Feest (Activiteiten)

Gegroet Feestbeesten, welkom op de pagina van de werkgroep Feest! 

Wij zorgen ervoor dat jullie naast al die uren in de aula, ook voldoende kunnen ontspannen en kunnen genieten van het nachtelijk studentenleven!  Dit doen we door meermaals per semester een cantus of een TD te organiseren.  

Wat is een TD?

Volgens wikipedia: 
Een thé dansant is een danspartij die vroeg begint en waarbij vanouds thee werd geserveerd. In de Franse taal spreekt men ook wel van een après-midi dansant of een soirée dansante. Een kenmerkende aanvangstijd voor een thé dansant is 16.00 uur, maar het kan ook vroeger zijn. In Engeland vond deze danspartij vooral ‘s avonds plaats tot ca. 23.00 uur. De muzikale begeleiding bestond oorspronkelijk uit musette. 

Deze definitie is lichtelijk verouderd… De thee hebben we vervangen door pintjes, cocktails, mocktails… Ook heeft de musette plaats moeten maken voor hedendaagse muziek, gebracht door tal van DJ’s. Kortom, TD’s zijn de leukste studentenfeestjes die zullen zorgen voor een onvergetelijke studententijd! 

Wat is een cantus?

Volgens Wikipedia:
Met cantus (Latijn voor zang; meervoud: cantus) wordt gedoeld op een studentikoos zang- en drankfestijn, vaak in verenigingsverband. Het hoofddoel van een cantus is verbroedering, kennismaking met medestudenten aan de hand van samenzang en gezamenlijke alcoholconsumptie met een stiefel (laarsvormig bierglas).

Hier zit wikipedia er boenk op! Vooral met de woorden ‘verbroedering’ en ‘kennismaking’. Samen met mede-studenten en andere boerenkoters, gezamenlijk liedjes zingen uit de codex, pintjes/watertjes drinken… Gegarandeerd een gezellige avond! 

(!!! Niemand wordt verplicht tot het drinken van alcohol !!!) 
 

Hopelijk tot op een van onze evenementen! 

PS; Via deze site zal ik jullie ook steeds op de hoogte houden van de komende evenementen!

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*