PAL

Zit je in 1e bac en wil je graag op een interactieve manier de leerstof van bepaalde vakken verwerken, schrijf je dan zeker in voor PAL! Met Peer Assisted Learning (PAL) maak je niet alleen oefeningen met hulp van gemotiveerde tutors uit hogere jaren, maar leer je ook jaargenoten kennen en groeien jullie misschien uit tot een vrienden- en studiegroepje. Bovendien krijg je nog wat tips mee over studeren en examens die van pas kunnen komen bij het efficiënt verwerken van de leerstof!

Let wel op: DIT IS GEEN BIJLES! De tutors kiezen hun aanpak, zijn geen assistenten en zullen dus niet altijd op al jullie vragen kunnen antwoorden. PAL is vrijblijvend, maar we verwachten wel dat jullie effectief komen naar de sessies als jullie zijn ingeschreven! Vanaf de 4e week van het semester kan je je inschrijven.

Extra informatie nodig of zijn er problemen met bepaalde tutors? Lees dan het document ‘Wat is PAL?’ op de pagina van LBK Onderwijs op Toledo of stuur een mailtje naar pal@lbk.be.

Wil je graag tutor worden? Tutor zijn voor PAL heeft ook zijn voordelen. Je helpt de eerstejaars waardoor zowel je communicatieve vaardigheden verbeteren en je je leerstof opfrist. Bovendien krijg je als tutor ook een certificaat, wat mooi op je cv staat!

Wat houdt tutor zijn in? Per semester geef je 4 sessies van 2 uur voor een specifiek vak. Dus je bent per semester ongeveer 12 uur bezig met PAL. Als tutor help je tutees de leerstof beter te verwerken via oefeningen en tips. PAL is dus zeker geen bijles. Voor wie graag tutor wordt zijn ook geen mooie scores vereist. Iedereen is welkom bij PAL!

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*