Motivatieformulier C: Verantwoordelijken zonder Werkgroep

Home E Motivatieformulier C

Motivatieformulier C: Verantwoordelijken zonder Werkgroep

Opkomend Baarr Financieelverantwoordelijke - Ward Frederickx

Motivatie

Het eerste jaar in Leuven was dankzij LBK meteen thuis voor mij. Tijdens het onthaalweekend heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt, waar ik nog steeds dankbaar voor ben. Tot het einde van mijn tweede jaar heb ik voornamelijk van de leuke feestjes en handige examentips genoten. Dit jaar heb ik besloten me aan te sluiten bij het onthaal, en pas toen besefte ik echt hoe hecht de kring van LBK is. Daarom wilde ik graag mijn steentje bijdragen, gezien alles wat ik van LBK heb gekregen. Deze functie sprak me aan omdat ik altijd al interesse heb gehad in financiën. Voor mijn universiteitsperiode werkte ik twee jaar lang in een jeugdhuis, waar ik samen met vrienden de financiële kant behandelde. Dit was weliswaar eenvoudiger, maar ik sta altijd open om bij te leren. Bovendien vind ik het leuk om achter de toog te staan.

Hoe zie jij de samenwerking met je mede-verantwoordelijken?

In onze functies binnen de baarr zullen we als een geheel moeten samenwerken, ondanks dat er vier afzonderlijke functies zijn. Bij elk evenement zullen we shifters nodig hebben, begrotingen moeten opstellen en iemand om het overzicht te behouden. Een goede samenwerking is dus cruciaal om het beste uit de baarr te halen. Regelmatig zullen er vergaderingen plaatsvinden om feedback te geven en te bespreken welke evenementen haalbaar zijn en hoe we ermee om moeten gaan. Daarnaast is het delen van alle ideeën belangrijk, hoe klein ze ook lijken. Voor de wekelijkse werking is het essentieel dat we elkaars functies begrijpen. Dit zal de samenwerking bevorderen, zolang we transparant blijven en elkaar op de hoogte houden. Zo kunnen we elkaar ondersteunen in geval van afwezigheid of ziekte, in plaats van in paniek te raken en anderen te overbelasten die net hun rust nodig hebben.

Hoe zal jij je functie uitvoeren en hoe zal deze zorgen voor een optimale bijdrage binnen de werkgroep?

Mijn aanpak binnen deze functie zal zich voornamelijk richten op het behouden van een overzicht en het transparant blijven. Als elk teamlid een goed idee heeft van waar we naartoe willen, zullen er ook meer ideeën ontstaan waar we verder mee kunnen werken. Dit is met name belangrijk voor nieuwe ideeën met betrekking tot ons grootste evenement, “Chouffe en bitterballen”. Ook ben ik redelijk creatief en zou ik graag de inrichting van de baarr op een financieel haalbare manier willen aanpakken. Als verantwoordelijke zal ik waarschijnlijk veel shifts achter de bar draaien. Hoewel ik nog geen ervaring heb met tappen in onze baarr, heb ik wel ervaring met het bedienen op evenementen buiten LBK. Ik genoot altijd van mijn werk en het plezier om medestudenten te helpen en hen van drankjes en snacks te voorzien. Tot slot is het financiële aspect van de bar het belangrijkst. Mijn voorgangers hebben al veel structuur aangebracht door alle gegevens in mooie Excel-bestanden te gieten, waar ik volgend jaar ook aan wil werken. Ik zal ook moeten kijken naar de prijzen om ze zo laag mogelijk te houden, terwijl de baarr toch financieel rendabel blijft. Dit zal voornamelijk gebeuren door middel van begrotingen, promoties en natuurlijk de verkoop van véél drankjes.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Baarr Operationeelverantwoordelijke - Arnoud Huybrechts

Motivatie

Ik kom al sinds men eerste jaar in de Baarr en met de jaren ben ik hier meer en meer terug te vinden. Zeker nu in mijn 3de jaar aan de universiteit is dit een plaats die niet meer weg te denken is uit men leven. De vele chill/schimmel namiddagen en de intense kickerpotjes hebben er voor gezorgd dat dit een 2de thuis is. Sinds dit jaar ben ik ook meer in aanraking gekomen met LBK doordat veel van mijn vrienden in de werkgroep onthaal zaten. Deze mensen hebben mij als plus onthaal meegetrokken naar al hun vergaderingen, onthaal en niet onthaal evenementen en hierdoor heb ik de LBK kriebels echt te pakken gekregen. Doordat ik zoveel plezier heb gehaald uit al deze evenementen en uit de Baarr ben ik gemotiveerd geraakt om me in te zetten voor LBK. Ik wil ook iets teruggeven aan LBK voor al deze geweldige momenten. Doordat ik de Baarr al goed ken en hier veel ben, leek dit de perfecte werkgroep om me bij aan te sluiten. De reden dat ik voor operationeel wil opkomen is omdat het me interessant lijkt om mee de Baarr en de werkgroep in goede banen te laten leiden. Ik heb hier nog niet veel ervaring mee, maar ik denk dat ik veel kan bijleren en mijn mede-verantwoordelijken mij hier goed bij kunnen helpen.

Hoe zie jij de samenwerking met je mede-verantwoordelijken?

Het lijkt me belangrijk dat we goed samenwerken en elkaar op de hoogte houden over onze eigen taken en problemen. Hierdoor kunnen we raad geven en vragen stellen aan elkaar. Verder is het ook belangrijk om op regelmatige basis te vergaderen om de algemene werking van de Baarr optimaal te houden, financieel op de hoogte te zijn hoe we er voor staan, om ideeën en evenementen te bespreken en evalueren. Hierdoor kunnen we er ook voor zorgen dat we als een team op 1 lijn zitten. Ik zou zelf ook graag op de hoogte zijn van wat mijn mede-verantwoordelijke hun taken zijn en hoe die worden uitgevoerd hierdoor kunnen we elkaar alleen maar beter helpen. Een van de belangrijkste taken van alle verantwoordelijke is om ons team gemotiveerd te houden. Want zonder ons team kunnen we geen Baarr hebben.

Hoe zal jij je functie uitvoeren en hoe zal deze zorgen voor een optimale bijdrage binnen de werkgroep?

Het is mijn taak om er voor te zorgen dat de dagelijkse gang van zaken in de Baarr vlot verlopen. Daarom ga ik er voor zorgen dat de shiftenlijsten tijdig worden gemaakt en online komen te staan. Hierdoor kunnen de tappers dit op tijd invullen en inplannen in hun week planning. De shiften die niet opgevuld zijn of als er een tapper afwezig is door ziekte of een andere reden zullen door mij en de mede-verantwoordelijke worden opgevuld. De stock zal ook op regelmatige basis geteld worden, zodat deze tijdig kan aangevuld worden. Er zal ook een tapperscursus georganiseerd worden in het begin van het academiejaar voor de tappers en verantwoordelijke. Verder is het ook mijn taak om onze tappers gemotiveerd te houden. Zelf ga ik natuurlijk ook tappen. Ik heb hier nog niet veel ervaring mee, maar ik ben gemotiveerd en heb het vertrouwen dat ik snel bijleer.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Baarr Evenementenverantwoordelijke - Dries Eerdekens

Motivatie

Door mijn 2 jaar ervaring als jaarpresidium heb ik ontdekt dat ik het organisatorische aspect hiervan het leukste vind. Ik denk dat Baarr evenementen verantwoordelijke perfect is om op grotere schaal en vaker evenementen te kunnen organiseren en hier super veel van bij te leren. Daarnaast kom je ook in contact met veel mensen binnen LBK die de Baarr gebruiken voor hun evenementen of gewoon tijdens het tappen in de Baarr wat heel fijn is. Ik ga zelf ook vaak middageten, chillen en studeren in de Baarr dus ik hoop dat ik er mijn tweede thuis van kan maken volgend jaar en zelf kan bijdragen aan de gezelligheid en populariteit van de Baarr.

Hoe zie jij de samenwerking met je mede-verantwoordelijken?

Voor de meeste evenementen hebben we alle 4 onze taken om uit te voeren zodat deze tot een goed einde komen dus het is belangrijk dat iedereen weet wat hij moet doen en dat de rest ook weet hoe het staat met de zaken waar de andere verantwoordelijken mee bezig zijn zoals de financiën, de stock, wat er al besteld is, etc. Bijvoorbeeld om mensen naar een evenement te lokken zijn er promo’s nodig die in samenspraak met de Baarrbaas en financieel verantwoordelijke geregeld moeten worden. De promo’s zijn ook afhankelijk van de stock, wat de operationeel verantwoordelijke bijhoudt. Ik ken de andere verantwoordelijken nog niet zo goed maar dat zal wel snel genoeg komen als we samen wekelijks vergaderen en veel samen moeten werken. Mijn eerste indruk is wel dat het alle drie toppers zijn. Ik denk dat we alle 4 ook super super gemotiveerd zijn dus volgend jaar komt helemaal goed.

Hoe zal jij je functie uitvoeren en hoe zal deze zorgen voor een optimale bijdrage binnen de werkgroep?

Ik zou graag tijdens de zomer de kalender van het eerste semester met de Baarr-evenementen al zo goed als af hebben en tijdens het eerste semester die van het tweede semester. Hierdoor is de werkgroep op de hoogte van alle activiteiten en is dit direct duidelijk. Er kan ook al een deel van Chouffe en Bitterballen geregeld worden tijdens de zomer zodat de werklast tijdens het jaar minder zwaar is. Nog een voordeel hiervan is dat de aanvragen voor verhuur direct beantwoord kunnen worden en dit geen gedoe is om te weten welke dagen nog vrij zijn. Hiernaast valt sociale media ook onder mijn takenpakket, dit is volgens mij heel belangrijk want het is moeilijk om de werkgroepleden gemotiveerd te houden als de Baarr niet aantrekkelijk genoeg is.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Gnorgl Financieelverantwoordelijke - Mander Van Roy

Motivatie

Sinds dit jaar ben ik meer betrokken geraakt bij LBK, zo heb ik mij bijvoorbeeld aangesloten bij het presidium (werkgroep Cultuur). Op die manier heb ik gemerkt hoe een aangename groep mensen LBK vormt, een groep waarin ik volgend jaar dan ook éxtra mijn steentje zou willen bijdragen als financieel verantwoordelijke van de Gnorgl. Wat mij in de eerste plaats motiveert is dat ik volgend jaar terecht zou komen in een gemotiveerde groep van leden van het Dagelijks Bestuur en (onder)verantwoordelijken, en daarin dan ook een belangrijke schakel zou kunnen vormen in de dagelijkse én toekomstige werking van LBK. De opkomende kiesploeg bestaat uit heel geëngageerde en ambitieuze personen. Ik ben ervan overtuigd dat dit ervoor zorgt dat iedereen elkaar sterk motiveert en ieder ertoe drijft het beste van zichzelf te geven. Daarnaast engageer ik mezelf in het algemeen graag. Zo was ik bijvoorbeeld in het secundair meerdere jaren bestuurslid van de leerlingenraad en zat ik mee in de organisatie van ons eindejaarsbal. Daar heb ik dan ook al ervaring opgedaan in het samenwerken in een groep in functie van een groter doel en, het zij op veel kleinere schaal, in het omgaan met financiële middelen. Verder ben ik graag bezig met financiën, hetgeen ik overigens een vrij essentieel gegeven acht te zijn voor een financieel verantwoordelijke. Zo vond ik het altijd fijn om mee te werken aan de begrotingen voor Cultuur. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd ook graag bezig met aandelen en beleggen. Het zou mij dan ook veel plezier doen veel bij te leren over én veel bij te kunnen dragen aan het beheer van financiën in het kader van onze Gnorgl.

Hoe zie jij de samenwerking met je mede-verantwoordelijken?

Ik ben ervan overtuigd dat een fijne en efficiënte samenwerking met de Gnorglbaas, de operationeel verantwoordelijke en de evenementen verantwoordelijke essentieel is voor een goede werking van de Gnorgl. In die samenwerking zie ik mezelf als financieel verantwoordelijke een eerder ondersteunende (doch actieve) functie uitvoeren, op zo’n manier dat de mede-verantwoordelijken hun functie optimaal kunnen uitvoeren. Zo zie ik mijn functie in de samenwerking met mijn mede-verantwoordelijken vooral erin budgettering te voorzien voor aankopen/voorgestelde grotere evenementen, en algemeen in het helpen bij het maken van beslissingen omtrent uitgaven.

Hoe zal jij je functie uitvoeren en hoe zal deze zorgen voor een optimale bijdrage binnen de werkgroep?

Ik wil dagelijks de kassa tellen etc., en dagelijks bijhouden welke omzet gerealiseerd werd bij wat voor type avond (i.e. een eerder rustige avond, een groter evenement, …). Ik ben ervan overtuigd dat dit voor een grote bijdrage kan zorgen binnen de werkgroep, zeker met oog op de toekomst, omdat dit voor betere inschattingen van verkopen kan zorgen, en zo dus ook voor meer probate beslissingen qua toekomstige aankopen etc. en uiteindelijk een grotere omzet. Ik ben er overigens van overtuigd dat flexibel en beschikbaar zijn belangrijke troeven zijn als (mede-)verantwoordelijke in de Gnorgl, dus dat zijn dan ook 2 zaken die ik zo veel mogelijk zal proberen te zijn, met oog op een optimale werking en efficiëntie binnen de werkgroep. Daarnaast zou ik mij volgend academiejaar graag bezighouden met het uitdenken van systemen, en automatisaties van die systemen én bestaande systemen in de Gnorgl, met als doel alles efficiënter te kunnen laten verlopen en de werkgroepleden te ontdoen van onnodige ballast. Lucas heeft zich afgelopen academiejaar al geëngageerd om een beter poefsysteem te ontwikkelen, dit systeem zou ik bijvoorbeeld volgend jaar verder willen optimaliseren. Daarnaast zou ik volgend academiejaar ook graag, in samenwerking met mijn mede-verantwoordelijken en de (vice-)penning, de gekende (financiële) problemen in de Gnorgl aanpakken en hiervoor met oplossingen te proberen te komen.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Gnorgl Operationeelverantwoordelijke - Nicolas Van der Elst

Motivatie

Ik ben nog niet zo lang lid bij LBK maar heb in die tijd heel veel mensen leren kennen die zich inzetten voor werkgroepen en functies binnen LBK. Ik hoor die mensen praten met passie over hun werk dat ze verrichten en daarom wil ik nu ook mijn steentje bijdragen aan deze studentenvereniging. In het eerste semester had ik een paar vrienden gemaakt die tapper waren in de Gnorgl en zo ben ik ook begonnen als tapper in het tweede semester. Het is een hele leuke werkgroep aangezien je heel veel moet samenwerken met elkaar waardoor je hechte banden creëert. Nu ik al een beetje heb geproefd van de werking in team Gnorgl wil ik graag een stapje verder zetten en meer verantwoordelijkheid opnemen. Ik denk dat deze functie een goed begin is om dan later een belangrijkere functie op te pakken.

Hoe zie jij de samenwerking met je mede-verantwoordelijken?

Als operationeel verantwoordelijk heb ik mijn eigen takenpakket maar uiteindelijk moet ik samen met de andere verantwoordelijke functies de werking van de gnorgl verbeteren. Ik kan eventueel meer verantwoordelijkheden op mij pakken en andere mensen helpen met hun taken. Ik denk dat we een goede en zeker ook verantwoordelijke groep zijn dus ik verwacht weinig problemen in de samenwerking met de anderen

Hoe zal jij je functie uitvoeren en hoe zal deze zorgen voor een optimale bijdrage binnen de werkgroep?

Ik ga een groep aanmaken op messenger en facebook om te communiceren met de werkgroep. Ik ga zoals dit jaar werken met een alibi lijst voor de tappers maar ga wel zoeken naar verbeteringen of alternatieven om de werking te bevorderen. Ook zal ik mij bezig houden met algemene taken die gedaan moeten worden en mogelijks andere helpen met hun taken.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja

Opkomend Gnorgl Evenementenverantwoordelijke - Michiel Gifford

Motivatie

Het organiseren van evenementen heeft altijd al mijn interesse gewekt. Mijn vader organiseerde vroeger feestjes, en ik hielp altijd graag mee. Die ervaring heeft me aangemoedigd om zelf evenementen te organiseren, en nu krijg ik de kans om dit te doen bij G. Ik kijk er enorm naar uit en ben ongelooflijk gemotiveerd om er het beste van te maken. Ik sta te popelen om me voor elk evenement volledig in te zetten. Ik ben ook niet bang om out of the box te denken en met de gekste ideeën te komen. Ik geloof echt dat we als team in staat zijn om deze ideeën te realiseren.

Hoe zie jij de samenwerking met je mede-verantwoordelijken?

Ik kijk er ontzettend naar uit om samen te werken met ons team en onze band nog sterker te maken. Met de meeste teamleden ben ik al goede vrienden, en ik ben ervan overtuigd dat dit zal bijdragen aan een nog betere samenwerking. Als team zijn we ontzettend gemotiveerd om de lat hoger te leggen voor G. Het organiseren van evenementen is echt een teaminspanning. Het vereist een nauwgezette blik op financiën en ervoor zorgen dat onze evenementen geen overlast veroorzaken. Daarom is samenwerking zo cruciaal. We zijn allemaal toegewijd om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en dat onze evenementen een succes worden.

Hoe zal jij je functie uitvoeren en hoe zal deze zorgen voor een optimale bijdrage binnen de werkgroep?

Als ik mijn functie uitvoer, zal ik mijn energie en kennis inzetten om de werkgroep naar een hoger niveau te tillen. Ik zal actief deelnemen aan brainstormsessies en ideeëngeneratie om innovatieve en creatieve concepten te ontwikkelen voor onze evenementen. Mijn sterke punten liggen in het out-of-the-box denken en het vinden van oplossingen voor uitdagingen. Daarnaast zal ik nauw samenwerken met andere teamleden, waarbij ik opensta voor feedback en suggesties.

Heb je het kiesreglement gelezen en stem je hiermee in?

Ja