Overzicht van de week

Welkom op de website voor de Leuvense studenten bio-ingenieurswetenschappen.

Hier vind je alles terug over de werking van onze kring LBK, updates, activiteiten, info,... . Wil je steeds op de hoogte zijn van nieuwigheden? Hou dan onze Facebookpagina, Instagram en Snapchat (LBK_Leuven) in het oog!

Humus 20: Humus 7

 

Vorige edities zijn terug te vinden in ons archief.

Survival of the Student

 Survival of the student zal dit jaar het een geweldige editie worden met nieuwe obstakels. Dit jaar zijn de Suvival of the students voor de paasvakantie, nl. 3 april!

Vorig jaar liepen we lekker in het zonnetje en was wat water af en toe zeker welkom. Zal het zonnetje dit jaar ook voor ons schijnen? 

Aangezien de plaatsen beperkt zijn in de LBK wave, kan je best snel zijn!

 

INFO: 

Je betaald 10 euro pp (16 euro indien je geen student bent) 

De LBK wave is om 18u10 stipt (3 april). Indien je wel super graag wil meedoen maar niet op dit tijdstip kan, kan je binnenkort nog altijd bij de gewone inschrijvingen ven LOKO inschrijven.

In het bezit zijn ven een sportkaart is verplicht.

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

Parkour

Parkour is onze volgende sport in de kijker, iedereen heeft er al van gehoord maar toch is het nog geen echte standaard sport. Daarom nodigt sport je uit om je grenzen te verleggen en je angsten van plinten en salto’s aan de kant te zetten voor een geweldige ervaring! 

Dinsdag 26 maart om 21u tot 22u is de initiatie. Schrijf je hier snel in!

 

PS: Sportkaart is verplicht!

(sportkaart voor 1 dag kost 5 euro aan de balie)

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

ERM case study

Dear LBK students,

Are you a Master student Bio Engineering and ready to kick-start your career?

Do you want to experience how your skills can make a difference within the ERM Asset Management team?

On April 2nd from 14:00-16:00 we will open our doors for max. 10 students to participate in a case study!

Would you like to join? Let us know what master year you're in, describe in one sentence what you are looking for in a job after you graduation and submit your CV when registering or by sending it to verantwoordelijke.bedrijvenrelaties@lbk.be.

10 candidates will be selected and invited to our ERM Brussels office. Train tickets from Leuven to Brussels will be provided.

See you soon!
ERM

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

Humus 19: Humus 6

 

Vorige edities zijn terug te vinden in ons archief.

Kickertoernooi

Dit is de inschrijvingslink voor het kickertoernooi. De inkom is 3 euro per persoon.

Tot dan!

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

Cantores Cantus

Tijd om je cantus-repertoire uit te breiden met wat nieuwe schijven, want de Cantores Lovaniensis zakken af naar de Baarr voor een cantus van niveau!

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

De inschrijvingslink voor het presidium.

Vrienden- en familiecantus

@De Moete

Deuren 20h

Io Vivat 20h30

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

De inschrijvingslink voor het presidium.

Eerstejaars Temptation duocantus - Medica x LBK

Temptationnnnn...

Onthaal van LBK en ejw Medica presenteert u de enige echte  TEMPTATION DUOCANTUS 

️ "What’s up, kleurplaat?" ️
Heb je altijd al een zwak gehad voor die dokters? Of heb je al eeuwenlang een crush op een charmante bio-ingenieur?
 “Ik ben Jill, en ik krijg altijd wat ik wil” 
Of je nu de temptation moet weerstaan of een rasechte verleider bent: grijp je kans en kom naar dé eerstejaarsactiviteit van het jaar!
 "No girls allowed, unless Deborah Leemans"
Het belooft een zeer hete cantus te worden waar de verleiders van LBK en Medica hun uiterst best zullen doen om relaties te doen sneuvelen en hartjes te breken.

 "Kennen jullie klimop?"
@Waaiberg
Deuren: 20h00
Io Vivat: 20h30
 

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

De inschrijvingslink voor het presidium.

Humus 18: Humus 5

 

Vorige edities zijn terug te vinden in ons archief.

3de bac Harry Potter cantus

Goedendag tovenaars, heksen en dreuzels,

Het is tijd voor een betoverende derde bac cantus waar naast het engelengezang er ook voldoende boterbier aanwezig zal zijn.

Kom zeker verkleed als heks of tovenaar en een beloning zal op jullie wachten!
De inschrijvingslink voor deze onvergetelijke cantus zal maandag 11 maart om 19u op de site verschijnen. De cantus zal slechts 10 Euro kosten.

Zondag 17 maart @De Baarr
Deuren: 21.00u
Io Vivat: 21.u30

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

De inschrijvingslink voor het presidium.

Pop poll 2019

Joepie het is weer tijd voor de pop poll!!! Voor degenen die deze niet kennen (whut???), dit is dus een poll die je kan invullen waarin verschillende vragen gesteld worden. Deze vragen gaan echt over vanalles en de resultaten die eruit komen zijn gewoon super leuk! Zeker invullen dus (gaat via de volgende link: https://www.landbouwkring.be/nl/questions/poppoll2019/)! De resultaten komen in de volgende floreat. 

xxxxx Team Communicatie

Halftimeweekend

Beste allerleukste halftimers, het is alweer tijd voor dat geweldige weekend van het jaar: Het halftimeweekend! Een beetje verlaat maar daarom niet minder leuk! Het weekend zal doorgaan van 29 maart tot 31 maart,

We verblijven in de Melkweg gelegen te Opitter, Bergstraat 19 in het gezellige Limburg. Het is met het openbaar vervoer niet het allerbeste bereikbaar dus probeer een auto te regelen en je vriendjes mee te nemen! De prijs bedraagt een luttele 35 Euro en hiervoor krijg je een slaapplaats, eten, een cantus en nog wat verfrissende drankjes. Het belooft alsinds een onvergetelijk weekend te worden dat je NIET kan missen.

Mocht je slechts 1 dagje kunnen komen of je hebt nog vragen stuur dan een mail naar onthaal.verantwoordelijke@lbk.be

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

Mannencantus - Turbo Turbo

Deuren: 20:00

Io Vivat: 20:30

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

De inschrijvingslink voor het presidium.

Vrouwencantus - Rainbow's end

Deuren: 20:00

Io vivat: 20:30

 

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

De inschrijvingslink voor het presidium.

CV indienen

[2de master- en doctoraatstudenten]

Tot en met 6 januari kunnen jullie online jullie CV indienen door enkele korte vraagjes te beantwoorden. Deze komt dan in ons CV-boek terecht, dat wij verspreiden onder de bedrijven. Een ideale manier om al een beetje naambekendheid te maken, dus is alleen maar in jullie voordeel! Via onderstaande site kunnen jullie indienen door (rechtsboven) door te klikken:

https://www.biw.kuleuven.be/jobbeurs/

Het duurt niet lang en is heel nuttig, deel het dus zeker met al jullie vrienden!

Gouden Krijtjes

De verkiezingen voor de gouden krijtjes zijn geopend!

Welke prof heeft de meeste stijl, is het meest charismatisch en heeft de beste cursus? En niet te vergeten wie is de beste assistent?

Je stem uitbrengen kan hier

Op 17 mei tijdens Concerto zullen de gouden krijtjes dan plechtig overhandigd worden aan de winnaars.

xoxo Wonderwijs

Stemmingen

De stemmingen zijn geopend. Vanaf vandaag 9u tot donderdag 9u kan je stemmen voor de opkomende ploeg. Hier vind je de stemming

Verkiezingen 2018-2019

De laatste inschrijvingen lopen binnen alsook de laatste motivaties. Op de kiesshow 1 mei (doorgaande om 19u in de Pavo, Jules Vandenbemptlaan 2, 3001 Leuven) worden vragen gesteld aan de kandidaten over hun visie en motivatie. Vragen worden op voorhand opgesteld om de avond zelf aan de kandidaten voor te leggen. Indien jijzelf vragen hebt voor de kandidaten, graag deze nog dit weekend door te sturen naar neucom@landbouwkring.be. De kandidaten en hun motivatie vind je onderaan op deze pagina.

Verkiezingen presidium '18-'19

Beste studenten bio-ingenieurswetenschappen,

 

Het startschot van de kiesperiode is gegeven! Vanaf nu kunnen geïnteresseerden zich kandidaat stellen voor een functie in het presidium van LBK. Inschrijven kan hier, waar je een link naar het kiesformulier voor jouw functie/werkgroep zal vinden. Via deze pagina zullen ook alle studenten van onze faculteit jullie motivatie en antwoorden op de gestelde vragen kunnen lezen. 

 

De verkiezingen worden geleid door het Neutraal Comité. Indien u vragen hebt omtrent het verloop van de verkiezingen kan u ze contacteren op neucom@landbouwkring.be. Veel succes aan de opkomenden, dat de beste moge winnen!

Het Neutraal Comité:

Caroline Dierckx

Chloé Kockerols

Emily De Munck

Marjolein Dewaele

Michiel Schreurs

Niels De Brier

Sarah Michiels

Neutraal Comité LBK

De verkiezingen komen er aan en alvorens zal de opkomende ploeg activiteiten organiseren om jullie te overtuigen van hun capaciteiten en motivatie. Dit zal gebeuren onder het toeziend oog van het neutraal comité dat dit jaar zal bestaan uit:

Caroline Dierckx

Chloé Kockerols

Emily De Munck

Marjolein Dewaele

Michiel Schreurs

Niels De Brier

Sarah Michiels

 

Zij wensen alle kandidaten een leuke en eerlijke kiesperiode.

Bio-ingenieurs vinden steeds sneller werk

Woensdagavond werd in het journaal – verkeerdelijk en geheel onbedoeld – de indruk gewekt dat bio-ingenieurs geen werk vinden. Deze tekst is een reactie hierop en is opgesteld door de decanaten van de bio-ingenieursfaculteiten van KU Leuven en UGent. Een verhaal van semantiek, kort-door-de-bocht gaan en ongelukkig gekozen uitspraken…

 

De tewerkstelling van afgestudeerde bio-ingenieurs zit in stijgende lijn. In het afgelopen jaar was nog slechts 2,4% van de afgestudeerde bio-ingenieurs niet aan het werk, in vergelijking tot 6% drie jaar geleden.

 

Dat blijkt uit de tewerkstellingscijfers van VDAB en uit een bevraging van de Universiteit Gent bij de afgestudeerde bio-ingenieurs van de afgelopen vier jaar. “Deze cijfers liggen in dezelfde lijn als wat bleek uit een bevraging bij onze afgestudeerden: 76% van de afgestudeerde bio-ingenieurs was al binnen 3 maanden aan de slag op de arbeidsmarkt“, aldus Marc Van Meirvenne, decaan van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de UGent. “Binnen 6 maanden vond maar liefst 93% een job. En binnen 9 maanden hadden ze allemaal werk gevonden.”

 

Vraag bij bedrijven

 

Dat bio-ingenieurs gegeerd zijn op de arbeidsmarkt, blijkt ook uit de stijgende vraag bij bedrijven. Zij rekruteren steeds vroeger op het jaar, om hun vacatures op tijd te kunnen invullen met de meest getalenteerde studenten. “De jobsite van de VDAB bevat momenteel 325 open vacatures voor Bio-ingenieurs”, aldus Nadine Buys, decaan van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven.

 

Decaan Van Meirvenne (UGent): “Ieder jaar hebben veel studenten al rond de paasvakantie een contract op zak. Het wordt zelfs moeilijk om de vacatures aan de universiteit voor doctoraatsposities of assistentschappen nog in te vullen.”

 

Ook op de bedrijvendagen die de onderwijsinstellingen organiseren, merken ze deze stijgende vraag. Van Meirvenne: “Dit jaar hebben maar liefst dubbel zoveel bedrijven deelgenomen aan onze bio-ingenieurbedrijvendag. Elk bedrijf had meerdere vacatures klaarliggen voor bio-ingenieurs en industrieel ingenieurs in de levende materie.” Aan KU Leuven is men vorig jaar moeten uitwijken naar een grotere locatie omwille van het sterk toegenomen aantal geïnteresseerde bedrijven.

Veelzijdige opleiding

 

Dat bio-ingenieurs steeds sneller werk vinden, komt niet enkel door de heropleving van de economie.

 

Decaan Buys (KU Leuven): “De opleiding tot bio-ingenieur is een zeer veelzijdige opleiding. Studenten krijgen een brede wetenschappelijke basis én worden aangeleerd om problemen aan te pakken als ingenieur. Het is dat wat hen onderscheidt op de arbeidsmarkt.”

 

Volgens haar kennen we momenteel zelfs een hype in de bio-sector door de grote rol die deze speelt in tal van maatschappelijke uitdagingen.

 

Infodagen Bio-ingenieur

 

Wie wil studeren voor bio-ingenieur, komt op de infodagen alles over de opleiding te weten.

Universiteit Gent: zaterdag 10 maart

KU Leuven: zaterdag 17 maart