Over ons

Home E Over Ons

Over Ons

De Leuvense Bio-ingenieurskring is een studentenorganisatie die alle studenten aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen vertegenwoordigt. Onze werking steunt volledig op vrijwilligers, die naast hun studies zich willen inzetten voor hun medestudenten. Interesse om je ook te engageren, te leren omgaan met verantwoordelijkheid en opgevangen te worden in een spontane vriendengroep? Stuur een mailtje naar info@lbk.be!

Als faculteitskring zorgt LBK dat de stem van de studenten gehoord wordt binnen de KU Leuven. De studentenmening wordt zowel op facultair niveau als universiteitsbreed vertegenwoordigt. Het presidium van LBK voorziet daarnaast ook de nodige ontspanning voor haar studenten. Van cantussen en feestjes tot sportevenementen en culturele uitjes. Kijk dus zeker even naar onze kalender om te kijken wat we deze week voor jou in petto hebben!

Samen proberen wij alle studenten bio-ingenieurswetenschappen zo goed mogelijk te helpen met al hun vragen. Als je cursusmateriaal of  handboeken nodig hebt, dan kan je terecht bij onze cursusdienst. Nood aan studiehulp bij het studeren? Kijk dan eens op de LBK examenwiki. Als eerstejaars student kan je ook zeker terecht bij de werkgroep Onthaal. Die maakt je helemaal wegwijs in het leven van een student bio-ingenieurswetenschappen.

Na het studeren is de volgende stap natuurlijk het werkveld. Ook hier ondersteunt LBK de bio-ingenieurs in spe door het eerste contact te leggen met bedrijven. Na de studenten wegwijs te maken in de vele sectoren waar de afgestudeerde bio-ingenieur werkzaam is, stoomt LBK hen klaar om op een professionele manier bedrijven te benaderen en er te solliciteren.

Neem gerust contact op met info@lbk.be bij verdere vragen!