Overzicht van de week

Welkom op de website voor de Leuvense studenten bio-ingenieurswetenschappen.

Hier vind je alles terug over de werking van onze kring LBK, updates, activiteiten, info,... . Wil je steeds op de hoogte zijn van nieuwigheden? Hou dan onze Facebookpagina, Instagram en Snapchat (LBK_Leuven) in het oog!

Altran

Disney cantus

Hey eerste baccers, klaar voor de laatste en beste (en misschien wel de meest zatte) cantus van dit jaar? Schrijf je dan nu in. 

ps. deze cantus is exclusief voor de eerste bachelor bio-ingenieurs.

lots of love

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

De inschrijvingslink voor het presidium.

Zwanenzang

De thesis is afgerond en de laatste examens zijn aan de gang, onze vijf jaar in Leuven komen stilaan tot hun eind... Traditiegetrouw sluiten we af met de mooiste cantus van het jaar: de zwanenzang. Deze topper wordt voorgezeten door preses Hannes en vice Carlo uit ons eerste bac! Zij zullen ons terugvoeren naar het eerste jaar, toen we vol goede moed aan onze studies begonnen. Kom op zaterdag 30 juni naar de Baarr om nog éénmaal het glas te heffen en mee te zingen. Samen nemen we samen afscheid van onze prachtige studententijd en zeggen we elkaar vaarwel, vrienden voor het leven!

De cantus is open voor alle afstudeerders van 2018 en alle starters van 2013. Deuren 20u, io vivat 20u30.

 

PS: Inschrijven voor ons weekend is nog steeds mogelijk!

http://www.landbouwkring.be/nl/subscription/Fulltimeweekend2018/

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

De inschrijvingslink voor het presidium.

Humus 26: Humus 26

 

Vorige edities zijn terug te vinden in ons archief.

Humus 25: Humus 25

 

Vorige edities zijn terug te vinden in ons archief.

Gouden Krijtjes

De verkiezingen voor de gouden krijtjes zijn geopend!

Welke prof heeft de meeste stijl, is het meest charismatisch en heeft de beste cursus? En niet te vergeten wie is de beste assistent?

Je stem uitbrengen kan hier

Op 17 mei tijdens Concerto zullen de gouden krijtjes dan plechtig overhandigd worden aan de winnaars.

xoxo Wonderwijs

Humus 24: Humus 24

 

Vorige edities zijn terug te vinden in ons archief.

Zalando-cantus

Het einde van het semester begint te naderen... dit betekent nog een aantal keer superhard gaan!! Maar waar kunnen we dat nog doen? DE ZALANDO-CANTUS NATUURLIJK!! Kom nog een laatste keer zuipen met LBK, kom bieden op allerlei spullen en kom vooral nog een laatste keer jullie lievelingsliedjes luidkeels meezingen!

KAARTENOPHAAL: maandag 7 en dinsdag 8 mei van 12u30-13u30 in de Baarr! 
DEUREN: 20U 
IO VIVAT: 20U30

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

De inschrijvingslink voor het presidium.

Stemmingen

De stemmingen zijn geopend. Vanaf vandaag 9u tot donderdag 9u kan je stemmen voor de opkomende ploeg. Hier vind je de stemming

Zumba sessie 09/05

Wil jij graag deelnemen aan de laatste zumbasessie van dit academiejaar? Schrijf je dan snel in via deze link! 

De sessie gaat door op woensdag 09/05, vanaf 21 in UCLL unit 4. 

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

Verkiezingen 2018-2019

De laatste inschrijvingen lopen binnen alsook de laatste motivaties. Op de kiesshow 1 mei (doorgaande om 19u in de Pavo, Jules Vandenbemptlaan 2, 3001 Leuven) worden vragen gesteld aan de kandidaten over hun visie en motivatie. Vragen worden op voorhand opgesteld om de avond zelf aan de kandidaten voor te leggen. Indien jijzelf vragen hebt voor de kandidaten, graag deze nog dit weekend door te sturen naar neucom@landbouwkring.be. De kandidaten en hun motivatie vind je onderaan op deze pagina.

Fulltime weekend

Toekomstige ingenieurs, bij deze de inschrijvingslink voor het geweldige FULLTIME WEEKEND dat er met rasse schreden aankomt. 

Het zal niet zomaar een gewoon weekend worden. We voorzien speciale activiteiten en zeer lekker eten! 

Het weekend zal doorgaan van 2 tot 4 juli in Veurne. Exact begin- en einduur worden later nog meegedeeld. De prijs bedraagt €50 en omvat zowel de accomodatie, het eten en de drank en de verschillende activiteiten.

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

Grenzeloze cantus

Dinsdag 24/04 in de Baar

Deuren 20:00
Io vivat 20:30

Prijs: €5 bier/water

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

De inschrijvingslink voor het presidium.

Bedrijfsbezoek IDT

Inschrijving voor het bedrijfsbezoek op 4 mei van 10-12.30u. Het bedrijf dat we gaan bezoek is IDT. 

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

Bedrijfsbezoek Biocartis

Op 20 april wordt er een bedrijfsbezoek georganiseerd naar Biocartis. Dit gaat door van 9u-13u. Om op het bedrijf te geraken, is het aangewezen om met de auto hier naartoe te gaan, daarom wordt er bij de inschrijving gevraagd of je er met de auto kan geraken of niet. Indien dit niet lukt wordt er geregeld dat je met iemand kan meerijden. Tot dan!! 

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

G-Lockdown

Lockdown time! Tijd voor een tweede groep gevangenen voor de Gnorgl lockdown op donderdag 19 april. Escaperoom meets fakbar op deze speciale avond waar een groep ingeschreven mensen voor één nacht opgesloten wordt in de Gnorgl. Zonder tijdsbesef zullen ze puzzels moeten maken, raadsels moeten oplossen en vooral véél drank moeten opdrinken om de sleutel van de Gnorgl te verdienen en heelhuids (maar wel met een stuk in hun kraag) in hun bedjes te geraken! Doen jullie het beter dan groep 1?

Let the games begin and don’t forget the rules...

Leden alcohol/non-alcohol: €15/€6

Niet-leden alcohol/non-alcohol: €17/€8

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

Verkiezingen presidium '18-'19

Beste studenten bio-ingenieurswetenschappen,

 

Het startschot van de kiesperiode is gegeven! Vanaf nu kunnen geïnteresseerden zich kandidaat stellen voor een functie in het presidium van LBK. Inschrijven kan hier, waar je een link naar het kiesformulier voor jouw functie/werkgroep zal vinden. Via deze pagina zullen ook alle studenten van onze faculteit jullie motivatie en antwoorden op de gestelde vragen kunnen lezen. 

 

De verkiezingen worden geleid door het Neutraal Comité. Indien u vragen hebt omtrent het verloop van de verkiezingen kan u ze contacteren op neucom@landbouwkring.be. Veel succes aan de opkomenden, dat de beste moge winnen!

Het Neutraal Comité:

Caroline Dierckx

Chloé Kockerols

Emily De Munck

Marjolein Dewaele

Michiel Schreurs

Niels De Brier

Sarah Michiels

Neutraal Comité LBK

De verkiezingen komen er aan en alvorens zal de opkomende ploeg activiteiten organiseren om jullie te overtuigen van hun capaciteiten en motivatie. Dit zal gebeuren onder het toeziend oog van het neutraal comité dat dit jaar zal bestaan uit:

Caroline Dierckx

Chloé Kockerols

Emily De Munck

Marjolein Dewaele

Michiel Schreurs

Niels De Brier

Sarah Michiels

 

Zij wensen alle kandidaten een leuke en eerlijke kiesperiode.

Think Abroad Cantus

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

De inschrijvingslink voor het presidium.

Mannencantus: Safaricantus

Dag mannen, dit is de inschrijvingslink voor de mannencantus. Deze zal doorgaan op woensdag 14/03 in de Baarr. Kaarten kunnen dinsdag opgehaald worden in de Baarr tussen 12u00 en 14u00.

Deuren: 20u00
Io vivat: 20u30

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

De inschrijvingslink voor het presidium.

Vrouwencantus: Into the wild cantus

aalloooo dit is de inschrijvingslink voor de wijvencantus. Deze zal doorgaan op dinsdag 13/03 in de Baarr. Kaarten ophalen kan dinsdagmiddag in de Baarr tussen 12u00 en 14u00

Deuren: 20u00
Io vivat: 20u30

 

Inschrijvingslink is nu beschikbaar.

De inschrijvingslink voor het presidium.

Bio-ingenieurs vinden steeds sneller werk

Woensdagavond werd in het journaal – verkeerdelijk en geheel onbedoeld – de indruk gewekt dat bio-ingenieurs geen werk vinden. Deze tekst is een reactie hierop en is opgesteld door de decanaten van de bio-ingenieursfaculteiten van KU Leuven en UGent. Een verhaal van semantiek, kort-door-de-bocht gaan en ongelukkig gekozen uitspraken…

 

De tewerkstelling van afgestudeerde bio-ingenieurs zit in stijgende lijn. In het afgelopen jaar was nog slechts 2,4% van de afgestudeerde bio-ingenieurs niet aan het werk, in vergelijking tot 6% drie jaar geleden.

 

Dat blijkt uit de tewerkstellingscijfers van VDAB en uit een bevraging van de Universiteit Gent bij de afgestudeerde bio-ingenieurs van de afgelopen vier jaar. “Deze cijfers liggen in dezelfde lijn als wat bleek uit een bevraging bij onze afgestudeerden: 76% van de afgestudeerde bio-ingenieurs was al binnen 3 maanden aan de slag op de arbeidsmarkt“, aldus Marc Van Meirvenne, decaan van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de UGent. “Binnen 6 maanden vond maar liefst 93% een job. En binnen 9 maanden hadden ze allemaal werk gevonden.”

 

Vraag bij bedrijven

 

Dat bio-ingenieurs gegeerd zijn op de arbeidsmarkt, blijkt ook uit de stijgende vraag bij bedrijven. Zij rekruteren steeds vroeger op het jaar, om hun vacatures op tijd te kunnen invullen met de meest getalenteerde studenten. “De jobsite van de VDAB bevat momenteel 325 open vacatures voor Bio-ingenieurs”, aldus Nadine Buys, decaan van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven.

 

Decaan Van Meirvenne (UGent): “Ieder jaar hebben veel studenten al rond de paasvakantie een contract op zak. Het wordt zelfs moeilijk om de vacatures aan de universiteit voor doctoraatsposities of assistentschappen nog in te vullen.”

 

Ook op de bedrijvendagen die de onderwijsinstellingen organiseren, merken ze deze stijgende vraag. Van Meirvenne: “Dit jaar hebben maar liefst dubbel zoveel bedrijven deelgenomen aan onze bio-ingenieurbedrijvendag. Elk bedrijf had meerdere vacatures klaarliggen voor bio-ingenieurs en industrieel ingenieurs in de levende materie.” Aan KU Leuven is men vorig jaar moeten uitwijken naar een grotere locatie omwille van het sterk toegenomen aantal geïnteresseerde bedrijven.

Veelzijdige opleiding

 

Dat bio-ingenieurs steeds sneller werk vinden, komt niet enkel door de heropleving van de economie.

 

Decaan Buys (KU Leuven): “De opleiding tot bio-ingenieur is een zeer veelzijdige opleiding. Studenten krijgen een brede wetenschappelijke basis én worden aangeleerd om problemen aan te pakken als ingenieur. Het is dat wat hen onderscheidt op de arbeidsmarkt.”

 

Volgens haar kennen we momenteel zelfs een hype in de bio-sector door de grote rol die deze speelt in tal van maatschappelijke uitdagingen.

 

Infodagen Bio-ingenieur

 

Wie wil studeren voor bio-ingenieur, komt op de infodagen alles over de opleiding te weten.

Universiteit Gent: zaterdag 10 maart

KU Leuven: zaterdag 17 maart

LBK JOBFAIR - 21 Maart 2018

Ready to unlock your future?
21 maart 2018 organiseert LBK Bedrijvenrelaties het event van het jaar! Meer dan 30 bedrijven zijn aanwezig waaronder: Cargill, Beneo, ERM, Galapagos, Boerenbond en veel meer! (Meer info over de verschillende bedrijven komt er nog aan!)
De jobbeurs gaat door in het Business center in Sportoase van 10-16u. Adres: Philipssite 6, 3001 Leuven.

Ben je op zoek naar een job volgend jaar, of misschien gewoon een relevante studentenjob of stage? Of misschien gewoon benieuwd naar de potentiële markt voor later? Kom dan zeker langs!

EXTRA: CV screening + het laten nemen van een professionele foto voor op je CV! 

Schrijf je hier in en maak kans op een ALL INCLUSIVE DINER for 2 bij Voltaire!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGMAc0PQ4HkClx8Sf5kA9dYlPHcnQt1Tqc58KoauD27oFzEg/viewform?c=0&w=1

Galabal 2018

Klik hier om naar de pagina van het Galabal te gaan!