IFR

Welkom op de pagina van IFR!

Op deze pagina vind je de volgende dingen terug:

 1. Wat is IFR?
 2. Planning events
 3. Inschrijving bands 
 4. Lid worden van IFR
 1. Wat is IFR?

De InterFacultaireRockrally(IFR) is een epische muzikale battle waarbij verschillende bands uit de faculteiten het tegen elkaar opnemen. Deze battle bestaat uit twee voorrondes en tenslotte nog een spectaculaire finale. Hierbij bepaalt een stemming van het publiek en jury wie er doorgaat naar de finale en welke band er tenslotte met de hoofdprijs naar huis gaat. Klinkt dat jullie niet als muziek in de oren?

Het is nauwelijks te geloven dat dit jaar al de 37ste editie plaatsvindt. Ook dit jaar doen we voor jou ons uiterste best om er weer iets onvergetelijks van te maken. De twee voorrondes zullen deze keer online verlopen in één verkorte voorronde. De finale zal in het tweede semester doorgaan in Het Depot!

Hierbij houden we natuurlijk ook rekening met de geldende coronamaatregelen en proberen we ons event zo coronaproof mogelijk voor jou te organiseren!

 1. Planning

Normaal vindt er ieder jaar een rockfeestje in ‘t ElixIr plaats om in de sfeer te komen. Helaas is er geen mogelijkheid om dit coronaproof te organiseren. Bijgevolg zal er dit jaar geen rockfeestje worden georganiseerd.

De planning van de voorronde en de finale ziet er als volgt uit:

 • Semester 1:
  • 5/11: deadline inschrijving bands
  • 16/11: deadline insturen filmpjes van de bands
  • vanaf 18/11: voorronde op facebookpagina
 • Semester 2:
  • 16/02: finale in Het Depot -> uitgesteld naar mei 😉

Indien je meer te weten wilt komen over de locaties, de bands of andere praktische informatie check je best ook eens onze social media. Deze zijn terug te vinden via:

Facebook: Interfacultaire Rockrally (IFR)

Instagram: InterFaculty Rockrally

 1. Inschrijving band

Zie jij jezelf niet in het publiek, maar liever op het podium? Dat kan! Elke studentenvereniging die verbonden is aan de KU Leuven of zijn associaties, mag voor IFR een band afvaardigen die hen vertegenwoordigt en zichzelf al rockend tot winnaar probeert te kronen. De finale vindt plaats in het Depot. Op deze locatie hebben al talloze bekende artiesten de pannen van het dak gespeeld en jij kan met jouw band de volgende zijn! De beste band wint bovendien ook nog eens studiotijd!

Voorwaarden

 • De helft van de bandleden moet nog student zijn en één bandlid moet lid zijn van de vereniging die vertegenwoordigd zal worden.
 • Daarnaast zal je voor het evenement een setlist van maximaal 20 minuten moeten vullen met eigen nummers en één cover.

Inschrijven

Inschrijven kan gemakkelijk door deze link in te vullen voor 5/11.

Hopelijk zien we jullie snel terug op ons podium! Wacht echter niet te lang met inschrijven, want we werken met een first come first served principe. Ook kan er maar maximaal 1 band per studentenvereniging worden ingeschreven.

 1. Lid worden van IFR?

Ben jij meer geïnteresseerd in hoe het hele gebeuren plaatsgrijpt en zie jij jezelf meer achter de schermen werken? Dat kan! Als jij lid wilt worden van ons mega leuke IFR team is dat zeker mogelijk! 

Wat verwachten we van onze leden?

 • Een week voor de events van start gaan help je mee met het verspreiden van flyers om zo de events meer te promoten.
 • Op de dag van de events zelf wordt er van je verwacht dat je komt helpen met de opbouw. Deze begint vaak al vrij vroeg (15 à 16u). Concreet houdt dit in dat je helpt met de opbouw van het podium, het inrichten van de backstage …
 • Indien je verplichte (of niet te verplaatsen) labo’s/lessen/oefenzittingen hebt in de namiddag, is het geen probleem als je enkel ‘s avonds kunt komen helpen. We verwachten natuurlijk wel dat je dit tijdig laat weten aan één van de twee verantwoordelijken. 
 • Tijdens de avond zelf moet je helpen met het opvullen van shifts, dit kan vanalles zijn: tappen aan de toog, aan de kassa zitten, helpen met het geluid, steward zijn, aankondigen van de bands …
 • Op het einde van de avond wordt er ook van je verwacht dat je helpt met de afbraak van het podium/geluid, alsook dat je helpt met het opruimen van de zaal.

Indien je lid wil worden van IFR of gewoon nog met vragen zit, kun je een mailtje sturen naar ifr.verantwoordelijke@lbk.be of een berichtje sturen op facebook naar een van de twee verantwoordelijken: Mara De Bruyn of Lisa Lo Bue. 

Indien je twijfelt of IFR wel iets voor jou is, kun je ook vrijblijvend eens een kijkje komen nemen tijdens de open presidium weken.

Twijfel je? Stop met twijfelen! IFR is een unieke ervaring; je leert er niet alleen nieuwe mensen kennen, maar je leert ook vanalles over het organiseren van evenementen en samenwerken in teams. Bovendien neemt het niet zo veel tijd in beslag. Niet meedoen is dus een gemiste kans!

Hopelijk tot snel,

Het IFR-team ’20-‘21

  

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*