Kandidatuur Steven Volders

Functie

Sportverantwoordelijke

Motivatie

Doorheen de jaren bij LBK heb ik zo veel van onze vereniging gekregen onder de vorm van ontspanning, ondersteuning en nog veel meer. En ik ben ook zeker dat LBK een belangrijke basis vormt voor een groot deel van de studenten Bio-ingenieur. Ik wil me dan ook helemaal inzetten om die steun te zijn voor de medestudenten en die steun en ontspanning aanbieden aan de studenten. Ook heb ik zo veel mensen leren kennen en vrienden gemaakt bij LBK! De herinneringen die ik heb overgehouden aan de evenementen met deze kring ga ik nooit vergeten. Ik wil heel graag nog meer mensen leren kennen en ze het gevoel van een tweede thuis kunnen aanbrengen zoals LBK voor mij heeft gedaan. Ik leergierig, assertief, sportief, flexibel en neem vaak initiatief. Ik sta open voor feedback en input van mensen rondom mij. Ik werk graag samen met mensen en help waar nodig. Ik heb sinds mijn eerste jaar meegedaan met de sportactiviteiten en ben al 2 jaar lid van werkgroep sport. Ik ben ook een grote sportliefhebber. Ik weet hoe de evenementen in hun werk gaan en heb elk jaar enorm veel inspanningen geleverd om ze zo vlotjes mogelijk te laten lopen. De sportevenementen trekken een groot aantal niet actieve Bio-ingenieurs aan die op zoek zijn naar een sportieve ontspanning. Je leert er een heel divers publiek mee kennen en ik vind het belangrijk dat elke bio-ingenieur en student zich welkom voelt op de evenementen en hunzelf kunnen zijn. Er zijn ook veel studenten die door het verhuis naar Leuven voor hun studies hun sporten en andere hobby’s moeten laten vallen, hierbij is het belangrijk dat er genoeg alternatieven zijn voor deze studenten. Voor mij is de 24urenloop het tofste en meest indrukwekkend evenement van het jaar. Een evenement waar elke bio-ingenieur zich als één blok laat zien, iedereen vindt er zijn plaats als supporter of loper en geeft er de volle 200%. Elke keer als ik aan die 24urenloopmomenten terugdenk krijg ik er de rillingen van en geeft me er zin om me er elke keer weer helemaal voor te geven. Dit gevoel is niet te beschrijven, Dit is in mijn ogen een meesterwerk gevuld met sfeer, competitie en inzet. Ik heb zin om LBK ook weer naar de 3de plaats trekken met de hulp van een hele kring. De sfeer die we hebben en hoe we kunnen laten zien dat aantallen niet het belangrijkst is en dat je als je er volledig voor geeft je grootse doelen kunt bereiken! Ik ben ook van plan om ons standje opnieuw te maken (plan moet nog uitgewerkt worden en geaccepteerd worden door het bestuur). Dit standje zal gemaakt worden om toch een aantal jaren mee te gaan. Mijn doelen voor mijn bestuurs-jaar zijn om een breder publiek aan te trekken en ervoor te zorgen dat dit publiek zich comfortabel voelt in de kring. Ik ga ook zorgen aan een brede waaier aan diverse activiteiten zodat we meer mensen aantrekken naar de evenementen. De band met VLK van Gent versterken. En natuurlijk die derde plaats binnen te halen!!

Wat is voor jou de bestaansreden van LBK?

LBK is een vereniging voor elke student Bio-ingenieur. De kring heeft meerdere functie: Het is ten eerste de directe link tussen de faculteit en de student. De kring is er om de stem van de student te laten horen en over te brengen naar de faculteit zodat er samen aan een goede relatie wordt gebouwd en er samen kan gewerkt worden aan het optimaliseren van de studies. Ten tweede is LBK een plaats waar een student bio-ingenieur zich kan ontspannen door een brede waaier aan evenementen te voorzien. Ten derde en laatste is LBK een steun voor de studenten Bio-ingenieur. Veel mensen komen aan in deze stad Leuven ver van thuis. Indien ze hulp nodig hebben of over bepaalde zaken duidelijkheid willen zijn ze altijd welkom om met de leden te komen praten zodat er gezamenlijk aan een oplossing/uitweg kan gewerkt worden. Je zou het een tweede thuis kunnen noemen.

Waar moet LBK over 5 jaar staan? En welke dingen moeten verbeterd worden om daar te geraken?

Na de stevige inzet van vorige jaren en de inzet dat van ons jaar zal komen hoop ik dat LBK op vlak van professionalisme goed vooruit zal gaan en dat de vereniging hierdoor een groter bedrijvennetwerk zal kunnen aantrekken. Op vlak van integriteit hoop ik dat we een veel groter deel van de internationaalstudenten zullen aangetrokken worden want deze groep is 1/4 van de studenten aan onze faculteit. Niet enkel de internationaalstudenten zijn een prioriteit, ook de Minder-actievere Bio-ingenieurs moeten ter alle tijden op de hoogte worden gebracht van de veranderingen bij de faculteit, info die hun van pas kan komen enz. dit door de communicatie uit te bereiden en als een gevolg een grotere groep te kunnen informeren. LBK zou binnen 5 jaar ook een stukje groener kunnen worden en als we als vereniging het goede voorbeeld kunnen geven en de studenten aan kunnen zetten om milieubewuster te denken dan is dit zeker een te halen doel. Als laatste doel moeten we ervoor zorgen dat de après-corona problemen goed worden aangepakt zodat de toekomstige en voorlopige studenten er geen nadelige effecten meer aan hebben.

Welke rol speelt jouw gekozen functie binnen LBK?

Mijn functie als sport-verantwoordelijke staat er toe genoeg sportieve/gezonde evenementen te voorzien voor de verschillende smaken van de studenten die studeren aan onze faculteit. Dat deze evenementen zo goed als vlekkeloos verlopen en waar studenten zich welkom voelen en graag terug komen. Mijn functie als DB-lid staat er in elke student zo goed als mogelijk te helpen en te informeren, hun wegwijs maak indien nodig en vooral een aanspreekpunt ben waar mensen zonder aarzelen naartoe zouden komen. Ook dat ik de andere DB’ers help waar ze hulp nodig heb zodat we als organisatoren van de vereniging als één groep worden gezien en er het beste van kunnen maken voor de student als voor de faculteit zelf.

Welke zaken binnen jouw functie kunnen verbeterd worden? Op welke zaken binnen deze functie zou jij je volgend jaar willen focussen?

Als eerste punt vind ik dat de communicatie naar de studenten en buiten toe beter kan. Ik zal dan hiervoor ook twee mensen inzetten voor de communicatie. Zodat we een groter publiek kunnen aantrekken naar de evenementen. Ook ga ik per jaar proberen 2 studenten te vinden in mijn werkgroep zodat er in elke jaar 2 aanspreekpunten zijn indien nodig. Ook geplande vergaderingen met de hele werkgroep zodat heel de werkgroep op de hoogte is van alle evenementen en zo studenten genoeg info kunnen geven over elk evenement indien ze vragen hebben. Maar ook zodat ze precies weten wat er van hen verwacht wordt op het evenement. Ik ga me ook focussen op het maken van een nieuw stadje indien dit mogelijk is. Om een duurzaam standje te maken in dezelfde genre dan het vorige. Wanneer dit plan helemaal uitgewerkt zal zijn zal ik deze dan voorschotelen op de PV en AV. Als laatste puntje ga ik me focussen op integriteit door een brede waaier aan activiteiten te organiseren en ook door samen te werken met andere werkgroepen zoals internationaal en onthaal om de nieuwere studenten gemakkelijker aan te trekken op de evenementen. Maar ook evenementen te organiseren die in de smaak vallen bij een groteren groep zodat elke student zich welkom kan voelen en een goede herinnering aanhoudt van het evenement.

Waarom ben jij de geschikte persoon voor deze functie? En waarom zou jij geschikt zijn als lid van het dagelijks bestuur?

Ik leergierig, assertief, sportief, flexibel en neem vaak initiatief. Ik sta open voor feedback en input van mensen rondom mij. Ik werk graag samen met mensen en help waar nodig. Ik ben een super sociaal type en leer maar al te graag nieuwe mensen kennen. Ik ga geen probleem of uitdaging uit de weg maar ik vraag zeker naar hulp indien ik het nodig zou hebben. Als onthaal en sportmedewerker heb ik al wat ervaring achter de rug en heb ik al een groot deel van de kring leren kennen waardoor ik mensen ook gemakkelijk wegwijs kan maken in de vereniging. Ik word er ook altijd gelukkig van als mensen naar me toe komen voor hulp of voor een gesprekje, hiervan krijg ik veel energie! Ik zit volgens mij ook vrij goed in de opkomende groep van DB. Ten slotte ben ik vaak aanwezig op de evenementen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*