LBK voor bedrijven

Studentenvereniging LBK vertegenwoordigt alle studenten bio-ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven. Met meer dan duizend leden tracht LBK niet enkel recreatieve activiteiten voor de studenten aan te bieden, maar begeleidt ze de studenten ook bij de ontwikkeling van hun toekomstige carrière. Op deze manier wordt de perfecte omgeving gecreëerd voor bio-ingenieurs om zich zowel op persoonlijk als professioneel vlak te kunnen ontplooien.

De term bio-ingenieur is een zeer breed begrip. Algemeen tracht een bio-ingenieur enerzijds technologie toe te passen op levende systemen, maar anderzijds ook principes uit de natuur te introduceren in de technologische wereld. De bio-ingenieurswetenschappen omvatten dus zeer diverse en uitgebreide disciplines zoals de chemische industrie, bionano- en sensortechnologie voedings- en farmaceutische industrie, biomedische toepassingen, biotechnologie en genetica, landschapskunde en ruimtelijke planning, landbouwkundige innovatie en economie, omgevingstechnologie, bio-informatica en nog vele andere. Al deze verschillende facetten worden weerspiegeld in onze twaalf masterrichtingen: biosysteemtechniek, cel- en gentechnologie, katalytische technologie, levensmiddelentechnologie, landbeheer, landbouwkunde, milieutechnologie, bio-informatics, nanosciences, agro- and ecosystems engineering, water resources engineering en human health engineering. Kortom, wegens zijn brede inzetbaarheid, zijn uitgebreide academische kennis en zijn mogelijkheid tot analytisch en probleemoplossend denken, zal een bio-ingenieur steeds een aanwinst zijn voor je bedrijf.

Onze studenten zijn gretig om je te leren kennen! Onze afstudeerders zijn actief op zoek naar een kwaliteitsvolle job om na hun opleiding een lonende carrière te beginnen en ze streven ernaar om samen te werken met leidersfiguren in de branche. Daarnaast willen veel studenten die de overgang van bachelor naar master maken al werkervaring opdoen door middel van een stage van vier tot zes weken in een bedrijf. LBK Bedrijvenrelaties zet zich in om studenten in contact te brengen met de bedrijvenwereld en ze te assisteren bij de ontwikkeling van hun toekomstige carrière. Naast een kans om je bedrijf in de kijker te plaatsen, biedt LBK Bedrijvenrelaties je bedrijf ook de mogelijkheid om zowel net-afgestudeerde bio-ingenieurs als bio-ingenieurs in spe te ontmoeten en te rekruteren.

Ons team wilt u graag verder helpen met de zoektocht naar bio-ingenieurs. Ben je geïnteresseerd in een samenwerking? Contacteer ons op bedrijvenrelaties@lbk.be.

Vacatures

Ben je op zoek naar een bio-ingenieur om je bedrijf een man of vrouw sterker te maken? Dan kan je op onze site een vacature plaatsen door het vacatureformulier in te vullen. Er zijn aparte formulieren voor jobs en stages, je kan deze openen met de knoppen hieronder. Je kan ook een Premium vacature kopen, deze plaatsen we extra in de schijnwerpers op de site (meer info hierover via bedrijvenrelaties@lbk.be). Vergeet niet ons iets te laten weten wanneer je vacature niet meer beschikbaar is zodat we deze kunnen verwijderen.


Zend een vacature in