Bedrijvenrelaties

Hallo bio-ingenieurs in spe en afgestudeerde bio-ingenieurs! Welkom op de pagina van de werkgroep Bedrijvenrelaties!

Wil je wat raad over het vinden van een job die bij je past? Ben je op zoek naar informatie over bedrijven om je te helpen bij studiekeuzes? Wil je al leren hoe je best met de bedrijfswereld communiceert? Dan ben je hier op de juiste plaats! Bij bedrijvenrelaties willen je daar graag mee helpen.

Wil dit zeggen dat je alleen als afgestudeerde naar ons kan komen voor raad? Nee hoor! Studenten van alle jaren zijn welkom voor een gezellige (en toch ook een beetje een zakelijke) babbel op onze evenementen.

Welke evenementen organiseren wij?

De jobbeurs is ons grootste evenement van het jaar. In het tweede semester zijn studenten, net afgestudeerden en alumni van harte welkom om kennis te maken met bedrijven uit diverse sectoren. Elk bedrijf krijgt een stand met enkele sprekers. Het is dus een goede gelegenheid om connecties te leggen en een leuke stage of job te kunnen vinden. Kortom is het dus zeker niet te missen! 

Jaarlijks organiseren wij een viertal BR Launches. Het centrale concept van deze avonden is een rustige kennismaking en een kans om één op één netwerking. Een paar bedrijven komen hun missie en visie en alles daarrond uitleggen tijdens presentatiemoment. Achteraf zorgen wij voor een gezellige sfeer en een hapje en een drankje tijdens onze netwerking receptie. Dan heb jij de tijd om vragen te stellen aan de vertegenwoordigers over de werking, werksfeer en opties voor samenwerking met het bedrijf.

Soft skills zoals solliciteren, netwerken, vergaderen, presenteren… kunnen zeker en vast van pas komen later of zelfs in het alledaagse leven. Daarom willen wij graag de studenten hiermee een handje helpen op onze career evenings. Deze avonden zijn interactieve workshops. Een coach voorziet eerst een algemene uitleg en vervolgens kunnen de aanwezigen in kleine groepjes verder oefenen. Voel je zeker niet verlegen om nieuwe dingen te leren of je skills verder bij te schaven!

Wist je dat voor tal van bekende projecten, in minder alledaagse sectoren, er wordt gevraagd naar bio-ingenieurs? Om jullie kennis te doen maken met de leukere en specialere kant die onze richting kan aanbieden, organiseert bedrijvenrelaties enkele lezingen doorheen het jaar. Een uitgenodigde gastspreker zal jullie meer vertellen over deze unieke projecten. Het doel hiervan is om de studenten warm te waken met wat er allemaal afspeelt in de leefwereld van een bio-ingenieur. Iedereen, van bachelor- tot masterstudent, is van harte welkom op deze informatieve avonden! 

Heb je nog vragen?

Meer informatie over de evenementen kan je ook vinden op de facebook pagina van LBK Bedrijvenrelaties (@LBKBedrijvenrelaties). Ook welke bedrijven aanwezig zullen zijn, welke soft skills je kan leren en waar de lezingen exact over zullen gaan, zal je daar ook kunnen vinden.

Indien je met vragen zou zitten of misschien zelf graag je steentje wil bijdragen voor de werkgroep kan je contact met LBK Bedrijvenrelaties opnemen via de facebookpagina, bedrijvenrelaties@lbk.be of spreek iemand van het team aan!

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*