Kandidatuur Alexia Timmermans en Wander De Nies

Werkgroep

Onthaal

Leden werkgroep

Alexander Cools, Amy Philipsen, Hanne Pelemans, Ines Collin, Jasmin Vereecken, Joost Woestenborghs, Kaat Bollen, Lies Boone, Lotte Put, Louis Mertens, Marie-Lien Schreurs, Mikéas Van Wesemael Selders, Niels Slaets, Nour Nassaj, Robbe Ghysen, Robine Pauwels, Sofie Vander Velde, William Verdonck, Yin-te Pauwels

Motivatie

Vanaf dag één van ons universitair leven voelden wij ons beiden meteen welkom binnen LBK. Dankzij ons onthaal hebben wij ons snel kunnen integreren en raakten we al snel wegwijs door Leuven en haar studentenleven. Met al onze vragen en zorgen konden wij bij hen terecht, maar ook voor plezier en gezelligheid. Samen willen wij ervoor zorgen dat de volgende generatie eerstejaars even goed verwelkomd wordt. Wij willen hen het gevoel geven dat ons onthaal onze jaargenoten heeft gegeven. Met het enthousiasme dat in ons brandt, willen we de band tussen LBK en de eerstejaars versterken, maar vooral de onderlinge band tussen hen is prioriteit. Door activiteiten voor zowel de actievere en de rustigere eerstejaars, gaan wij ervoor zorgen dat zij goed kunnen kennismaken met elkaar en hopelijk vrienden voor het leven maken. Deze trend willen wij ook proberen doorzetten naar de tweedejaars. Zij hebben namelijk een moeilijk jaar achter de rug met weinig fysieke activiteiten of contacten.

Hoe kan jij ervoor zorgen dat LBK in de toekomst zal verbeteren?

Wij willen eerstejaars verwelkomen binnen LBK, zowel de actievere als de meer teruggetrokken mensen. Zij zijn tenslotte de volgende generatie die LBK staande zal houden. Als onthaal zijn wij hun eerste contact met LBK, daarom gaan wij goed voorbereid aan het academiejaar beginnen om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen. Daarnaast willen wij ook inzetten op het mentaal welzijn van de eerstejaars. Afgelopen jaar was moeilijk bij velen en wij willen als onthaal hen psychologisch ondersteunen. Eén van onze doelen is om een aanspreekpunt te zijn voor elk van hen en met de nodige kennis van zaken, hen helpen of doorverwijzen naar specialisten als dit nodig is. Deze nodige kennis plannen we te verkrijgen door specifieke mensen te selecteren binnen het onthaalteam, die aan de hand van workshops en opzoekwerk, de juiste informatie kunnen vergaren. Daarbij willen wij ook inzetten op het groener maken van LBK. Daarmee bedoelen we dat we ons uiterste best gaan doen om op onze evenementen zoveel mogelijk wegwerp plastic te vermijden. Ook lucratieve evenementen om hen bewuster te laten omgaan met milieu staan op de planning, zoals een avondje lekker vegetarisch koken bijvoorbeeld.

Hoe zie je de samenwerking met je team?

Wij (Alexia en Wander) kennen elkaar al van de eerste weken en konden vanaf het begin al goed op elkaar inspelen. We hebben al verschillende groepswerken en evenementen achter de rug. De samenwerking liep telkens van een leien dakje. We vullen elkaar aan. Wander is eerder het rustigere type dat goed kan communiceren en vlot praat, terwijl Alexia haar sterke punt organisatie en vooruitdenken is. De communicatie tussen ons verloopt vlot en we zijn helemaal niet bang om onze mening te uiten naar elkaar. We zeggen allebei waar het op staat, maar kunnen ook goed luisteren. Het feit dat we deze taak samen kunnen doen, geeft ons zelfs nog meer motivatie. Om samen het onthaalteam aan te sturen en te motiveren hebben we aan de hand van uitstekend advies van onze voorgangers en onze ervaringen in onder andere jeugdbewegingen, onze werkwijze bepaald. Graag zouden wij de trend van vorig jaar willen verder trekken om de taken en evenementen onder kleine groepjes te verdelen. Elk groepje draagt dan de verantwoordelijk over een evenement en zorgt dat de juiste voorbereidingen getroffen worden, de juiste mensen worden gecontacteerd en op de hoogte gebracht en al het nodige materiaal op locatie geraakt. Dit doen ze met de enthousiaste hulp van de verantwoordelijken en het team. Iedereen zal dus betrokken worden bij (bijna) alle evenementen, maar iedereen zal dus zelf ook een bepaald evenement in goede banen leiden. Uiteraard zijn deze kleine groepjes louter voor het coördineren van evenementen makkelijker te maken. Het onthaalteam zal telkens als een sterk team, door teambuildings en het reeds aanwezige enthousiasme, paraat staan op de evenementen. Dit zal er tevens ook voor zorgen dat de motivatie hoog blijft bij iedereen, aangezien ze dan zelf ook heel veel voldoening krijgen van hun evenement.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*