Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

Openingsuren Cursusdienst

Woensdag (2/3)18:00—19:00: Iedereen

Studentenvertegenwoordiging

Wat is LBK Onderwijs?

Naast de cursusdienst, TD’s, sport en cultuur activiteiten heeft LBK ook een werkgroep onderwijs. Met onze werkgroep vertegenwoordigen wij jullie, de bio-ingenieursstudenten, in verschillende raden aan de faculteit. Zo geven we de studenten een stem bij beslissingen over inhoudelijke veranderingen aan vakken of kaarten we problemen bij bijvoorbeeld stages of masterproeven aan. Op het niveau van KU Leuven vertegenwoordigen wij jullie in de Studentenraad (Stura).

Dat kunnen we natuurlijk niet zonder jullie mening te horen! Je kan altijd iemand van de werkgroep aanspreken, maar iedereen is ook zeker welkom op onze Open OnderwijsVergadering (OOV), elke maandagavond om 19u in het Landbouwinstituut (LAND 00.210). Op onze Facebookpagina delen we elke week de agenda mee. Heb je een ander probleem of een andere opmerking die niet op de agenda staat? Geen probleem! Zak af naar de OOV, want wij luisteren graag en proberen zo snel mogelijk een oplossing te vinden.

Actuele dossiers

1. Herindeling academiejaar - Introductiedagen

De nieuwe rector, rector Sels, wil graag het academiejaar herindelen. Er zijn verschillende ideeën, waaronder het invoeren van introductiedagen. Dit staat gepland om al vanaf volgend academiejaar 2019-2020 door te gaan. Er zijn nog veel onduidelijkheden, zoals wanneer die dagen gaan vallen, hoeveel het er moeten zijn, wat de rol van studentenverenigingen bij deze dagen is, voor wie er activiteiten georganiseerd worden… Deze zaken moeten nu opgehelderd worden en zullen dan ook bij Stura en op onze OOV aan bod komen.

2. Masterproeven

Komt het aantal studiepunten voor de masterproef wel overeen met het aantal effectieve uren werk dat je erin steekt? Krijgt iedereen de juiste begeleiding? Naast deze vragen is een belangrijk dossier dit academiejaar de opsplitsing van de masterproef in 15 en 15 studiepunten in plaats van 25 en 5 studiepunten. Hierdoor wordt het eenvoudiger om een thesis te spreiden over 2 semesters van verschillende academiejaren zonder financiële nadelen te ondervinden.

3. Decaanverkiezingen

In het voorjaar van 2019 wordt een nieuwe decaan en zijn/haar team verkozen. Wij hebben als studenten ook een stem hierin. De stemming vindt plaats tijdens de faculteitsraad, waar ook studenten zetelen. We zullen bevragingen doen bij alle studenten om jullie goed te vertegenwoordigen in deze kwestie.

4. Peer-Assisted-Learning

Zie de PAL pagina!

Interesse?

Geprikkeld geraakt door onderwijs? Kom dan zeker eens langs op maandagavond om 19u in LAND 00.210.

 

Bij vragen helpen Lise Van Dyck en Ellen Raeymaekers je graag verder via onderwijs.verantwoordelijke@lbk.be