LBK Cursusdienst

Home E Onderwijs E Cursusdienst

LBK Cursusdienst

Welkom bij de LBK Cursusdienst. Wij zijn een team van studenten bio-ingenieur die klaarstaan om jullie te voorzien van jullie cursussen, handboeken, labojassen… Daarnaast verkopen wij ook LBK-pulls, fietslampjes, codices… en nog veel meer. Elke student bio-ingenieur komt normaal wel eens langs bij ons. Voor bepaalde vakken is cursusmateriaal zelfs enkel bij ons verkrijgbaar. Andere handboeken of cursussen vind je enkel in de Acco. Let op, sommige handboeken of cursussen zal je bij allebei vinden, maar normaal is onze Cursusdienst goedkoper!

Hieronder staat wat meer info over onze locatie, openingsuren, contactinfo, FAQ etc. Reserveer jullie cursussen via onze website. Misschien tot binnenkort!

Openingsuren LBK Cursusdienst x Open Leercentrum (OLC)

 De LBK Cursusdienst zal openen in het lokaal van het Open Leercentrum. Omdat studenten op elk ander moment hierin kunnen studeren, communiceert LBK ten minste twee weken op voorhand de openingsuren van de Cursusdienst. Openingsuren vind je hier terug. 

Locatie

De LBK Cursusdienst is gelegen in het Landbouwinstituut te Heverlee. Ons adres is Kasteelpark Arenberg 20, 3001 Heverlee. Wij bevinden ons in lokaal 91.210. Dit lokaal is naast de LBK Cursusdienst ook het Open Leercentrum (OLC). Meer info over de exacte openingsuren vind je hier terug.

Hoe koop ik cursussen via de LBK Cursusdienst?

Voordat je cursussen en andere dingen kan komen ophalen, moet je deze online gereserveerd hebben. Dit is belangrijk omdat we een goede schatting nodig hebben van wat we moeten voorzien. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je reservaties kan maken op de website van de LBK Cursusdienst.

 1. Open de website van de LBK Cursusdienst. Klik rechtsboven op Aanmelden en log in met je Toledo-gegevens.
 2. Bij Studierichtingen schrijf je je in voor je richting.
 • voor eerstejaars: Bachelor in de bio-ingenieurswetenschappen (Leuven) – Fase 1.
 1. Bij Vakken staan al je verplichte vakken nu automatisch geselecteerd.
 2. Voeg eventueel andere vakken toe onderaan bij Andere vakken toevoegen.
 3. Bovenaan via je account bij Mijn reservaties duid je aan welke cursussen en boeken je wilt reserveren.
 4. Bevestig met Reserveer.

Je kan je cursussen pas komen afhalen tijdens de openingsuren wanneer je een mail gekregen hebt dat je cursussen zijn toegewezen.

 Betalen in de Cursusdienst kan alleen met Bancontact! Neem ook zeker een stevige zak of tas mee want die cursussen en handboeken wegen wel wat.

 

LBK lidmaatschap

Via de LBK Cursusdienst kan jij lid worden van LBK. Wat betekent dit? Waarom zou lid worden? Goede vraag! Hieronder even de voordelen van ons LBK lidmaatschap voor slechts €13 per jaar.

 • Korting bij LBK evenementen, alles van feestjes en cantussen tot cultuur- en sportactiviteiten… en nog veel meer!
 • Korting in de LBK Cursusdienst! Op bijna elk artikel krijg je 5% korting. Zeker als eerstejaar heb je zo snel je LBK lidmaatschap terug verdiend.
 • Korting bij ColorImage (printshop). Als lid betaal je slechts €0,03 per zijde om in zwart-wit af te drukken in plaats van €0,04-0,10 als niet-lid (afhankelijk van het aantal pagina’s).
 • Voorrang op LBK Snow trip
 • Korting op LBK Galabal

Je kiest of je lid wil worden van LBK via de website van de Cursusdienst  wanneer je voor het eerst inlogt. Vergeten dit aan te klikken? Klik op je naam rechtsboven, ga naar Bewerk en vink onderaan het laatste vakje aan. Betalen doe je in de Cursusdienst.

Let op! Je bent pas lid als je je LBK lidmaatschap betaald hebt in de Cursusdienst.

Tweedehands boeken

We merken dat veel studenten onderling reeds handboeken en cursussen doorverkopen. Om tweedehandsverkoop te bevorderen heeft LBK ingezet op het beheren van een Facebookgroep hiervoor. Op die manier kunnen studenten makkelijker andere studenten bereiken voor het verkopen of overkopen van hun tweedehands handboeken en cursussen. Zo zetten we samen niet enkel in duurzaamheid maar ook op het verlagen van de studiekost.

 

Acco

Acco is een goede partner en leverancier van de LBK Cursusdienst. Daarnaast hebben ze zelf ook verschillende Acco Shops. Sommige cursussen of handboeken vind je enkel bij hen terug. Als bio-ingenieur in spe kan je terecht bij Acco Shop Heverlee.

Goedkoopste prijs

Onze LBK Cursusdienst zet in op het zo goedkoop voorzien van studenten hun studiemateriaal. De enige “winst” op jullie schoolmateriaal is ingerekend voor onze vaste kosten. Koop zeker ook een LBK lidmaatschap voor een extra 5% korting.

Vind je online of bij Acco een goedkopere prijs? Laat ons dit zeker weten!

 

Contactgegevens

Zit je met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, wij helpen je graag verder. Mail ons via cursusdienst@lbk.be.

 Zit je met een zeer dringende of belangrijke vraag, contacteer onze verantwoordelijke via cursusdienst.verantwoordelijke@lbk.be of via +32473453500.

FAQ

Er staan € 0.00 bij mijn cursus, is deze dan gratis?

 →  Jammer genoeg niet. De prijzen van cursussen en boeken worden pas ingevuld als ze geleverd zijn.

 Ben ik verplicht alles aan te kopen via de cursusdienst?

 →  Je bent niet verplicht alles aan te kopen bij de cursusdienst. Echter als je besteld hebt, moet je de cursussen wel komen ophalen. Is je bestelling niet meer nodig, dan annuleer je deze alsjeblieft. Zo laten we niet te veel cursussen drukken en kunnen we inzetten op duurzaamheid.

Sommige boeken staan niet op jullie site, kan dat?

 → Dat klopt! Voor bepaalde handboeken moet je bij Acco Shop Heverlee zijn. Sommige handboeken vind je ook zowel bij ons als bij Acco. Normaal is de prijs van onze Cursusdienst steeds de goedkoopste. Is dat toch niet het geval, mail ons dan via cursusdienst@lbk.be.