Motivatie

Als sportveratwoordelijke heb ik volgend jaar een 8-10 leden nodig in mijn werkgroep voor het meehelpen aan de evenementen en activiteiten. In het jaar zijn er in totaal 4 grote evenementen (Ski-reis, 24urenloop, survival of the students en Highlandgames) Voor elk van evenementen zullen er 2 leden verantwoordelijk zijn voor de basis en zullen hoofdaanspreekpunten zijn op het evenement. Wanneer de basis gelegd is zal er met de hele werkgroep aan gewerkt worden. Er zijn ook 4 doorlopende pijlers (IFB, Sport in de kijker, de woutloop en communicatie). Voor deze zullen ze ook per twee zijn als verantwoordelijke. Voor deze activiteiten kan je altijd hulp vragen aan de andere van sport. Deze leden zullen een top drie moeten maken waarbij ze ook een motivatie geven waarom en daaruit zal ik dan de groepjes samenstellen. Ik ga voor de 24urenloop 2 extra studenten aanschaffen die graag een handje helpen op de 24-urenloop, en we zullen deze editie met 2 sportpresessen omdat de sportpreses van vorig jaar zijn editie jammer genoeg niet heeft kunnen meemaken. Wat heel belangrijk is, is de communicatie binnen te groep om problemen op evenementen te voorkomen en zodat iedereen zijn input kan geven. Ik vind de sfeer in de groep ook belangrijk want een in een groep waar niet iedereen het met elkaar kan vinden heb je een slechtere samenwerking. Ik probeer in mijn groep ook genoeg leden te hebben van alle jaren zodat we op vlak van communicatie meer reikwijdte hebben naar de bio-ingenieurs toe, en dat er meerdere aanspreekpunten per jaar zijn. Deze groep zal bestaan uit 8-10 leden.

Hoe kan jij ervoor zorgen dat LBK in de toekomst zal verbeteren?

De communicatie verbeteren binnen de werkgroep zelf maar ook naar buiten toe. Dit door 2 leden in te zetten op de communicatie en door in elk jaar 2 studenten te vinden die als aanspreekpunt kunnen dienen voor de studenten aan onze faculteit. Ik ben ook een persoon die gemakkelijk met mensen een gesprek aangaat en probeer uit deze gesprekken te leren indien er feedback wordt gegeven. Ik zal ook een vergadering hebben voor het evenement zodat elke groepslid weet wat hun te doen staat en eentje erna zodat we kunnen terugkijken op wat goed en slecht is gegaan. Het draaiboek duidelijk overlopen met mijn werkgroep zodat alles duidelijk is voor hen. Ik ga ook meer inzetten op de samenwerking tussen de verschillende functies en kringen zodat men grotere groepen kan bereiken. Om LBK groener te maken ga ik de georganiseerde evenementen proberen aan te passen waar mogelijk. Door alternatieven te vinden voor ‘niet-zo-milieuvriendelijke’ gebruiken.

Hoe zie je de samenwerking met je team?

Vooral veel communicatie tussen iedereen, maar ook een vriendschapsband die wordt gecreƫerd. Zodat iedereen zich goed gaat voelen in de groep en niet angstig is om input te geven. Waar we op een leuke en ontspannende manier goed werk kunnen verrichtten. Waar iedereen zijn plaatsje kan vinden waar hij/zij zichzelf kan zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*