Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

Openingsuren Cursusdienst

Woensdag (2/3)18:00—19:00: Iedereen

Werking LBK

LBK is een buitenbeentje wat betreft hun werking. In vergelijking tot andere kringen, waar nieuwe presidia als ploeg worden verkozen, worden leden van het LBK-presidium individueel, per functie, verkozen. Deze uber-democratische manier van verkiezen zou an sich kunnen zorgen voor een zwak gecementeerd en aldus los samenhangend presidium, echter bewijst LBK jaar na jaar het tegendeel. De enige verklaring voor dit feit moet wel zijn dat LBK 'een grote familie' is.

 

LBK heeft een enorm groot presidium (van wel 180 man) waar iedereen zijn steentje bijdraagt om LBK te maken tot wat het vandaag is. Met enorm uiteenlopende werkgroepen en activiteiten is LBK een zeer gevarieerd presidium voor elk wat wils. De werkgroepen worden geleid door verantwoordelijken die samen het Dagelijks Bestuur (DB) vormen. 5 Van hen wonen in het Fakhuis.

 

Het Fakhuis is gevestigd in Waversebaan 12 en daar zitten de Preses, de Vice-preses, Penningmeester, Logistiekverantwoordelijke en Activiteitenverantwoordelijke samen op kot. Op zich heeft 'Het Fakhuis' geen bijkomende functie bij datgene wat ze op zich al vervullen, maar ze zitten weliswaar in een 'zenuwcentrum' op kot. De VZW is hier gevestigd en wordt vaak platgelopen door presidiumleden. Ook doet het Fakhuis dienst als de opbergplaats van LBK.

Naast deze 5 functies bestaat het Dagelijks Bestuur nog uit 13 andere functies: de Secretaris, de Bedrijvenrelatiesverantwoordelijke, de Gnorglverantwoordelijke en -Boekhouder, de Barverantwoordelijke en -Boekhouder, de Sportverantwoordelijke, de Cultuurverantwoordelijke, de Internationaalverantwoordelijke, de Onderwijsverantwoordelijke en diens Secretaris, de Cursusdienstverantwoordelijke en de Webboerin. Hun aanwezigheid wordt verwacht op de Presidiumvergadering (PV) die wekelijks op zondag doorgaat om de dagelijkse werking van LBK te bespreken. Hiernaast is elk lid van het presidium welkom om deze vergadering bij te wonen. Beslissing over LBK worden genomen op de Algemene Vergadering (AV) en advies over lange termijn beslissingen wordt gegeven voor de Raad van Bestuur (RvB).

 

Zo goed als elk lid van DB heeft een werkgroep onder zich: Bedrijvenrelaties, Cultuur, Sport, Baarr, Feest, Cudi, Logistiek, Webteam en Internationaal, Communicaite, Gnorgl en Onderwijs.

 

LBK heeft ook nog 4 'gewone werkgroepen', dit zijn werkgroepen belast met een unieke taak: Onthaal (zorgt voor de eerstejaarswerking), Galabal (organiseert het Galabal), Revue (een toneelstuk over de proffen, maar voor en door studenten), IFR (organiseert de Interfacultaire Rockrally, een wedstrijdconcours tussen de verschillende faculteitskringen).

 

Tot slot zijn er nog 3 'speciale werkgroepen' die LBK 'de spreekwoordelijke kers' op de rijkelijke taart bezorgen. IAAS (the International Association of students in Agricultural and related Sciences) organiseert verbroederingsactiviteiten tussen verschillende faculteiten in de biotechnologische sfeer, overal ter wereld. Bloedserieus organiseert Bloedinzamelacties in Leuven en dit 1 maal per semester, in de zogenaamde Bloedserieusweken worden ook tal van 'Bloedige en Bloeddorstige' activiteiten georganiseerd voor alle bloedgevers! Daarnaast bestaat ook nog BEST (Board of European Students of Technology) die aanvullende activieiten organiseren voor studenten in hun technische opleiding en laat hen de eerste stappen zetten naar een internationale carrière.

 

Het is voor elke lezer duidelijk dat LBK geen kring is als een ander maar veel complexer in elkaar zit, maar, zoals op de KUL sinds kort wordt gepleit voor diversiteit, zo bestaat LBK al jaren als een zeer diverse vriendengroep!