Kandidatuur Zeno Van Hecke

Functie

Logistiek verantwoordelijke

Motivatie

Eerst een vooral wil ik even meegeven dat ik het werk wat ik tot nu toe heb gedaan bij logistiek zeer graag doe. Daarnaast ben ik als persoon ook heel geëngageerd voor LBK en mijn medestudenten. Na de mooie studentenjaren die ik van LBK heb gekregen (kennismaking – onboarding – evenementen), vind ik het hoog tijd om iets terug te doen. Deze functie biedt hiervoor de perfecte kans. Ik heb ook al een jaartje meegedraaid in de werkgroep logistiek, waardoor ik op de hoogte ben van de werking en de verantwoordelijkheden ervan. Ook heb ik ervaren dat er vaak ter plekke oplossingen worden gezocht en dat je het moet doen met wat je hebt. Ik heb geleerd om ingenieus en spontaan te zijn en dat zijn zeker geen slechte eigenschappen voor een verantwoordelijke.

Wat is voor jou de bestaansreden van LBK?

LBK is een vereniging die mensen bij elkaar brengt. Het is een plaats om vriendschappen te sluiten met mensen die gemeenschappelijke interesses hebben en waarmee je veel ervaringen zult delen. LBK is er om ervoor te zorgen dat jouw studententijd onvergetelijk wordt. Zelfs na het studeren ondersteunen zij ons nog door ons te laten kennismaken met de arbeidsmarkt via de jobbeurs. Deze vereniging geeft je ook een unieke kans om je in te spannen voor andere mensen. De ervaring en voldoening die je krijgt van die inspanning zijn naar mijn mening ongeëvenaard. Hiernaast is LBK ook de stem van de studenten naar de faculteit en de stad Leuven toe. Deze belangrijke vertegenwoordiging zorgt ervoor dat wij niet over het hoofd worden gezien en dat iedereen die iets te zeggen heeft gehoord kan worden. Deze kring is een hechte groep waar mensen zich thuis voelen.

Waar moet LBK over 5 jaar staan? En welke dingen moeten verbeterd worden om daar te geraken?

Wat ik vooral zou willen zien is een goed draaiende Gnorgl die veel volk trekt. En dat al het werk dat wij er nu in hebben gestoken het ook echt waard zal blijken te zijn. Hiervoor is het belangrijk om een goede band te onderhouden met de buurt en de politie. De Gnorgl is ook een plaats waar studenten elkaar ontmoeten en zich kunnen ontspannen. Het is een van de centrale pijlers van het studentenleven van LBK en deze op een volle 100% terug te zien komen zou mij veel deugd doen. Ook zou ik de jongere studenten die door onze vingers geglipt zijn door het virus terug willen betrekken bij de kring. Zo kan LBK niet enkel voortbestaan maar zorgen we ervoor dat die studenten zeker niks missen in hun studentenleven. Daarom zou ik hard inzetten op de open presidium weken van de komende jaren. Ik zou hier niet enkel online reclame voor maken maar ook op onthaalactiviteiten. Daarnaast zou ik de garage optimaal gebruikt willen zien. Alles zou geïnventariseerd en gecategoriseerd moeten zijn. En om dit zo te houden, zou ik enkel toegang willen geven aan zij die op de hoogte zijn van het systeem.

Welke rol speelt jouw gekozen functie binnen LBK?

De eerste verantwoordelijkheid van een logistiek-verantwoordelijke is om aanwezig te zijn op evenementen en ondersteuning te bieden. Hieronder valt ook het geven van logistieke ondersteuning met behulp van de kringkar. Naast het helpen op evenementen bied ik ook mankracht aan de andere werkgroepen van LBK. Indien ik genoeg expertise heb op dat vlak zou ik ook reparaties en onderhoudswerken kunnen doen binnen LBK. Het leiden van een werkgroep is ook een van de taken van de verantwoordelijke. Het belangrijkste hierbij is het juist communiceren naar de leden toe en zorgen dat zij gemotiveerd blijven. Hiernaast is het ook het onderhoud van de kringkar iets wat niet over het hoofd mag worden gezien. De logistiek-verantwoordelijke is ook een inwoner van het Fakhuis en hierdoor een centraal figuur en aanspreekpunt van de kring. Het is daarom belangrijk om verder te kijken dan mijn directe omgeving.

Welke zaken binnen jouw functie kunnen verbeterd worden? Op welke zaken binnen deze functie zou jij je volgend jaar willen focussen?

Ik zou willen beginnen met het verder testen en optimaliseren van het nieuwe aanvraagsysteem dan mijn voorganger op poten heeft gesteld. Ook is de samenwerking met de magazijnier iets nieuws voor deze functie. Het doel van het nieuwe systeem in een notendop is het gemakkelijker maken van het uitlenen van materiaal en het minimaliseren van rommel in de garage. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om goed te communiceren met mijn team en ervoor te zorgen dat zij op de hoogte zijn van hun taken. Hierdoor hebben zij meer te bieden dan enkel chauffeur spelen. Het draaiboek is een belangrijke bron van informatie voor een beginnende verantwoordelijke. Daarom wil ik ervoor zorgen dat het draaiboek steeds goed aangevuld wordt. Dit is zeker volgend jaar van groot belang als het studentenleven terug kan opstarten en er terug evenementen mogen worden georganiseerd.

Waarom ben jij de geschikte persoon voor deze functie? En waarom zou jij geschikt zijn als lid van het dagelijks bestuur?

Ik heb al ervaring in de werkgroep logistiek. Ik doe het werk oprecht graag. Ik werk ook al 2 jaar op de collect dienst van Bpost. Dus rijden met een camionette, laden en lossen zullen allemaal geen probleem zijn. Ik heb ook kunnen helpen bij de verbouwingen van de Gnorgl en het Fakhuis, waardoor ik al een beetje mijn weg ken in onderhoud en reparatiewerken. Ik zit ook al 3 jaar in het presidium als lid van verschillende werkgroepen. Dit heeft mijn ambitie aangewakkerd om toch iets meer te doen en maakt mij ook geschikt om in het dagelijks bestuur met kennis van zaken te spreken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*