IAAS


Heeeeeej! Ja jij daar, heeeeej! Welkom op de pagina van IAAS Leuven!

Zoals onze leden weten houden we bij IAAS enorm van afkortingen, maar geen zorgen, binnen de kortste keren ben je volledig mee! IAAS staat voor 'International Association of Students in Agricultural and Related Sciences'. We zijn terug te vinden in meer dan 50 landen en richten ons op studenten met interesse in landbouw, voedselproductie, natuurbehoud… Kortom, als bio-ingenieur in spe ben jij de perfecte persoon om ons team aan te vullen! Natuurlijk moet je niet naar die 50 landen als je eens een babbeltje met ons wilt komen slaan. Je kan ons meestal terugvinden in dat super schattige hutje naast de Baarr, de Boshut.

Wat doen wij dan eigenlijk? Eigenlijk een beetje vanalles! Het doel van IAAS is het stimuleren van de uitwisseling van kennis, ervaringen en ideeën tussen studenten in landbouwgerelateerde takken over de hele wereld. Zo willen we studenten laten nadenken over landbouw en voedselproductie in een moderne en veranderende samenleving met nieuwe uitdagingen.  Ja, dat maakt veel duidelijk he? Not… Well, let me explain.

Ten eerste bieden we stages aan in binnen- en buitenland. Ons exchange programma (EXPRO) helpt studenten bij het vinden en het plannen van stages die onder andere erkend kunnen worden voor ECTS-punten. Deze stages sluiten aan bij alle takken van de bio-ingenieurswetenschappen en kunnen volledig aangepast worden naar de interesses van de kandidaat. Je moet geen lid zijn van IAAS om deel te nemen aan een stage!

Daarnaast organiseert IAAS Leuven een hoop lokale activiteiten voor bio-ingenieurs en andere geïnteresseerde studenten:

Je bent altijd welkom op deze activiteiten, lid of geen lid. Volg zeker onze FB pagina voor info over de opkomende evenementen!

Tenslotte organiseren en nemen we ook deel aan een uitgebreid gamma van internationale activiteiten:

De meeste van deze internationale activiteiten zijn exclusief voor onze leden en zijn suuuper leuk en leerzaam. Op deze manier krijg je de kans Europa en zelfs de wereld rond te reizen en immens veel nieuwe vrienden en herinneringen te maken!

Dit was in het kort wat IAAS Leuven is en doet. Indien je meer te weten wil komen over ons, deel wil worden van ons team of interesse hebt in een internationale stage kan je altijd:

 1. De onderstaande links bekijken en een berichtje sturen via Facebook

  1. IAAS Leuven FB pagina

  2. IAAS België FB pagina

  3. IAAS België website

  4. IAAS World website

 2. Een emailtje sturen naar

  1. iaas.verantwoordelijke@lbk.be voor meer algemene info

  2. iaas.expro@lbk.be voor info over de stages

 3. Naar onze activiteiten komen en één van onze teamleden aanspreken!

Groetjes en hopelijk tot binnenkort!

Het IAAS team '19-'20