SOCIAL CHANGEMAKER

LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAMME – LEERKRACHT

Leadership Development Programme
Via het leiderschapsontwikkelingsprogramma van Teach for Belgium leer je hoe je een impact kan hebben in jouw klas, school en gemeenschap. Zo word je een social changemaker die werkt aan de toekomst van het onderwijs in België.
Gedurende 2 jaar geef je als deelnemer van het Teach for Belgiumprogramma les in een school met een lage socio-economische index. Je wordt hiervoor betaald door de Vlaamse Gemeenschap of de Federatie Wallonië-Brussel (FWB). Samen met de andere deelnemers werk je eraan om de sociale ongelijkheid te verminderen in jouw klas voor jouw leerlingen.

Na het programma
Je ontwikkelt tijdens het programma verschillende vaardigheden en inzichten die je na verloop van 2 jaar helpen om een wel overwogen keuze te maken over de richting van jouw toekomstige loopbaan als Teach for Belgium alumnus. Er zijn verscheidene alumni die actief blijven als leraar. Anderen gebruiken hun vaardigheden, kennis en ervaring om structurele problemen rond ongelijkheid aan te pakken binnen of buiten het onderwijsveld, als sociaal ondernemer, beleidsmaker, werknemer in de private of publieke sector,… De mogelijkheden om een impact te hebben zijn divers en talrijk.

Wat zoeken we?
We rekruteren en vormen pas afgestudeerden en professionals uit alle sectoren die de nodige competenties, energie en passie hebben om in scholen te werken met een lage socio-economische index en zich willen engageren voor de vermindering van onderwijsongelijkheden. Je kan je kandidaat stellen voor twee trajecten.

TRAJECT 1: LEERKRACHT SECUNDAIR ONDERWIJS (WISKUNDE, WETENSCHAPPEN, NEDERLANDS, FRANS)
Een lerarendiploma of ervaring binnen het onderwijs is hiervoor niet verplicht maar wel een plus.
Om de volgende vakken te mogen geven, ben je reeds in het bezit van of je zal eind juni één van de volgende diploma’s behalen:
 Wiskunde en/of wetenschappen: Master in de Ingenieurswetenschappen (Burgerlijk ingenieur, Industrieel ingenieur, Bio-ingenieur), Fysica en chemie, Wiskunde, Computerwetenschappen, Handelsingenieur, TEW, EW, Biologie, Biochemie, Biomedische wetenschappen, Farmaceutische wetenschappen of Dierengeneeskunde | Professionele bachelor leraar secundair onderwijs in wiskunde of natuurwetenschappen
 Frans in de Vlaamse Gemeenschap: Professionele bachelor leraar secundair onderwijs in het Frans | Master in de Taal- en Letterkunde, Vertaler-Tolk (Frans) of Meertalige Communicatie | Een ander Masterdiploma | Je hebt een C1 niveau in het Frans en minimum een B2 niveau in het Nederlands
 Nederlands in de Federatie Wallonië-Brussel: Professionele bachelor leraar secundair onderwijs in het Nederlands | Master in de Taal- en Letterkunde, vertaler-tolk (Nederlands) of meertalige communicatie | Een ander Master- of Bachelordiploma | Je hebt een B2 niveau in het Frans
 Nederlands in de Vlaamse gemeenschap: Professionele bachelor leraar secundair onderwijs in het Nederlands | Master in de Taal- en Letterkunde, vertaler-tolk (Nederlands) of meertalige communicatie
TRAJECT 2: LEERKRACHT LAGER ONDERWIJS (NIEUW!)
Dit schooljaar lanceren we een gezamenlijk tweejarig traject met Karel de Grote Hogeschool. In je eerste jaar, geef je halftijds les in een lagere school in provincie Antwerpen en volg je tegelijkertijd de flexopleiding aan KdG. In je tweede jaar, geef je voltijds les en rond je je studies leerkracht lager onderwijs af. Binnen de twee jaar rond je dus het leiderschapontwikkelingsprogramma van TfB én de lerarenopleiding af.

Je komt in aanmerking als je:
• Een bachelor of masterdiploma hebt van een Vlaamse instelling (of gelijkgesteld)
• Nog niet in bezit bent van een lerarendiploma lager onderwijs

Wat bieden we?
Naast verloning van jouw werk door de Vlaamse Gemeenschap of Federatie Wallonië-Brussel, heeft jouw deelname aan het Teach for Belgium-programma een sterke impact, zowel tijdens als na het programma:
– Op lokaal niveau verbeter je de toekomst van een groot aantal jongeren
– Op nationaal niveau maak je deel uit van een groep gemotiveerde en gelijkgestemde leerkrachten en kom je in contact met onze partners zowel binnen als buiten het onderwijs
– Op persoonlijk vlak ontwikkel je sterke competenties en vaardigheden die je in jouw verdere carrière gaat kunnen gebruiken
– Op internationaal niveau maak je deel uit van het globale netwerk Teach for All dat actief is in meer dan 60 landen in 6 continenten


Maak samen met ons het verschil
Teach for Belgium zoekt momenteel kandidaten voor het schooljaar 2022-2023 en 2023-2024. Het programma gaat van start op 17 juli 2022.
Je kan je kandidaat stellen via onze site: www.teachforbelgium.org. Daarna worden de geselecteerde kandidaten uitgenodigd op een selectiedag. Als je geselecteerd bent, ontvang je hierover later meer details. Hoe sneller je solliciteert, hoe zekerder je bent van een plaats in ons programma.
Als je nog twijfelt over de voordelen van het programma, kan je jouw vragen stellen aan een teamlid of huidige deelnemer tijdens een van de ontmoetingsmomenten.
Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie. Je kan dit doen via mail applynow@teachforbelgium.be of telefonisch via 02/781.00.18.
Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Vimeo

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*