Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

Openingsuren Cursusdienst

Woensdag (2/3)18:00—19:00: Iedereen

Algemene info

Welkom op de pagina van Bedrijvenrelaties. Ons team bestaat uit 12 studenten van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen die zich inzetten voor een goede overgang van het studentenleven naar de arbeidsmarkt. Een groot deel van de afgestudeerden komt terecht in de bedrijfswereld. Het is dus belangrijk dat zowel student als bedrijf weten wat ze kunnen verwachten van elkaar. Ons team is hierin de tussenpersoon door bedrijven bekend te maken bij de student. Daarbij zorgen we ervoor dat de bedrijven zien wat onze faculteit te bieden heeft. Eén van onze doelen is om de bedrijven bewust te maken van de kwaliteiten van een bio-ingenieur. Onze student heeft een zeer breed inzicht in alle takken van de wetenschap. De talloze masteropleidingen zorgen ervoor dat in ieder bedrijf een bio-ingenieur thuishoort!

Samenwerkingsmogelijkheden

Publiciteit

Een belangrijk onderdeel in onze aanbieding is publiciteit. Via deze weg wordt uw bedrijf via ons bekend gemaakt aan onze faculteit. Enerzijds brengen we uw bedrijf tot bij de student. Dit wordt mogelijk gemaakt door adverterteren in de “Humus”, het wekelijkse magazine dat verspreid wordt onder de studenten, door het plaatsen van een banner in 1 van onze 2 cafés, door uw bedrijfslogo zichtbaar te maken op de website of door uw logo op affiches en flyers van onze evenementen zoals TD’s, cantussen en het Interfacultair Songfestival te laten drukken. Ook het sturen van e-mails voor publiciteit is een gegeerde optie.

Anderzijds brengen we de student tot bij uw bedrijf onder de vorm van een bedrijfsbezoek, in de mate van het mogelijke. Het leergierige karakter van bio-ingenieurs zorgt voor een grote interesse in de interne werking en werksfeer van bedrijven.

Om ook afgestudeerden te bereiken, kan u zich laten vermelden in het driemaandelijkse tijdschrift “Bio-ingenieus”. Dit wordt uitgegeven in de hele Faculteit en VBI, de vereniging van afgestudeerden.

Rekrutering

Op woensdag 13 maart 2019 organiseren wij onze jaarlijkse jobbeurs. Deze jobbeurs zal dit jaar voor de derde maal plaatsvinden in de Sportoase (Philipssite 6). Dit is het meest interessante evenement wat betreft rekrutering. Uw bedrijf kan een standplaats aanvragen en krijgt zo de mogelijkheid zich een hele dag voor te stellen aan de aanwezige studenten, doctorandi en alumni. De jaarlijkse opkomst naar deze jobbeurs is zeer groot.

Uw onderneming kan eveneens één of meerdere sprekers afvaardigen om op een avond een presentatie te geven. Naast Bio-ingenieurs zullen ook studenten van de faculteiten Wetenschappen en Ingenieurswetenschappen op de hoogte gebracht worden van de geplande presentatie en deze bijwonen. Achteraf is er een receptie, zodat er in een ontspannen sfeer contacten gelegd kunnen worden.

Vervolgens bieden wij jaarlijks een CV-boek aan van onze laatstejaarsstudenten. Hierin vindt u hun contactgegevens terug en is het gemakkelijker de geknipte persoon te vinden voor uw vacature.

Ten slotte is het ook mogelijk via e-mail informatie naar alle laatstejaarsstudenten van de faculteit te sturen gaande van vacatures tot stages.

 

Hebt u nog vragen, opmerkingen, of wilt u meer informatie?
Contacteer ons dan via bedrijvenrelaties@lbk.be of op volgend nummer +32 (0)474 77 44 96.
Wij staan u graag te woord.