PROCESS ENGINEER

Als Process Engineer in de afdeling fabricatie voor onze grootste plant te Lembeke sta je in voor het dagelijks monitoren, analyseren en bijsturen van onder andere onze nieuwste gevulde Biscoff- productielijn.

Jouw rol

• Als proces technoloog heb je goed inzicht in productie-flows en ben je in staat om het gedrag van onze producten en hun grondstoffen (chocolade, crèmes, degen, etc.) in de installaties te observeren, te begrijpen en te analyseren.

• Door de nauwe samenwerking met de technische experten krijg je de kennis omtrent parameters/data onder de knie en door je analytische skills ben je na verloop van tijd meester in het vastleggen van een gestandaardiseerd productieklimaat; je bepaalt de normen, de marges ifv afwijkingen en houdt daarbij rekening met een minimale afval.

• Daarnaast verzorg je een gestructureerde manier van verslaggeving en houd je daarbij rekening met kwaliteit – en efficiëntieverbetering, NPD, etc. Je werkt autonoom aan het voorbereiden, uitvoeren en de opvolging van test producties en houdt de Team Leaders, de operatoren en de R&D – afdeling mee in de loop.

• Je maakt draaiboeken op en je rolt een heldere kennisdatabase uit. Je stelt concrete verbetervoorstellen op die kaderen binnen werkefficiëntie, algemene werking, veiligheid en specifieke installaties.

• Op een coachende manier deel je jouw kennis en bevindingen; je voorziet opleiding en gestructureerde overlegmomenten met de medewerkers van de afdeling. Je kan complexe vraagstukken omzetten in klare taal. Door jouw enthousiaste en dynamische werkstijl creëer je een hoge mate van betrokkenheid.

• Je werkt nauw samen met de R&D afdeling, technische departement en Team Leaders. Je rapporteert rechtstreeks aan de Fabricatie Manager.

Jouw profiel

• Je master diploma dat je behaalde in de Ingenieurswetenschappen en/of je relevante werkervaring die je hebt opgebouwd, toont dat je klaar bent voor deze uitdaging en over het leervermogen beschikt om je te ontwikkelen tot expert proces technoloog; daarnaast heb je een sterke interesse in de voeding, chocolade en crèmes in het bijzonder.

• Je bent een echte team player, je kan goed luisteren, motiveren, stimuleren en overtuigen. Je hebt een sterke analytische geest en kan complexe problemen identificeren, analyseren en oplossen. Je bent van nature stressbestendig.

• Je kan zaken goed organiseren, plannen en structureren en weet op een heldere en transparante manier te communiceren.

Ons aanbod

Lotus Bakeries investeert in mensen. Je komt terecht in een internationale werkomgeving waar je dicht bij de mensen en het management staat. Ben je ambitieus? Onze continue groei zorgt voor reële doorgroeimogelijkheden. Je ontvangt een competitief salarispakket, in lijn met je ervaring.

Solliciteren?

Smaakt deze vacature van Process Engineer Fabricatie ook naar meer? Solliciteer dan nu en stuur je CV naar eveline.bauters@lotusbakeries.com en wie weet word jij onze nieuwe collega

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*