Motivatieformulier B: Werkgroepverantwoordelijken

Home E Motivatieformulier B

Motivatieformulier B: Werkgroepverantwoordelijken

Opkomend Communicatieverantwoordelijke - Michelle Casteels

Leden van de werkgroep

Jean-Gabriel Couvreur, Dries Delbrouck, Lina Verheyen

Motivatie

Twee jaar geleden besliste ik om mij aan te sluiten bij de werkgroep communicatie om twee belangrijke redenen. Ten eerste wou ik mij toch een beetje engageren voor LBK en communicatie leek wel een werkgroep die bij mij paste aangezien ik graag creatief bezig ben. Over die twee jaar heb ik mij steeds meer en meer willen inzetten. Zo besloot ik vorig jaar dan ook om bij werkgroep onthaal te gaan en om Project L te organiseren. Iets wat ik een jaar ervoor niet gedaan zou hebben, maar door die periode bij communicatie wou ik steeds meer doen binnen LBK. De tweede reden is dat ik meer mensen wou leren kennen van LBK omdat ik merkte tijdens mijn eerste jaar wat een leuke dynamiek er hing bij LBK. Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze om bij communicatie te gaan omdat ik nu oprecht gelukkiger ben dan voor ik deel was van het presidium. Dit door de mensen die ik heb leren kennen, alles wat ik heb bijgeleerd en de voldoening die ik krijg van elke werkgroep. Als verantwoordelijke hoop ik om mijn eigen ervaring te delen met anderen en ook hun boerenhartje harder te doen kloppen. Ik hoop om een goed functionerende werkgroep te creëren met eenzelfde sterke band zoals de afgelopen twee jaar het geval was bij communicatie. Ik kijk er heel hard naar uit om verantwoordelijke te worden van deze werkgroep. Ik neem graag de verantwoordelijkheid en stuur graag mensen aan. Samen met mijn werkgroep wil ik de communicatie van LBK uitbereiden en verbeteren. Dit door enerzijds een duidelijk overzicht te bewaren van wat moet gebeuren en de werkgroep te coördineren, maar anderzijds door samen creatief na te denken over wat de mogelijkheden met onze socials zijn.

Welke bijdrage zal jouw werkgroep en haar verwezenlijkingen leveren binnen de werking van LBK?

Communicatie is een werkgroep die redelijk centraal staat binnen LBK. Wij zorgen voor de online presentatie van LBK. Ik geloof dat communicatie een werkgroep is die nog heel veel kan groeien en een belangrijke rol speelt in de verdere professionalisering van LBK. Door onze socials uit te bereiden kunnen we nog meer studenten bereiken en betrekken bij LBK. Het is onze taak om onze kring en activiteiten te promoten.

Hoe zie je de samenwerking met je team?

De voorbije twee jaar is communicatie telkens een hechte vriendengroep geweest. De eerste teambuildings verliepen altijd super vlot en iedereen was direct op zijn gemak bij elkaar. Volgend jaar ga ik een vrij nieuw team hebben, maar ik wil deze trend zeker doorzetten. Ik ben ervan overtuigd dat een hechte band binnen je werkgroep de samenwerking vergemakkelijkt. Zeker als communicatie komt het de creativiteit enkel ten goede als je je op je gemak voelt binnen je werkgroep. Ik wil een sfeer creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn en zijn mening durft te uiten. Floreat nights zijn een heel goede manier van teambuilden en zorgt altijd voor een goede werksfeer. Ik ben verantwoordelijk voor wat er op de socials gezet wordt en hoe hiermee omgegaan wordt, maar ik hoop dat mijn werkgroepleden mee actief nadenken over hoe we onze sociale mediaplatformen kunnen verbeteren. Het is belangrijk dat iedereen zijn taken voltooid en ik verwacht van mijn werkgroepleden dat zij hun takenpakket serieus nemen. Maar ik hoop dat ik hun mijn enthousiasme kan meegeven en dat zij met plezier zich inzetten voor LBK. Zo hoop ik ook naar volgende jaren toe op gemotiveerde communicatieleden!

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Cursusdienstverantwoordelijke - Ine Cnapelinckx

Leden van de werkgroep

 Nog geen werkgroepleden.

Motivatie

Voorbije jaar was ik zelf lid van de werkgroep cudi. Zo ben ik meer vertrouwd geraakt met de dynamiek binnen een werkgroep en heb ik ingezien dat een gemotiveerde verantwoordelijke echt voor een hele fijne vibe kan zorgen binnen de werkgroep en iedereen ook zelf gemotiveerd blijft. Omdat ik het voorbije jaar zelf zo plezant vond bij het cudi team is mijn enthousiasme alleen maar toegenomen en zou ik me graag willen engageren om het komende jaar die verantwoordelijkheid op mijn te nemen. Hiervoor moet je niet alleen enthousiast zijn, maar ook georganiseerd en een echte teamspeler. En deze eigenschappen heb ik zeker. Daarnaast kan je steeds op me rekenen, wat voor een verantwoordelijke zeker belangrijk is. Ik zal ook steeds klaarstaan om zowel mijn werkgroepleden als andere studenten verder te helpen. Kortom, ik heb heel veel zin om deze uitdaging aan te gaan en zo mijn steentje bijdragen om de cursusdienst succesvol te laten verlopen.

Welke bijdrage zal jouw werkgroep en haar verwezenlijkingen leveren binnen de werking van LBK?

Werkgroep cursusdienst zal zeer concreet de studenten kunnen verder helpen door de boeken, cursussen en ander materiaal te voorzien. En de studenten helpen is zeker een belangrijk aspect binnen de werking van LBK. Ook kan de cursusdienst haar steentje bijdragen in verband met het meer duurzaam worden van LBK. We kunnen er samen eens over denken hoe we ervoor zorgen dat er niet te veel slides of cursussen aangekocht worden en dan ongebruikt in de kasten blijven liggen. Ook handboeken worden vaak nieuw aangekocht en door de studenten dan amper gebruikt. Door een systeem uit te werken om de verkoop van tweedehandsboeken meer in de kijker zetten kunnen we zo ook wel meer inzetten op duurzaamheid.

Hoe zie je de samenwerking met je team?

Samenwerken als een echt team is nodig zodat alles zeer vlot kan verlopen. Als cursusdienst werkgroep is communicatie daarvoor heel belangrijk zodat ook de takenverdeling geen problemen veroorzaakt. Om deze samenwerking zo goed mogelijk te laten verlopen is het ook fijn om een betere band te creëren met de werkgroepleden. Dit kan door samen plezante shiften te doen in de cursusdienst maar ook daarbuiten leuke dingen samen te beleven.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Verantwoordelijke Bedrijvenrelaties - Dardo Olbrechts

Leden van de werkgroep

Matthias Vermeylen, Emiel Ceunen, Jasper Decuypere, Marius Desmet, Paulien Staessens, Emile Schenck, Miro Derom, Mattias Braeckmans

Motivatie

Ik wil me met veel overtuiging kandidaat stellen voor de functie van BR-verantwoordelijke. Ik heb al van het eerste jaar interesse gehad om in de werkgroep mee te draaien en eventueel een leidende rol in te nemen. Een professionele uitstraling hebben, nieuwe contacten leggen en de leefwereld van de afgestudeerde bio-ingenieurs beter leren kennen, zijn echt iets voor mij. Door mee te helpen aan de jobfair heb ik enkel meer zin gekregen om dit samen met Zoé te doen. Samen willen we verder bouwen op wat de laatste jaren al verwezenlijkt is en enkele nieuwe zaken uitwerken en eventueel op te zetten. Ik ben vroeger nog patrouilleleider bij de scouts geweest en een werkgroep aansturen lijkt me een mooie, nieuwe uitdaging.

Welke bijdrage zal jouw werkgroep en haar verwezenlijkingen leveren binnen de werking van LBK?

Het is onze taak om de overgang van de universiteit en de verdere loopbaan voor onze studenten te faciliteren. We proberen een brede waaier aan bedrijven aan te trekken en onze kwaliteiten als bio-ingenieurs naar de bedrijfswereld uit te dragen. We zijn een zeer ambitieuze groep en dat vertaalt zich ook in onze visie voor BR. We hopen te groeien en alle studenten in contact te kunnen brengen met een loopbaan die hen ligt. De contacten die wij leggen, kunnen al onze studenten ten goede komen. LBK heeft partners nodig om alle activiteiten te kunnen organiseren en we willen die samenwerkingen zo goed mogelijk onderhouden en versterken. Het werk dat wij afleveren zal bepalend zijn voor de groep van het volgende jaar immers.

Hoe zie je de samenwerking met je team?

Ik werk graag samen in groep en hecht veel belang aan de input van mijn collega’s. BR is zeker een werkgroep waar elk lid een bepaalde verantwoordelijk heeft. Ik wil mijn leden dan ook de kans geven om zich te kunnen ontplooien in die rol. Een heldere planning is zeker een must. Het is niet geoorloofd om zaken op het einde vlug te willen regelen voor zo’n groot evenement als de jobfair. We willen er daarom voor kiezen, op aanraden van Maarten en Mathieu, om een maand vroeger al bedrijven te beginnen contacteren. Op die manier is het werk voor de leden meer gespreid. Het organiseren van een eerste kennismaking/teambuilding voor ons werk echt begint, is heel belangrijk. Als er een goede groepssfeer hangt zal dit de samenwerking ten goede komen. We doen immers onze evenementen vaak met enkel onze werkgroep.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Baarr Algemeenverantwoordelijke - Casper Eysakkers

Leden van de werkgroep

Amy Pozsgai, Siebe Rombaux, Arnoud Huybrechts, Ward Frederickx, Dries Eerdekens

Motivatie

Het afgelopen jaar was ik al operationeel verantwoordelijke van de Baarr. In dat jaar zijn er veel dingen al verbeterd, zoals de stock en de Baarr op Instagram. Ik zie ook genoeg mogelijkheden om de Baarr te verbeteren als hoofdverantwoordelijke. Zowel op het vlak van hygiëne als sfeer zijn er een boel kleine aanpassingen die de Baarr er nog gezelliger zouden doen uitzien. En een propere Baarr maakt ook een goede indruk op iedere nieuwe student, waardoor ze ook liever terug komen en meer in aanraking komen met LBK.

Welke bijdrage zal jouw werkgroep en haar verwezenlijkingen leveren binnen de werking van LBK?

Werkgroep Baarr zal iedere week van maandag tot vrijdag de ideale pauzebar voor studenten bio-ingenieur openhouden. We zorgen voor genoeg gezellige avonden en promo’s, kleine en grote evenementen en meer, zodat je altijd een plek hebt om te kunnen ontspannen tussen lessen door of erna. Ook gaan we weer een geweldige editie van Chouffe en Bitterballen organiseren. Ten slotte zullen we ook zorgen dat jullie telkens een propere, mooi opgeruimde Baarr hebben voor jullie cantussen of voor huurders.

Hoe zie je de samenwerking met je team?

De onderlinge takenverdeling tussen mij en mijn onderverantwoordelijken is reeds goed afgebakend. De enige wijzigingen ten opzichte van dit jaar zijn dat de evenementenverantwoordelijke de sociale media op zich neemt, de operationele verantwoordelijke instaat voor de teambuilding en ik als hoofdverantwoordelijke zorg voor de opleiding van tappers en de tapperscursus. Deze beslissing komt voort uit de sterke punten van ieder van ons. Dries heeft als jaarpresidium al ervaring met evenementen te organiseren en de sociale media hierrond te regelen, Ward heeft ook genoeg ervaring met boekhouding en Arnoud werkt zeer motiverend, wat hem zal helpen de shiftenlijsten te regelen. Hierdoor heb ik vertrouwen in ieder van mijn onderverantwoordelijken. Ze hebben allemaal de juiste ervaring, ondanks ze deze nog niet in context van de Baarr hebben toegepast.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Gnorgl Algemeenverantwoordelijke - Mauro Bex

Leden van de werkgroep

Nicolas Van Der Elst, Michiel Gifford, Mander Van Roy, Seppe Grugeon, Daan De Keyser, Zeger Davidts, Cel Sterkens, Klaas Vanmolkot

Motivatie

De voorbije twee jaar heb in verschillende werkgroepen gezeten waar ik veel nieuwe vrienden heb gemaakt. Dit is voor een groot deel de verdienste van de verantwoordelijken van de werkgroepen waar ik in heb gezeten. Ze zorgden voor een goede sfeer en voor een hechte band tussen de werkgroepleden. Ik heb er altijd veel bewondering voor gehad en ik wou op een dag zelf een werkgroep kunnen aansturen om hetzelfde voor andere mensen te kunnen betekenen als wat zij voor mij hebben betekend. De drie onderverantwoordelijken zijn al goede vrienden van mij en ook veel van de gewone werkgroepleden ken ik goed. Ik ben dan ook heel gemotiveerd om met deze mensen samen te werken en ze aan te sturen.

Welke bijdrage zal jouw werkgroep en haar verwezenlijkingen leveren binnen de werking van LBK?

De Gnorgl speelt een belangrijke rol binnen LBK. Het is een plaats waar studenten kunnen komen feesten en goedkoop iets kunnen komen drinken. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgroepsleden om ervoor te zorgen dat de Gnorgl iedere dag open is en dat er om de zo veel tijd een feestje wordt georganiseerd. Ze moeten ervoor zorgen dat iedereen zich veilig voelt en dat de regels van een fakbar worden nageleefd. Daarnaast moeten ze ervoor zorgen dat de hinder voor de buurt zo minimaal mogelijk blijft. Dit is erg belangrijk om het contact met de buren zo goed mogelijk te houden. Kortom, het is de taak van de werkgroep om een uitgaansplaats te creëren waar iedere student bio-ingenieurswetenschappen met een goed gevoel kan komen feesten.

Hoe zie je de samenwerking met je team?

Ik werk samen met drie onder verantwoordelijken, die ieder verantwoordelijk zijn voor een belangrijk aspect van de Gnorgl. Ik ben goed bevriend met alle drie de opkomend verantwoordelijken en heb alle vertrouwen dat ze hun taken goed zouden uitvoeren. De vier verantwoordelijken hebben samen permanentieplicht wanneer de Gnorgl open is. Ik zou dan ook met een systeem willen werken dat iedere avond één van ons vier verantwoordelijk is en de hele avond shift. Natuurlijk ben ik altijd in de buurt en bereikbaar, zodat ik kan helpen mochten er problemen opduiken. Daarnaast wil ik iedere week een vergadering inplannen met alle verantwoordelijken, waar we de afgelopen week kunnen evalueren en toekomstige evenementen kunnen inplannen en organiseren. Daarnaast zitten er natuurlijk ook veel gemotiveerde tappers in de werkgroep, zonder wie de fakbar niet zou draaien. Ik zou met een soort van puntensysteem willen werken, zodat iedereen in de werkgroep ongeveer even vaak moet tappen en dat de presidiumshiften ook gelijk worden verdeeld. Ik wil ervoor zorgen dat we een hecht team vormen, zodat de samenwerking soepel verloopt en iedereen bereid is om elkaar uit de nood te helpen (bijvoorbeeld door iemand anders zijn shift over te nemen, mocht dat nodig zijn). Om dit te bereiken wil ik al snel in het eerste semester een teambuilding organiseren, op deze manier kunnen we elkaar direct leren kennen.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Onderwijsverantwoordelijke - Jelle Rijnders

Leden van de werkgroep

Jasper Willen, Jelle Rijnders, Mander Van Roy, Silke Rutten, Lin Desmit, Emma Calus, Casper Ombelets, Lucas Jacobs, Ada Hinderijckx

Motivatie

Als huidig lid van werkgroep onderwijs heb ik een zeer grote interesse in alles wat te maken heeft met het verbeteren van onderwijs aan onze faculteit. Ik ben zeer gemotiveerd en deel erg graag deze passie voor onderwijs met anderen waardoor ik volgend jaar heel graag deze werkgroep in goede banen zou willen leiden en aansturen om alle studenten aan onze faculteit te representeren en een stem te geven. Vele studenten hebben op een moment in hun loopbaan wel ergernis, frustraties of een idee van het hoe het beter zou kunnen bij het verloop van een bepaalde oefenzitting, hoorcollege of andere academische activiteit of regeling. Ik ben zeer gemotiveerd om deze input van de student aan de faculteit door te geven, aangezien ik zelf merk dat veel studenten deze gedachten voor zichzelf houden in plaats van ze te laten horen bij onderwijs. Door onderwijs verbeteren zo toegankelijk mogelijk te maken, wil ik graag al deze studenten vertegenwoordigen en hun stem laten horen op juiste organen aan onze faculteit. Ik hoop dat ik de communicatie over onderwijs tussen student en faculteit zo veel mogelijk kan verbeteren en ben hier dan ook erg gemotiveerd voor.

Welke bijdrage zal jouw werkgroep en haar verwezenlijkingen leveren binnen de werking van LBK?

Onderwijs is een cruciale tak tussen de faculteit en de studenten. Via onderwijs laten we veel studenten de boodschap na dat LBK meer is dan alleen activiteiten organiseren en feesten. Het is de brug tussen de faculteit en de student. Door de OOV’s zo toegankelijk en openbaar mogelijk te maken slaan we deze verbinding. Hierdoor hopen we zo veel mogelijk studenten te bereiken om hun mening te komen verkondigen. We zullen 1 keer per semester langsgaan in de aula’s om uit te leggen wat de OOV is, wat hier zoal aangekaart wordt en dat iedereen hier welkom is om hun mening en inzichten te delen met ons. Hier zullen we ook duidelijk laten weten waar studenten anoniem hun mening kunnen laten horen en dat ze bij ons hiervoor terecht kunnen. Daarnaast hoop ik met Jasper PAL opnieuw te organiseren en meer PAL-tuties aan te trekken dat ik de drempel met LBK als studentenvereniging ook laagdrempeliger kan maken. Door studenten met LBK onderwijs in aanraking te laten komen, bereiken we daarnaast ook een groep studenten die anders nooit door LBK bereikt zou worden. We willen ook elke week verslag brengen naar de PV zodat deze (die gevuld is met studenten met veel ervaring aan onze faculteit) altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste punten binnen onderwijs en ze bij eventuele feedback en inzichten deze zeker op de OOV komen laten horen. Daarnaast willen we op de PV ook vermelden als er belangrijke stemmingen in de StuRa zullen zijn die betrekking hebben op alle studenten aan onze faculteit en dat deze verder besproken zullen worden op de OOV. We zullen alles ook terugkoppelen op de OOV zodat werkgroep onderwijs en alle geïnteresseerden kunnen volgen welke richting onze faculteit en LBK uit gaan op vlak van onderwijs.

Hoe zie je de samenwerking met je team?

Ik wil alle vergaderingen met Jasper voorbereiden zodat de tijd van onze werkgroep optimaal benut wordt. Daarnaast zullen de aan te kaarten puntjes van de OOV ook een dag op voorhand uitgestuurd worden en zal binnen de week het verslag van de OOV ook volgen zodat zo veel mogelijk mensen op de hoogte kunnen zijn over de vergaderingen. Daarnaast zal ik op de vergaderingen zo efficiënt mogelijk consensus zoeken tussen alle leden van de werkgroep over belangrijke punten en deze ook laten horen op de PV zodat zo veel mogelijk studenten zichzelf kunnen laten horen en input geven rond belangrijke beslissingen op onderwijsniveau. Daarnaast heb ik als ex-lid van werkgroep cursusdienst voor twee jaar, werkgroep sport voor één jaar en werkgroep onderwijs voor één jaar een goed idee van wat een werkgroep-lid nodig heeft om zich welkom en gewaardeerd te voelen. Ik wil heel graag zo snel mogelijk een hechte band opbouwen binnen de werkgroep zodat iedereen zijn stem en mening duidelijk laat horen over bepaalde onderwerpen en iedereen zich zo snel mogelijk welkom en thuis voelt in de werkgroep.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Sportverantwoordelijke - Matthias Swerts

Leden van de werkgroep

Beau Vos, Miro Derom, Wannes Speelman, Siebe van Rens, Fien Van Dijck, Robbe Dreezen, Emilia Zwaenepoel, Kobe Sanfilippo, Aurore Indekeu

Motivatie

Ik durf mezelf wel een sportief persoon te noemen en merk ook wel wat voor een positieve invloed sporten op mijn gezondheid en mentale welzijn heeft. Het lijkt me dan ook heel fijn om alle studenten binnen LBK voldoende mogelijkheden en initiatief te geven om uit hun kot te komen en om (eventueel samen met vrienden) deel te nemen aan een van de vele activiteiten georganiseerd door de werkgroep van sport. Met als hoogtepunt voor mij persoonlijk, en ik denk ook voor vele andere sportliefhebbers, de 24-urenloop. Ik heb de afgelopen jaren altijd met heel veel plezier en goesting (en toch ook altijd wat stress) zoveel mogelijk toertjes gelopen om LBK op die welverdiende 3e plaats te krijgen. Aangezien dit event zich op het begin van het jaar afspeelt is het in mijn ogen ook een ideale manier voor eerstejaars om nieuwe mensen te leren kennen via de wekelijkse Woudloop en natuurlijk de sfeer op het evenement zelf die toch wel een band schept. Zo heb ik zelf ook nieuwe vrienden gemaakt door deel te zijn geweest van het tractorteam. Jammer genoeg was ik dit jaar op Erasmus en het was dus met pijn in het hart dat ik LBK vie de livestream moest zien stranden op de 4e plaats. Ik ga er alleszins alles aan doen om ons de beste kansen te geven op die 3e plaats. Verder ben ik ervan overtuigd dat ik met mijn enthousiasme en het enthousiasme van mijn werkgroep een tof en gevarieerd aanbod in sportactiviteiten zal kunnen voorzien. Ik ben in het algemeen ook wel heel gemotiveerd om iets goed te doen als ik mij erachter zet, omdat ik weet hoe aangenaam het gevoel van voldoening kan zijn als je ziet dat mensen je geleverde werk appreciëren. Tot slot ben ik een leergierig persoon en ben ik gemotiveerd om van alles bij te leren van andere presidiumleden en zeker ook van mijn werkgroepleden. Ik ga zeker niet de meest ervaren persoon binnen het presidium zijn, maar ik denk dat de juiste motivatie en wilskracht je al ver brengt. Ik schaam me ook niet om hulp te vragen zodat ik mijn functie op de best mogelijke manier kan uitvoeren!

Welke bijdrage zal jouw werkgroep en haar verwezenlijkingen leveren binnen de werking van LBK?

Zoals ik in mijn motiviatie vermeld heb, is sporten gewoon een heel belangrijk gegeven binnen het studentenleven. Het geeft je een boost, je kan er de calorieën opgedaan bij feestjes weer verbranden en het schept ook een band om samen met je medestudenten eens goed te zweten. Het is dan ook aan de werkgroep sport om de studenten binnen LBK te voorzien van voldoende mogelijkheden tot leuke sportactiviteiten. Daarbij vind ik het sociale aspect ook een belangrijke kapstok. Sporten is niet enkel werken aan je conditie, maar het is ook een manier om contact te leggen je medestudent. Je doet samen een activiteit die alle aanwezigen op een of andere manier passioneert, en dat schept toch meteen een band. Zo heb ik zelf ook veel nieuwe vrienden gemaakt door me aan te sluiten bij het voetbalteam van LBK. Als werkgroep sport organiseren we ook een skivakantie in de lesvrije week. Dit is natuurlijk de ideale gelegenheid om samen het einde van de examenperiode te vieren en om te genieten van de schoonheid van de bergen. Wij gaan ons best dus doen om als werkgroep sport het studentenleven een gezonde, extra dimensie te geven, waarbij zowel de conditie, sociale batterij en mentale gezondheid van de studenten binnen LBK bevorderd worden.

Hoe zie je de samenwerking met je team?

Ik ben altijd een teamspeler geweest en zet mezelf nooit op de eerste plaats. Het gaat dan ook even wennen zijn om de touwtjes wat meer in handen te hebben. Maar het geeft wel als voordeel dat ik altijd rekening ga houden met de input van alle werkleden. Ik bewonder iedereen die zijn vrije tijd wil steken in het organiseren van activiteiten voor medestudenten en ik zal mijn werkleden dan ook steeds met het nodige respect behandelen. Natuurlijk is het daarbij belangrijk dat de taken evenwichtig verdeeld worden en dat elk werklid zijn/haar bijdrage levert. Indien ik dus zou merken dat het enthouisasme, de inzet en input steeds via dezelfde werkleden zou komen, dan ga ik wel eens een babbeltje slaan met de leden die zich wat op de achtergrond houden. Het is voor mij heel belangrijk dat iedereen zich gewaardeerd wordt en dat mijn werkleden zelf ook een goede band hebben. Daarom ben ik ook zeker van plan om buiten de vergaderingen voldoende ontspannende activiteiten te organiseren zodat we tot een hechte groep kunnen uitbloeien? beginnende met een teambuilding op het begin van het semester. Zo ziet iedereen het hopelijk ook minder als een opgave om onze taken als werkgroep sport uit te oefenen, maar eerder als een opportuniteit om samen met vrienden de studenten van LBK te voorzien van leuke sportactiviteiten. Zelf zie ik mijn rol als verantwoordelijke om het overzicht te bewaren en om de vergaderingen met de werkgroep in goede banen te leiden. Verder vind ik het belangrijk om het werk evenredig te verdelen onder de werkleden, zodat ik mijn overkoepelende functie goed kan uitvoeren en er niemand overbelast wordt. Ook wil ik het goede voorbeeld geven in het opnemen van shiften en hoop ik de sfeer ten alle tijden optimaal te houden binnen de werkgroep. Ik ga dan ook duidelijk aan te geven altijd open te staan voor feedback zodat ook de kleinste problemen zo snel mogelijk aangepakt kunnen worden.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Cultuurverantwoordelijke - Lotte Verstraeten

Leden van de werkgroep

Mander van Roy, Roos Janssen

Motivatie

Het vooruitzicht om een groep te leiden is niet alleen enorm leuk, maar ook verrijkend op vele niveaus. Het biedt een unieke kans om nieuwe mensen en kringen te verkennen, waardoor je nieuwe ervaringen opdoet en perspectieven wordt verbreed. Je bent niet alleen een organisator, maar ook een bron van steun en aanmoediging voor de leden van je groep. Je deelt jouw kennis en vaardigheden om anderen dingen aan te leren. Daarnaast vormt dit een mooie kans om een nieuwe vriendengroep te vormen.

Welke bijdrage zal jouw werkgroep en haar verwezenlijkingen leveren binnen de werking van LBK?

Cultuur geeft een waardevolle bijdrage aan de gehele werking van de vereniging. Het geeft een verrijking aan het studentenleven door het organiseren van culturele evenementen. De evenementen bieden naast entertainment, ook educatieve en culturele waarde. Cultuur creëert een diverse omgeving waar studenten van verschillende achtergronden en interesses zich welkom voelen. Het biedt studenten de kans om hun artistieke en creatieve talenten te ontwikkelen en te tonen. Deze activiteiten promoot LBK binnen de universitaire gemeenschap en daarbuiten. Het helpt de reputatie te versterken en nieuwe leden aan te trekken. Daarnaast kan het samenwerken met andere kringen, faculteit, … LBK een breder scala aan activiteiten en ervaringen bieden aan leden. Dit trekt opnieuw meer mensen aan.

Hoe zie je de samenwerking met je team?

Als verantwoordelijke geef je je werkgroep stabiliteit in het organiseren van evenementen en regelen van andere zaken. Je gaat hen begeleiden en ondersteunen in het uitvoeren van taken. Hierbij is het uitdelen van ‘kleinere’ verantwoordelijkheden aan de werkgroepleden belangrijk. Open communicatie is ook enorm belangrijk om zo iedereen aan te moedigen om zijn/haar ideeën en feedback te delen. Door een leuke sfeer en respect, kan iedereen zijn/haar mening delen en creatieve oplossingen bedenken voor de uitdagingen waarvoor we staan. Zo kan elk teamlid unieke vaardigheden, perspectieven en ervaringen delen. Iedereen wordt aangemoedigd om gehoord te worden en initiatief te nemen.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Internationaalverantwoordelijke - Bauwe Corstjens

Leden van de werkgroep

Sander Van Campenhout, Tobe Vanderhulst, Lola Peeters, Astrid Demeulenaere, Noemie Chassagne, Tine Libbrecht, Louise Pintelon, Lieke Crijns

Motivatie

Ik ben heel erg gemotiveerd om de leiding te nemen over de werkgroep “Internationaal”. Mijn rol zal niet alleen zijn om taken te verdelen, maar ook om een sfeer van oprechte verbondenheid te creëren binnen de groep, zodat het werk niet als een verplichting wordt gezien, maar als een bron van vreugde en plezier. Dit streven naar een hechte band is een van mijn belangrijkste drijfveren; ik wil een omgeving creëren waarin niet alleen productiviteit hoog in het vaandel staan, maar waar ook vriendschappen voor het leven ontstaan. Dit is een ervaring die ik de afgelopen jaren heb mogen beleven binnen het communicatieteam, en ik koester de kans om deze hechte dynamiek voort te zetten binnen de werkgroep. Ik kijk er enorm naar uit om deze groep te leiden, en daarmee mijn leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen. Ik geloof sterk dat hoe sterker de band is tussen de leden van de werkgroep, hoe beter wij in staat zullen zijn om internationale studenten met open armen te ontvangen en te ondersteunen. Het is mijn doel om een omgeving te creëren waarin iedereen zich gehoord, gewaardeerd en geïnspireerd voelt.

Welke bijdrage zal jouw werkgroep en haar verwezenlijkingen leveren binnen de werking van LBK?

De werkgroep Internationaal zal bijdrage leveren aan de werking van LBK door zich te richten op het verwelkomen, ondersteunen en integreren van internationale studenten binnen onze faculteit. Onze inspanningen zullen niet alleen gericht zijn op het organiseren van activiteiten die aantrekkelijk zijn voor internationale studenten, maar ook op het bevorderen van een inclusieve en gastvrije sfeer binnen de LBK-gemeenschap. Door internationale studenten actief te betrekken bij onze evenementen en activiteiten, streven we ernaar om LBK niet alleen bekend te maken onder Leuvense studenten, maar ook onder alle internationale studenten die aan onze faculteit studeren. We geloven sterk in het belang van interculturele uitwisseling en willen een brug slaan tussen verschillende culturen en achtergronden. Een van onze doelstellingen is om internationale studenten te integreren in het Leuvense studentenleven en hen te helpen zich thuis te voelen in onze gemeenschap. Dit betekent niet alleen het organiseren van activiteiten specifiek gericht op internationale studenten, maar ook het aanmoedigen van interactie en sociale connecties tussen internationale en lokale studenten. We streven naar een omgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, ongeacht hun nationaliteit of achtergrond. Door deze acties hopen we niet alleen de internationale studentenervaring te verbeteren, maar ook de diversiteit en inclusie binnen LBK te bevorderen.

Hoe zie je de samenwerking met je team?

De samenwerking met mijn team zie ik als een nauwe vriendschapsband, gebaseerd op vertrouwen, respect en open communicatie. Als leider van de werkgroep zal ik de leiding nemen en richting geven aan de activiteiten en taken die moeten worden uitgevoerd. Mijn rol is niet alleen om te sturen waar nodig, maar ook om mijn team te ondersteunen en bij te springen waar dat nodig is. Ik geloof sterk in het belang van een hechte groepssfeer, waarin iedereen zich gewaardeerd en gehoord voelt. Daarom zal ik actief werken aan het opbouwen van een omgeving waarin iedereen vrijuit zijn mening kan geven en ideeën kan delen.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Logistiekverantwoordelijke - Rob Van Keer

Leden van de werkgroep

Kasper Bottu, Brecht Thijsen, Amy Poszgai

Motivatie

Logistiek is nu al meer dan 2 jaar mijn vaste werkgroep en ik voel me hier heel hard thuis. Het praktisch denken en uitvoeren van taken of problemen is hier dagelijkse kost. Ik vind dit dan ook erg aangenaam om te doen. Al begin vorig jaar besefte ik dat het wel een mogelijkheid zou zijn om ooit verantwoordelijke te worden van mijn werkgroep. Ik heb dan ook proberen op te letten wat mijn voorgangers goed deden en hoe ik het nog beter zou kunnen doen. Op deze manier wil ik teruggeven aan de kring door het volgend jaar vlot te laten lopen en nog beter aan mijn opvolgers na te laten.

Welke bijdrage zal jouw werkgroep en haar verwezenlijkingen leveren binnen de werking van LBK?

Zoals vermeld in kandidatuur A, is logistiek verantwoordelijk is voor het materiaal van de kring. Dit is dan het bijhouden van welk materiaal we hebben, waar het zich bevindt en het onderhouden er van. Dit materiaal moet dan ook ter plaatse geraken op de plaatsen waar het nodig is, dit gebeurt dan d.m.v. de kringkar en sinds kort ook door de bakfiets. Naast het voorzien van het juiste materiaal op de juiste plaats, hebben wij dan ook veelal meer technische kennis over het materiaal dat wij bezitten. We zullen dan ook deze technische kennis moeten gebruiken om bijvoorbeeld boxen, of lichtinstallaties op allerhande evenementen te installeren wanneer onze hulp wordt gevraagd. Over het algemeen zorgen wij dus voor de praktische voorbereiding van vele events. 

Hoe zie je de samenwerking met je team?

Als ik terugkijk naar mijn jaren in de werkgroep hoop ik dat ik een logistiek kan hebben zoals in ’21-’22 onder verantwoordelijke Zeno Van Hecke of ’22-’23 onder verantwoordelijke Gilles Vanbeylen. Hier was de werkgroep voltallig genoeg om genoeg verdeling te hebben van de ritjes zonder deze te vaak te moeten uitlenen aan andere werkgroepen. Dit is hoe ik volgend jaar het liefst te werk ga. Echter is de eerste vereiste daarvoor een groot genoeg team dat mij daarbij bijstaat. Daarnaast hoop ik een toffe en efficiënte verantwoordelijke te zijn tegenover mijn werkgroepleden. Daarvoor zal ik proberen met nieuwe ideeën naar boven te komen en tradities die ik van mijn voorgangers heb meegekregen om de ploeg enthousiast te houden. Ik zou echter in het begin van het academiejaar al een kleine vergadering houden waarbij ik aan iedereen uitleg wat het een logistieker zijn juist inhoudt en handige details geven. Om maar een bijvoorbeeld te geven, hoe je best bij de uitleendienst van stad Leuven binnen rijdt. Dit zijn zaken die ik bijvoorbeeld soms niet wist toen ik in de auto stapte. Voor de rest zal ik zelf de aanvragen verwerken zolang dit doenbaar blijft en proberen zoveel mogelijk terug te vallen op mijn werkgroep om de ritjes en shiften op te vullen. Ook zou ik, samen met mijn leden, proberen maandelijks een korte opruimsessie te houden in de graasj zodat het niet begint op te stapelen.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Activiteitenverantwoordelijke - Emilie Do

Leden van de werkgroep

 Voorlopig nog geen werkgroepleden.

Motivatie

Ik doe het Feestwerk oprecht graag en zou deze passie willen doorgeven aan volgende generaties. Ikzelf heb veel bijgeleerd en veel nieuwe vrienden gemaakt. Dat maakt het Feestwerk het zo waard. Ik gun iedereen deze ervaring, maar vooral degene die zich hiervoor willen inzetten.

Welke bijdrage zal jouw werkgroep en haar verwezenlijkingen leveren binnen de werking van LBK?

Mijn doel is om met mijn team LBK op de cantuskaart te zetten. We gaan tonen aan Leuven hoe Boeren cantussen en hoe legendarisch wij cantussen kunnen maken.

Hoe zie je de samenwerking met je team?

Ik wil mijn team vooral het organisatorisch aspect aanleren en hun eigen creativiteit laten gebruiken. Mijn doel is om tegen het einde van ons academiejaar hen het zelfvertrouwen te geven om een evenement neer te zetten. In het begin zouden zij mij helpen met organiseren, maar stilletjes aan geef ik hun meer en meer verantwoordelijkheden. Samenkomsten worden altijd gezellig gemaakt door het te koppelen aan een teambuilding. Het is namelijk ook belangrijk dat er een groepsgevoel is. Zo zien ze het ook meer zitten om tijdens andere hun cantus te shiften of een shift over te nemen etc.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Galabalverantwoordelijke - Eve Ivens

Leden van de werkgroep

Anouk Tierens, Marit Pauwels, Téa Rayée, , Noémie Chassagne

Motivatie

Ik wil graag een bepaalde verantwoordelijkheid hebben binnen LBK en galabal sprak me enorm aan. Aangezien het ‘slechts’ 1 evenement is waarop moet gefocust worden, lijkt dit een goede start om te leren omgaan met een grote verantwoordelijkheid. Daarnaast is de voldoening van te weten dat ik samen met mijn werkgroep iets heb gecreëerd waarbij mensen een geweldige avond zullen hebben, echt de mooiste beloning. Ook is dit een manier voor mij om mijn organisatieskills te verbeteren, leren begrotingen opstellen, nieuwe contacten te leggen, en zo persoonlijk te groeien. Daarnaast kijk ik er enorm naar uit om mijn werkgroepleden goed te ondersteunen, en ze te begeleiden doorheen de organisatie van dit geweldige evenement.

Welke bijdrage zal jouw werkgroep en haar verwezenlijkingen leveren binnen de werking van LBK?

We willen dmv een goed georganiseerd galabal LBK aan de buitenwereld tonen als een kring die grote dingen kan verwezenlijken, en onze kring nog hechter maken. Ook kunnen we de interkringrelaties versterken, aangezien het toch een van de evenementen is waarop ook andere kringen afkomen. Daarnaast zijn er veel bio ingenieursstudenten die niet actief betrokken zijn bij LBK maar wel naar het gala komen omdat dit een van de meer ‘classy’ activiteiten is. Zo kunnen zij het presidium leren kennen, wat een mogelijke interesse kan wekken om deel uit te maken van een werkgroep.

Hoe zie je de samenwerking met je team?

Ik wil van mijn team een hechte groep maken zodat ze hun taken niet zien als verplichtingen maar eerder als ontspanning, en waarbij ze weten dat ze altijd op mij kunnen terugvallen bij vragen en onzekerheden. Communicatie is hierbij super belangrijk, iedereen zal kunnen aangeven aan welke pijler die wilt werken (zaal, security, buffet, transport, drank, …). We maken hierbij een planning waarbij we kijken wat we tegen wanneer in orde willen hebben en we organiseren regelmatig een vergadering om te kijken hoe ver we staan en wat er nog moet gebeuren. Voor de shiften wordt het aantal uren per persoon bijgehouden, ik hoop de motivatie hiervoor hoog te houden, een goede groepssfeer kan hier zeker aan bijdragen, anders zal ik hen er persoonlijk op aanspreken. We blijven vooral goed communiceren doorheen het jaar, zodat iedereen gemotiveerd blijft en het doel voor ogen houdt. Kortom, ik hoop vooral dat iedereen plezier heeft, dat we elkaar ondersteunen, veel dingen kunnen bijleren en samen een prachtige avond creëren.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend IFR-Verantwoordelijke - Pieterjan Gilis

Leden van de werkgroep

Stef Dierckx, Mikhail Chakhovich

Motivatie

Ik ben al van mijn eerste jaar veel aanwezig bij LBK-evenementjes maar heb mij pas sinds dit jaar bij de werkgroep IFR aangesloten. Ik had zin om mij te engageren voor LBK maar ik had nooit echt de tijd om mij bij een “intensieve” werkgroep aan te sluiten. Dus IFR leek mij de ideale match, en dat bleek na dit jaar ook zo te zijn. Naar volgend jaar toe heb ik een pak meer tijd dan dit jaar dus wou ik mij ook graag meer inzetten in LBK. Ik heb zoveel plezier gehaald uit IFR dit jaar dat ik dat volgend jaar zowiezo opnieuw wou doen. Dit jaar heb ik niet alleen plezier maar ook veel dingen bijgeleerd over hoeveel werk er in evenementjes steekt, over hoe je een podium moet opstellen en hoe je samenwerkt in een groep. Eerst werd ik een beetje meegesleurd door vrienden om mij als geintereseerd te zetten voor IFR. Maar na 2, 3 vergaderingen begon het mij toch wel te boeien en zeker na eens samen te zitten met Lola stond mijn beslissing vast. Wat mij ook echt heel hard motiveerde is de verhalen van mijn papa en nonkel die vroeger allebei hebben meegedaan aan IFR en dat het toen een pak groter was dan nu en er veel meer mensen naartoe gingen. Vroeger waren er ook veel meer prijzen te winnen (bv. de beste drummer kreeg een cado bon of bv een publieksprijs). Dus volgend jaar hoop ik om samen met mijn groep IFR terug een beetje populairder te maken bij mijn mede-studenten.

Welke bijdrage zal jouw werkgroep en haar verwezenlijkingen leveren binnen de werking van LBK?

Het organiseren van de IFR wedstrijd spreekt voor zich. Het grootste deel van onze tijd gaan we dan ook daarin steken. Maar daarnaast gaan we proberen om ook nog een paar evenementjes te organiseren in de baarr of Gnorgl. Dit ga ik met de werkgroep bespreken in het begin van het jaar en gaan we samen als groep brainstormen over de verschillende ideetjes. Ook werken wij heel nauw samen met VTK, deze samenwerking verliep vorig jaar heel goed en we gaan proberen deze goede samenwerking samen te zetten.

Hoe zie je de samenwerking met je team?

Ik ga zo vroeg mogelijk in het jaar met mijn werkgroep proberen samen te zitten zodat iedereen elkaar leert kennen. Dit jaar zijn de taken verdeeld onder de leden van de werkgroep en dit verliep naar mijn mening redelijk goed. Deze rolverdeling gaat gedaan worden met heel de IFR werkgroep, dus inclusief VTK cultuur. Sommige functies waren al wat meer werk dan de andere, en aangezien niet iedereen in de werkgroep evenveel tijd zal hebben ga ik zo proberen iedereen een gepaste functie te geven.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Onthaalverantwoordelijke - Stan Van Campenhout

Leden van de werkgroep

Dries Eerdekens, Eve Ivens, Jens De Geyter, Lina Verheyen, Lowie Bruyninckx, Mats Laenens, Too De Smet, Vera Van Dycke, Warre Callewaert, Yarne Borghijs

Motivatie

De overgang van het middelbaar is voor veel studenten een hele stap, wanneer je dit combineert met een nieuwe stad, nieuwe mensen en voor vele op kot gaan, kan dit heel overweldigend zijn. Dit was voor mij zeer zeker het geval, aangezien ik niet de ideale thuissituatie heb wilde ik graag een nieuw en zelfstandig leven beginnen in Leuven. Ik kende echter bijna niemand in Leuven en ik kende de stad ook helemaal niet. Het onthaalteam zorgde er vanaf het onthaalweekend direct voor dat ik mij helemaal thuis voelde op de faculteit en in LBK. Vanaf dan is LBK een beetje een tweede familie geworden waar ik heel veel goede vrienden aan heb overgehouden. Het zou een eer zijn om dit ook voor de nieuwe eerstejaars te kunnen doen. Ik wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk eerstejaars zich welkom voelen in Leuven en in onze prachtige kring omdat ik als de beste weet wat het kan betekenen. Dit geldt echter niet alleen voor eerstejaars maar voor alle bio-ingenieursstudenten die nieuw zijn in Leuven, dus zeker ook voor diegenen die uit Antwerpen en Kortrijk komen. Als onthaalverantwoordelijke zou ik de uitgelezen persoon zijn om activiteiten te organiseren en te coördineren om voor zoveel mogelijk studenten te doen wat mijn onthaal voor mij heeft gedaan.

Welke bijdrage zal jouw werkgroep en haar verwezenlijkingen leveren binnen de werking van LBK?

De allerbelangrijkste taak van de werkgroep onthaal is in mijn mening ervoor zorgen dat zoveel mogelijk nieuwe studenten zich veilig en welkom voelen in Leuven, in onze kring en op onze faculteit. Daarnaast is het ook heel belangrijk om zoveel mogelijk mensen te laten zien hoe fijn en belonend het is om in ons presidium te zitten. Dit in de hoop dat ze zelf deel zouden worden van ons fantastisch team. Zonder instroom van nieuwe studenten kan LBK natuurlijk niet blijven bestaan en daarom is ook dat een heel belangrijk deel van ons takenpakket. Daarnaast zullen wij als onthaalteam ook ons best doen om de eerstejaars te ondersteunen op academisch vlak, met activiteiten zoals SOS blok, bib sessies en meer hopen wij ervoor te zorgen dat ze ook op dat vlak goed ondersteund worden. De studenten uit Kortrijk en Antwerpen mogen natuurlijk niet vergeten worden, ook voor hun zullen we specifieke activiteiten organiseren waar ze Leuvense studenten kunnen ontmoeten zodat we ook hun kunnen betrekken bij LBK en het Leuvense studentenleven. Dit kunnen we doen door bijvoorbeeld een cantus te organiseren die deels op hun manier en deels op de Leuvense manier gedaan wordt. Het doel van onthaal is dus om alle Bio-ingenieursstudenten die nieuw zijn in Leuven te ontvangen en te ondersteunen op elk vlak en te trachten om zoveel mogelijk van hun te betrekken in ons presidium.

Hoe zie je de samenwerking met je team?

Als verantwoordelijke heb ik natuurlijk de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat elk evenement en alle activiteiten goed lopen en dat alles in orde komt. Ik draag de eindverantwoordelijkheid. Dat gezegd zijnde is het wel belangrijk om te begrijpen dat ik natuurlijk niet alles zelf kan doen en dat ik het werk ga moeten verdelen. Ik heb een onthaalteam van voorlopig 10 gemotiveerde en heel capabele mensen. Jammer genoeg is er in mijn jaar niet veel motivatie om in een werkgroep te gaan en het is ook daardoor dat we op dit moment nog maar met 10 zijn. Hopelijk kunnen we tijdens de reclameweek nog een paar mensen overtuigen. Ik vertrouw deze 10 personen echter helemaal met de verantwoordelijkheid om zelf activiteiten te organiseren en om hun input en hun mening te geven over de andere activiteiten. Ik verwacht van elk lid van de werkgroep om aanwezig te zijn op zoveel mogelijk activiteiten en ook is het de bedoeling dat er elke middag een groepje onthaalleden aanwezig is in de Baarr. De werkgroep onthaal is een werkgroep waar veel tijd in kruipt dus is het heel belangrijk dat we een hecht team vormen en dat is ook een belangrijk deel van mijn takenpakket. Door middel van teambuildings en genoeg inspraak van iedereen hoop ik dat mijn team een hechte groep zal vormen.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Revueverantwoordelijke - Ruben De Waegenaere

Leden van de werkgroep

Kobe Dierckx, Jean-Gabrielle Couvreur, Samuel Cals, An-Fa Cleynhens, Ilay Sisdag

Motivatie

Al vanaf het eerste jaar Bio-ingenieur ben ik enorm fan van het concept ‘Revue’, ik heb dan ook al elke editie bijgewoond. Afgelopen jaar heb ik de werkgroep reeds ondersteund waardoor ik een duidelijk beeld heb van het takenpakket. Verder heb ik een ruime achtergrond in grafisch design, camerawerk en montage, zaken die zeker van pas zullen komen. In theater schrijven ben ik minder thuis, maar al doende leert men! Na twee jaar takverantwoordelijke bij de scouts weet ik wat het is om eindverantwoordelijke te zijn. Zaken als mensen aansturen, vergaderingen houden, deadlines stellen en respecteren, externen contacteren en evenementen op poten zetten zijn voor mij bekend terein. De verantwoordelijkheid van de revue op mij nemen zie ik dan ook als een kans om mezelf verder te ontplooien en me verder te integreren binnen LBK.

Welke bijdrage zal jouw werkgroep en haar verwezenlijkingen leveren binnen de werking van LBK?

Wij zetten natuurlijk het leukste evenement van het hele jaar op poten! Wat de revue zo mooi maakt is dat heel de faculteit er samenkomt voor een ludieke avond. Van eerstejaars- tot masterstudenten tot onze proffen en zelfs de decaan! Dat is waarom een massale opkomst zo belangrijk is! Naar volgend jaar toe zal, naast het schrijven van een goed script, ook veel worden ingezet op promotie. Acteren brengt mensen samen. Door de sfeer en het enthousiasme bij zowel acteurs als werkgroepleden hoog te houden ontstaat er een hechte groep, wat zich ook uitstraalt op het podium.

Hoe zie je de samenwerking met je team?

Een goede en duidelijke takenverdeling zodat iedereen weet wat er van hem/haar verwacht wordt. Voor de rest niet teveel verplichtingen, zolang het uiteindelijk gebeurt doet iedereen zijn werk wanneer hij/zij wilt. Daarnaast is het belangrijk om van vele kanten input te krijgen – de creativiteit van zoveel mogelijk mensen bundelen om een zo goed mogelijk script en decor te bekomen. Dat begint bij een ruim aantal werkgroepleden. Daarmee ontstaat er eveneens een lagere individuele werkdruk. Ook de input van de actuers op het script is zeer belangrijk. Door optijd acteurs vast te leggen kunnen ze mee het script sturen.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja