IFR

Welkom op de pagina van IFR!

Wat is IFR?

De InterFacultaire Rockrally (IFR) is een epische muzikale battle waarbij verschillende bands uit de faculteiten het tegen elkaar opnemen. Deze battle bestaat uit twee voorrondes en tenslotte nog een spectaculaire finale. Hierbij bepaalt een stemming van het publiek en jury wie er doorgaat naar de finale en welke band er tenslotte met de hoofdprijs naar huis gaat. Klinkt dat jullie niet als muziek in de oren?

Het is dit jaar de 38ste editie en de naam interfacultaire Rockrally bestaat dit jaar 10 jaar en dus maken we er een speciale Lustrum editie van! De voorrondes zullen doorgaan op 24 en 29 november respectievelijk in de Baarr en de Recup. De finale zal in het tweede semester doorgaan in Het Depot!

Planning events

Semester 1:

  • Jamsessie: 2 november 2021
  • Rockfeestje: 9 november 2021
  • Deadline inschrijven: 17 november 2021
  • Voorronde 1: 24 november 2021
  • Voorronde 2: 29 november 2021

Semester 2:

  • Finale: 15 maart 2021 in het Depot

Facebook: Interfacultaire Rockrally (IFR)

Inschrijving bands

Zie jij jezelf niet in het publiek, maar liever op het podium? Dat kan! Elke studentenvereniging die verbonden is aan de KU Leuven of zijn associaties, mag voor IFR een band afvaardigen die hen vertegenwoordigt en zichzelf al rockend tot winnaar probeert te kronen. De finale vindt plaats in het Depot. Op deze locatie hebben al talloze bekende artiesten de pannen van het dak gespeeld en jij kan met jouw band de volgende zijn!

Voorwaarden

  • De helft van de bandleden moet nog student zijn en één bandlid moet lid zijn van de vereniging die vertegenwoordigd zal worden.
  • Daarnaast zal je voor het evenement een setlist van maximaal 20 minuten moeten vullen met eigen nummers en twee covers.

Inschrijven

Inschrijven kan door contact op te nemen met jouw kring, zij zullen de organisatie dan op de hoogte brengen. Wil jij graag LBK vertegenwoordigen? Schrijf je dan snel in door een mailtje te sturen naar ifr.verantwoordelijke@lbk.be

Ben je van een andere kring kan je je ook altijd inschrijven via deze form: https://forms.gle/cgX66QpjRRxRQ4ir6

Hopelijk zien we jullie snel terug op ons podium

Lid worden van IFR?

Ben jij meer geïnteresseerd in hoe het hele gebeuren plaatsgrijpt en zie jij jezelf meer achter de schermen werken? Dat kan! Als jij lid wilt worden van ons mega leuke IFR team is dat zeker mogelijk!

Wat verwachten we van onze leden?

Een week voor de events van start gaan help je mee met het verspreiden van flyers om zo de events meer te promoten.

Op de dag van de events zelf wordt er van je verwacht dat je komt helpen met de opbouw. Deze begint vaak al vrij vroeg (15 à 16u). Concreet houdt dit in dat je helpt met de opbouw van het podium, het inrichten van de backstage …

Indien je verplichte (of niet te verplaatsen) labo’s/lessen/oefenzittingen hebt in de namiddag, is het geen probleem als je enkel ‘s avonds kunt komen helpen. We verwachten natuurlijk wel dat je dit tijdig laat weten aan één van de twee verantwoordelijken.

Tijdens de avond zelf moet je helpen met het opvullen van shifts, dit kan vanalles zijn: tappen aan de toog, aan de kassa zitten, helpen met het geluid, steward zijn, aankondigen van de bands …

Op het einde van de avond wordt er ook van je verwacht dat je helpt met de afbraak van het podium/geluid, alsook dat je helpt met het opruimen van de zaal.

Indien je lid wil worden van IFR of gewoon nog met vragen zit, kun je een mailtje sturen naar ifr.verantwoordelijke@lbk.be of een berichtje sturen op facebook naar de verantwoordelijke Wout Vande Capelle.

Indien je twijfelt of IFR wel iets voor jou is, kun je ook vrijblijvend eens een kijkje komen nemen tijdens de open presidium weken.

Twijfel je? Stop met twijfelen! IFR is een unieke ervaring; je leert er niet alleen nieuwe mensen kennen, maar je leert ook vanalles over het organiseren van evenementen en samenwerken in teams. Bovendien neemt het niet zo veel tijd in beslag. Niet meedoen is dus een gemiste kans!

 

Hopelijk tot snel,

Het IFR-team ’21-‘22

  

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*