Kandidatuur Ward Boven

Functie

Baarrverantwoordelijke

Motivatie

Dag allemaal! Ik geef graag wat extra context waarom ik Baarrverantwoordelijke wil zijn. Als 1e baccer heb ik mijn LBK-start volledig gemist. Omdat ik hoorde van mensen ‘uit de oefenzittingen’ wat voor toffe tijden zij aan het beleven waren, wist ik het: ‘hier moet ik iets aan doen’. Om mezelf relatief snel into LBK te werken koos ik ervoor om Baarrtapper te worden in mijn tweede jaar! Ik moet eerlijk zeggen dat een nieuwe wereld voor mij openging; ik heb enorm veel nieuwe mensen leren kennen! Ik vond de Baarr de ideale plek om mezelf te zijn, om met vrienden af te spreken én nieuwe mensen te leren kennen; zowel als tapper als ‘bezoeker’. Op het einde van het tweede jaar (ofwel net voor Corona) kon ik de Baarr op mijn eigen binnenkomen en gewoon gaan socializen. Ik wil hier -na halfjaar Erasmus en nóg meer corona- enorm hard op inspelen. Met als moto ‘De Baarr is het onthaal voor iedereen’ wil ik graag alle mensen betrekken tot het Baarr- en LBK-leven: de mensen die al volledig weg zijn van de Baarr en LBK, máár dus ook de mensen die hun LBK-start gemist hebben. Deze tweede groep is immens aangezien de Baarr quasi anderhalf jaar gesloten deuren heeft gehad. Kortom; de Baarr moet de ontmoetingsplek zijn/blijven voor iedereen.

Wat is voor jou de bestaansreden van LBK?

LBK dient als warm thuis voor de studenten bio-ingenieur. LBK is een warme familie waar iedereen terecht kan en moet komen met als doel verbonden te blijven aan de faculteit (onderwijs, studentenvertegenwoordiging) en amusement (vb. georganiseerde activiteiten). Naast deze twee pijlers is er ondertussen een derde bijgekomen: de afzetmarkt voor afstudeerders (Bedrijvenrelatie). Het is belangrijk dat deze drie behouden blijven én sterk geconnecteerd blijven.

Waar moet LBK over 5 jaar staan? En welke dingen moeten verbeterd worden om daar te geraken?

LBK dient als warm thuis voor de studenten bio-ingenieur. LBK is een warme familie waar iedereen terecht kan en moet komen met als doel verbonden te blijven aan de faculteit (onderwijs, studentenvertegenwoordiging) en amusement (vb. georganiseerde activiteiten). Naast deze twee pijlers is er ondertussen een derde bijgekomen: de afzetmarkt voor afstudeerders (Bedrijvenrelatie). Het is belangrijk dat deze drie behouden blijven én sterk geconnecteerd blijven.

Welke rol speelt jouw gekozen functie binnen LBK?

Zoals eerder aangehaald denk ik dat de Baarr (en diens verantwoordelijke bijgevolg) dé ideale ontmoetingsplaats is. Als verantwoordelijke kan je de Baarr gebruiken als uitvalsbasis voor het vormen van een gezond en groot netwerk. Concreet betekent dit, zorgen voor een goede Baarrsfeer, reclame maken voor de Baarr én ervoor zorgen dat de Baarr een ‘thuis’ is voor iedereen.

Welke zaken binnen jouw functie kunnen verbeterd worden? Op welke zaken binnen deze functie zou jij je volgend jaar willen focussen?

* Momenteel houdt Baarr nogal vast aan haar traditionele evenementen: mannen-/vrouwenweek, Chouffe & bitterballen, Baarraoke en zoveel meer! Ik ben ervan overtuigd dat we nog niet alles uit onze geliefde Baarr halen! Naast deze avonden, die zeker behouden moeten blijven, zou ik graag nog andere concepten verder uitbroeden om toffe avonden/dagen in de Baarr aan te bieden. Dit ook met het oog om mensen die niet vaak in de Baarr komen, nog eens extra welkom te heten. Uiteindelijk zijn zulke avonden voor iedereen nieuw: die-hard-LBK’ers of niet. * De inbraken in de Baarr teisteren ons al te lang. De inspanningen die dit jaar geleverd zijn om deze inbraken te voorkomen, moeten zeker verdergezet worden. Bart & Chelle hebben reeds enkele maatregelen getroffen en hebben bovendien de optie van een bewakingscamera reeds onderzocht. Ik wil hiermee graag verder gaan om toekomstige inbraken te voorkomen/vermijden. Bovendien zal er hard gehamerd worden op de avondshifters hoe veilig af te sluiten! 😉 * Nu dat logistiek de laatste spullen uit het Baarrkot achteraan heeft weggebracht naar Fakhuis, is het tijd om ook een inventaris van het Baarkot te maken. Ik wil graag na de ‘zomerkuis’ zo’n lijst aanmaken voor het beheer van het materiaal in ons Baarkot samen met de Baarrboekhouder. * Als laatste puntje, en dat ongeveer ieder jaar terug komt, wil ik graag het interieur van de Baarr aanpassen: werk maken van een modernere stereobox, een spatje verf gebruiken hier en daar,… Op deze manier ziet de Baarr er weer wat frisjes uit, zonder haar charmes te verliezen.

Waarom ben jij de geschikte persoon voor deze functie? En waarom zou jij geschikt zijn als lid van het dagelijks bestuur?

Als frequente Baarrganger en -tapper ken ik de troeven en groeipunten van de Baarr goed. Ik kan deze bijgevolg dus op een juiste manier toepassen naar volgende jaren toe. Bovendien stel ik geregeld kritische vragen aan mezelf hoe de Baarr nog extra ingezet kan worden, of LBK goed bezig is, … Ik ben ook al enkele jaren actief in Krunsj, de kind- en jongerenwerking van onze mutualiteit. Ik kom de verantwoordelijkheden en verplichtingen die daarbij komen kijken, steeds na. Door deze ervaringen ben ik niet vies om mijn mening/idee constructief in een groep te brengen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*