Kandidatuur Wout Vande Capelle

Functie

Cultuurverantwoordelijke

Motivatie

Ik heb zelf nooit notenleer gedaan of een instrument gespeeld maar dit houdt me niet tegen om op te komen als cultuurverantwoordelijke. Ik ben op zoek gegaan naar mensen die mij willen helpen om het koor op poten te zetten en te begeleiden en ga hiervoor zelf ook zeker mijn verantwoordelijkheden niet uit de weg gaan. Ik kijk er ook naar uit om de culturele kant van LBK te ontdekken en te organiseren. Ook ben ik heel gemotiveerd om vele andere leuke evenementen zoals de winetasting of de quiz te organiseren en wil samen met mijn team met de nodige creativiteit zoeken naar nieuwe activiteiten. De cultuurreis organiseren lijkt me de grootste en de tofste uitdaging. Ik reis zelf heel graag en heb ook dan ook heel veel zin om samen met de rest van LBK de cultuur van een ander land te gaan ontdekken.

Wat is voor jou de bestaansreden van LBK?

LBK is de beste verbinding tussen de proffen en de studenten en de ideale omkadering voor sociaal contact en ontspanning. De activiteiten van LBK zijn de perfecte plaats om andere studenten uit jouw eigen jaar of andere jaren te leren kennen. Het heeft een gevarieerd aanbod aan activiteiten waarbij elke student zijn interesse kan vinden. Zonder LBK zou het moeilijker zijn om binnen de studentenrichting een verbonden en hechte groep te vormen. Ook kan je steeds bij mensen van LBK terecht voor hulp en leerrijke PAL-sessies. Indien LBK niet bestond zou het veel zwaarder zijn voor eerstejaars en andere studenten om hun weg te vinden aan de universiteit. De Baarr en de Gnorgl van LBK zorgen er ook voor dat je altijd terecht kunt voor samen je broodje te eten, een babbel te doen of je eens volledig te laten gaan samen met je vrienden.

Waar moet LBK over 5 jaar staan? En welke dingen moeten verbeterd worden om daar te geraken?

Over 5 jaar moet LBK weer de kring voor alle studenten zijn. Door de weinige activiteiten en openingsuren van de baarr zijn er veel studenten de voeling met LBK verloren. Door de coronacrisis spreken de meeste studenten terug meer in hun oude vertrouwde groepje af en verkleint hun sociale kring. LBK moet er voor zorgen dat de studenten terug in een vertrouwde omgeving veel nieuwe mensen kunnen leren kennen. Ook mogen hierbij de eerstejaars die dit jaar een grotendeels online eerste academiejaar hebben beleefd hierbij niet uit het oog verloren worden. We moeten met LBK proberen om iedereen zich welkom te laten voelen en ervoor zorgen dat alle studenten zich sociaal en mentaal gezond voelen.

Welke rol speelt jouw gekozen functie binnen LBK?

Mijn functie als cultuurverantwoordelijke zorgt ervoor dat er ook veel activiteiten worden aangeboden voor studenten die anders misschien niet veel met LBK doen. Er zijn studenten die liever niet naar de feestjes of cantussen gaan maar wel heel graag meedoen aan een quiz met hun vrienden. Deze evenementen moeten er ook zijn zodat iedereen een bepaalde verbondenheid met de kring en elkaar kan hebben. Ook het concerto is een mooi evenement waarbij zowel proffen en studenten hun talent aan de rest kunnen tonen en elkaar eens op een andere manier kunnen leren kennen.

Welke zaken binnen jouw functie kunnen verbeterd worden? Op welke zaken binnen deze functie zou jij je volgend jaar willen focussen?

De evenementen van cultuur zijn vaak minder populair dan een cantus of een feestje en dat is zeker niet erg. Toch ga ik er voor proberen zorgen om de evenementen voldoende zichtbaarheid te geven en hoop dan ook dat ze een succes worden. Ik ga er proberen op te focussen om een gevarieerd aanbod doorheen het jaar te voorzien waarbij iedereen van LBK wel eens aan een evenement gaat deelnemen.

Waarom ben jij de geschikte persoon voor deze functie? En waarom zou jij geschikt zijn als lid van het dagelijks bestuur?

Ik denk dat moest ik de meeste evenementen alleen organiseren ik zeker niet de ideale persoon zou zijn maar ik ben heel blij met het team dat mij omringt heeft. Ik neem de dingen die ik doe heel serieus en ben organisatorisch ook wel sterk. De cultuurreis organiseren is een grote opgave en hierbij moet je in contact staan met vele mensen. Ik denk ook wel dat ik communicatief sterk ben. Ik kan met iedereen praten en ik denk dat communicatie binnen de werkgroep ook de belangrijkste factor is die het jaar kan maken of laten falen. Deze eigenschappen zijn ook heel belangrijk als lid van het dagelijks bestuur. Ik ben niet bang om een genuanceerde mening te geven maar heb ook respect voor die van andere.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*